Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    monique17
    26. sep 2020    Čítané 153x

    Ako na nemliečny typ dieťaťa?

    Som rada, že sme boli spolu s dcérkou Vivien vybrané na testovanie umelého mlieka BEBA Comfort HM. Od narodenia dcérky sme prestriedali a poskúšali viacero značiek umelých mliek, keďže Viva je skôr „nemliečny“ typ dieťaťa. Odmalička jej stačia minimálne dávky. Niektoré z vyskúšaných značiek len pár krát ochutnala a viac ich nechcela. A aj to ochutnávanie bol taký malý boj.  Aj teraz, v 19-tich mesiacoch, vypije maximálne 2-3 dcl mlieka za deň. Snažím sa jej teda ponúkať aspoň jogurty, aj keď ani z tých veľa neubúda. Nuž máme doma dieťa, ktoré nemá veľmi v obľube mlieko a mliečne výrobky v akejkoľvek forme. 

    Keďže Viva nemá intolerenciu, ani žiadnu alergiu na mlieko, na odporúčanie našej pediatričky, jej ponúkame umelé mlieko a mliečne výrobky tak často, ako sa len dá a čakáme kedy a čo jej zachutí. Zatiaľ zachutil len čučoriedkový jogurt, no nádejne vyzerá aj testované mlieko BEBA Comfort HM. Už prvé dni testovania ostávalo nedopitého mlieka menej, ako pri konkurenčnej značke.   

    Vivien pije mlieko 2 x denne – pred obedným a večerným spánkom. Fľaška mlieka je súčasťou nášho uspávacieho rituálu. Pri fľaške sa ukľudní, čo jej pomôže skôr a ľahšie zaspať. Aj to je dôvod, prečo sa snažím už rok a pol nájsť pre Vivu to správne mlieko, ktoré jej zachutí a dostatočne ju pred spánkom zasýti. 

    Viva síce papá pestrú a vyváženú stravu, chcem však aby v nej mala zastúpenie aj mliečna zložka. Testované mlieko - Beba Comfort HM jej sadlo, nemá z neho žiadne tráviace problémy a evidentne jej chutí, keďže každou fľaškou je nedopitého mlieka menej a menej. Za najväčšiu výhodu mlieka považujem to, že nám o hodinu predĺžilo nočný spánok. Doteraz Viva vždy vstávala medzi 6:30-7:30 hod., odkedy však papá na noc Bebu Comfort, hladné bruško ju zobudí až o 7:30-8:30, takže sa môžem aj ja doružova vyspať.

    Ďalšou výhodou mlieka je praktické balenie – odmerka sa dá uložiť na vrch balenia, aby nebola v kontakte s mliekom. Plechovú dózu po minutí mliečka môžete využiť v domácnosti ako úložný box na čokoľvek, čo treba prakticky uskladniť. My na ňu plánujeme nalepiť samolepiacu fóliu a bude z nej pekná dóza na uskladnenie malých hračiek.

    Čo sa týka zloženia mlieka, za veľké plus považujem to, že obsahuje L. reuteri, čo sú probiotické baktérie, ktoré sa nachádzajú v črevnej mikroflóre dojčených detí. Celkovo je toto mliečko naozaj ľahko stráviteľné a obohatené o množstvo vitamínov a minerálnych látok a to železo, zinok, vitamíny A, C a  D. Neobsahuje palmový tuk, čo bohužiaľ pri umelých mliekach ani zďaleka nie je samozrejmosťou. Rozpustnosť má v porovnaní s inými značkami oveľa lepšiu. Pri dôkladnom pretrepaní neostanú vo fľaške žiadne hrudky, mlieko nepení. Beba Comfort má jemnú, sypkú textúru a sladkastú vôňu, pri  prvom otvorení  plechovky som sa najskôr zľakla, že mlieko bude presladené, ale vôbec to tak nie je. Má len mierne sladkastú chuť – takú akurát podľa mňa. Mne osobne chutí viac ako konkurenčná značka, ktorú sme mali naposledy. Avšak dôležitejšia je spokojnosť našej malej degustátorky, než moja :D . 

    Aby som to zhrnula, viem, že za 2 týždne testovania zázrak čakať nemôžem. Je mi jasné, že z „nemliečneho“ dieťaťa sa razom nestane „mliečny závislák“ .  Takže nesľubujem žiadne zázraky s UM Beba Comfort HM ani ja – ale za skúšku toto mliečko určite stojí. Má naozaj kvalitné zloženie, chutí výborne a vypije ho teda aj dieťa, ktoré mlieko naozaj nemusí a to viem o čom hovorím :D.  Našej Vivien Beba Comfort HM v porovnaní s doteraz vyskúšanými značkami chutí viac, avšak naďalej zostáva verná svojej „decentnej“ dennej dávke, ktorú zvýšila len na 3-4 dcl denne . Pre mamu „nemliečáka“ je však aj to 1dcl mlieka navyše veľký pokrok a určite zostávame verné značke Beba Comfort HM.  Vkladám do tohto mlieka veľké nádeje a dúfam, že Vivien zachutí tak, že sa ho nebude vedieť dopiť a hlavne, že ju presvedčí, že mlieko a mliečne výrobky sú zdravé a chutné. 

    #test_beba nesmrteľná kombinácia - kakauko ❤ Takto jej chutí mliečko najviac 😍 . Aj vám sa spája kakao s detstvom? Lebo ja si hneď spomeniem na mňa a brata s kakaom v ruke ako čumíme na Toma a Jerryho 😂

    monique17
    Správa bola zmenená    17. sep 2020    

    #test_beba S malou chodíme pravidelne pozerať susedove mačky a vždy im donesieme aj mlieko. Dnes som však doma nemala žiadne, poslúžila nám teda BEBA Comfort a zjavne chutila 🐱 .
    Na takýto luxus však mačičky učiť nejdem, predsa len jedna plechovka stojí okolo 12€. Obsahuje však minerálne látky, železo, zinok, vitamíny A, C, D a taktiež baktérie črevnej mikroflóry L. reuteri. Myslím, že za tie peniaze naozaj stojí, malej chutí a zatiaľ to vyzerá tak, že jej sadla aj na trávenie 🙂 . Takže odporúčame aj my, aj mačičky 😉

    #test_beba Ešte ju naučiť počítať počet odmeriek a už si dokáže spraviť Bebu aj sama, a možno sa aj dočkám tej sľúbenej materskej "dovolenky" 😂 .
    A super je, že ani montessori hračky nám netreba, stačí ju zapájať do každodenných aktivít a je šťastná ako blcha 😍

    #test_beba Včera nám dorazilo na testovanie mliečko Beba Comfort HM-0 . Naozaj sa na toto testovanie teším, keďže dcérka je od narodenia "nemliečny " typ dieťaťa a aj teraz v 19 mesiacoch jej úplne stačí keď denne vypije 2-3 dcl. mlieka. Viac do nej nedostanem a to sme prestriedali už rôzne značky, takže som zvedavá ako jej zachutí beba 😉 .
    Pred obedným spánkom už bola aj prvá ochutnávka a zatiaľ sa Vive pozdáva - vypila síce len tú svoju preduspávaciu dávku - teda 120ml , ale pevne verím, že jej zachutí tak, že si na konci testovania vypýta aj viac 🙏 .
    Zatiaľ k Bebe len toľko, že rozpustnosť má super - rozrábala som mlieko vo vlažnej vode a nezostali žiadne hrudky 👍