369 / 389
    Hrnčekove cesto na lievance
    monda17
    autor

    Potrebujeme:
    2 vajíčka
    1 vanilkový cukor
    2 lyžice kr. cukru
    štipka soli
    1 hrnček hladkej múky
    1 hrnček mlieka
    1 hrnček nastrúhaných jabĺk (asi 2 kusy jabĺk)

    Postup:
    Žĺtka oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkovým cukrom, mliekom a soľou. Po častiach prisypeme preosiatu múku a dbáme na to, aby nám nevznikli hrudky.

    Následne primiešame nastrúhané jablká. Bielka vymiešame na tuhý sneh a postupne primiešame do cesta. Na rozpálenej panvici vymastenej olejom pečieme lievance na strednom ohni z oboch strán, kým nezískajú bledohnedú farbu.

    7. feb 2020