monee
3. okt 2017
326 

Testovanie produktov značky La Roche-Posay

Milé mamičky,

veľmi často sa zapájam do súťaží a testovaní tu na Modrom koníkovi, ale aj na iných stránkach. Konečne sa mi pošťastilo a prišla mi správa, že som bola vybratá na testovanie produktov značky La Roche-Posay, ktoré sa starajú o citlivú pokožku a pleť, ktorá je suchá, pne a potrebuje vláčnosť a hydratáciu. No a to je presne tá moja. Ďakujem za možnosť vyskúšať tieto produkty.

Mám 22 rokov a moja pokožka je suchá a citlivá. Vnímam to najmä na pleti, ktorá sa absolútne nemastí, neustále mám na nej šupinky, alebo suché miesta, je začervenaná, niekedy cítim pnutie a veľmi ľahko mi ju niečo rozdráždi. Podobné prejavy mám aj na tele (ruky, nohy, najmä v zimnom období je to hrôza, žiadne krémy nepomáhajú), taktiež mám často na koži šupinky a o začervenaní a podráždení ani nehovorím.  Produkt, ktorý by moju pokožku dokonale vyživil a vyhovoval by jej, som ešte nenašla.

Možno to bude aj tým, že neinvestujem do starostlivosti o pleť a pokožku veľa a ani nemám možnosť skúšať niečo nové často. Takže som sa veľmi potešila, že mám možnosť vyskúšať práve takéto produkty a s radosťou som sa vrhla na testovanie.

Čo som testovala:

Prípravky radu LIPIKAR pre suchú až veľmi suchú citlivú pleť - telové mlieko a sprchový gél.

LIPIKAR telové mlieko

Lipkar telové mlieko je mlieko s rýchlo vstrebávajúcou textúrou. Tento prípravok vyhovuje náročným požiadavkám citlivej a suchej pokožky. Účinnosť bola preukázaná na pokožke všetkých vekových kategórií. Prípravok je bez parabénov.

Upokojenie, ochranu a hydratáciu počas 48 hodín zabezpečujú účinné látky:

  • protizápalový niacinamid, ktorý tlmí podráždenie a je výborne tolerovaný.
  • obnovujúci a hydratačný Cold cream, ktorý je kombináciou obnovujúcich lipidov a pôsobí ako náplasť na suchú či popraskanú pokožku.
  • výživné a relipidačné maslo z karité je jedným z najúčinnejších prírodných emoliencií, ktoré sa postarajú o pnúcu suchú pokožku.
  • upokojujúca termálna voda La Roche-Posay, ktorá pôsobí proti podráždeniu pokožky.

Moje dojmy:

Telové mlieko má jednoduchý biely obal. Prišlo v krabičke, na ktorej je napísané na akú pokožku je produkt určený, čo obsahuje, pre koho je a ako sa používa. Na samotnej tube tieto informácie nie sú napísane v našom jazyku, čo by pre mňa osobne bolo praktickejšie, keďže krabičky vyhadzujem. Ale je to telové mlieko, na jeho použití nie je nič náročné. Telové mlieko má 200 ml.

Otváranie je obyčajné a praktické. Ako prvé som hneď zisťovala vôňu. Z tuby som nič necítila, tak som si trošku mlieka rozotrela na ruke a zistila som, že produkt je neparfumovaný. Pri telovom mlieku mi to vôbec neprekáža, naopak, považujem to za výhodu, aspoň mi pokožku nič zbytočne nedráždi. Telové mlieko je hutnejšej konzistencie, po pokožke sa ľahúčko rozotiera. Do suchej pokožky sa vsakuje okamžite, no do vlhkej pokožky to trvá trošku dlhšie. Použila som ho večer po sprchovaní a pokožka bola na dotyk príjemne hebká a hydratovaná ešte ráno. Aj moja pleť už po pár použitiach bola bez šupiniek a vyzerala sviežo a oddýchnuto. Na pokožke nelepí a nezanecháva na nej ani mastný film, zostáva po ňom naozaj vyživená. Toto telové mlieko som skúsila aj na čerstvo oholenú a podráždenú pokožku a výsledok bol skvelý. Pokožka po holení bola upokojená, zmiernilo sa aj jej začervenanie a to je pre mňa obrovské plus. Hocikedy cez deň si ním natriem suché ruky, alebo tvár a výsledok je okamžitý. Cena sa orientačne pohybuje okolo 13€ (podľa toho, čo som našla na internete).

Z tohto produktu som veľmi milo prekvapená a určite vám ho odporúčam vyskúšať.

LIPIKAR upokojujúci ochranný sprchový gél

Tento sprchový gél sa každým sprchovaním stará o vysušenú a citlivú pokožku celej rodiny. Je bez mydla, parabénov, fyziologického pH, čo je pre boj so suchou pokožkou dôležité. Sprchový gél prešiel prísnym testom a dermatologickou, pediatrickou, oftalmologickou a gynekologickou kontrolou. Poskytuje upokojenie a ochranu po celý deň. Obsahuje upokojujúci niacinamid a ochranné bambucké maslo. Počas sprchovania vytvára jemnú a bohatú penu a je vhodný, okrem pokožky tela, na tvár dospelých a dojčiat alebo aj na detskú vlasovú pokožku a intímne partie.

Moje dojmy:

Sprchový gél je v priehľadnej modrej fľaštičke, ktorá má 400 ml. Je praktická, a má pekné prevedenie, sadne akurát do ruky. Informácie nájdete na zadnej strane, tentokrát aj v našom jazyku.

Po otvorení cítim krásnu vôňu. Je svieža a strašne mi niečo pripomínala, vedela som, že nejaký sprcháč s takou podobnou čistou vôňou som už mala. A neskôr som na to prišla – pripomína mi vôňou sprcháč od Fa – Magic oil Blue Lotus. Konzistencia je dosť tekutá, jemne gélová. Po pokožke sa dobre rozotiera a jemne pení. Na obale je napísané, že sa má vmasírovať a potom opláchnuť. Tento sprchový gél je vhodný aj na intímne oblasti a musím súhlasiť, že je naozaj veľmi príjemný a nedráždi, dokonca ani neštípe v očiach. Po opláchnutí je pokožka voňavá a cítim ju ešte dosť dlho po umytí. Pre mňa je táto vôňa príjemná, no niekomu môže parfemácia aj prekážať. Každopádne zostáva pokožka hydratovaná a vláčna. Cena sa pohybuje orientačne okolo 9€.

Zhrnutie:

Tieto produkty som poctivo pravidelne testovala jeden mesiac a môžem povedať, že mi sadli. Po pravidelnom používaní vidím zmeny na pokožke, čo sa týka suchých miest, napríklad na nohách, alebo predlaktiach. Obľúbila som si najmä telové mlieko, to si určite po minutí zaobstarám znovu.  Žiadne negatíva, alebo niečo, čo by mi na produktoch vadilo, som nepostrehla. 

Určite ich  odporúčam vyskúšať každému, koho trápi vysušená a citlivá pokožka a stále nevie nájsť vhodné produkty na starostlivosť o ňu.

Snažila som sa vám tieto produkty čo najlepšie predstaviť a opísať moje dojmy z nich. Dúfam, že niekomu táto recenzia pomôže. Ďakujem ešte raz za možnosť testovať a vyskúšať niečo nové. 🙂   

S pozdravom, Monika.

#test_larocheposay

Milá Monika, veľmi pekne ďakujeme za krásnu recenziu a pozitívne slová! Sme radi, že Vám oba prípravky vyhovujú 🙂. Krásny deň od tímu La Roche-Posay.

20. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli