Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Prosím Vás tie ktoré sa vyzná té, ako urobím tiene obrázkov ako na foto? Skúšam všelijak vo worde ale ani za svet sa mi to nedarí. Je na to nejaký špeciálny program alebo finta? Ďakujem za každú radu 🙂

    Nemá niekto na predaj tieto knihy? Všade sú vypredané. Hoc aj čítané. Ďakujem

    (2 fotky)

    Baby ktoré nakupujete na stránke nextdirect. Com to aj niekedy tie výpredajové veci majú? Koľkokrát som pozerala, stále všetko vypredané 😬😬😬

    Je dnes zoo v KE otvorená?

    Prepáčte za foto ale neviete čo to môže byť? Bradavice? Vyhodilo sa mi to na ruke a na kožné idem až o týždeň :(

    (3 fotky)

    Viete mi prosím niekto povedať či existuje nejaký návlek alebo poťah na čelo postele? Alebo vedel by mi to niekto ušiť? Malý nám totálne rozškriabal koženkovú posteľ, všade to oletuje a máme to po celej posteli. Ďakujem za rady.

    Žienky chcela by som kúpiť detskú hrazdičku a rozhodujem sa medzi drevenou a farebnou , viete mi napísať nejaké postrehy, ak máte skúsenosť? Viem že každé dieťatko je iné, ale chcem vedieť aspoň názory. Ďakujem 🙂

    (2 fotky)

    Máte niekto skúsenosť s touto trojkolkou aká je? Ďakujem 🙂

    Šikovné žienky, viete mi poradiť čo s tým? Vytlačila som si tieto kontrastné kartičky ale neviem načo ich upevniť alebo čo z nich vyrobiť, poprípade ich len nechať takto voľne? 🙂 máte nejaké tipy ako ste ich použili pre bábätko vy? Ďakujem 😊

    (2 fotky)
    monkasponka2509
    17. máj 2018    Čítané 378x

    Zdravé a chutné varenie a testovanie s dm

    Len tak som si listovala Modrého koníka ako obvykle, keď tu zrazu na mňa vyskočila ponuka ,,Zdravé a chutné varenie s dm“. ,,Fíha“ , pomyslela som si, idem si prečítať čo zaujímavé je v ponuke. Všimla som si na stránke Modrého koníka už viac testovačiek, ale nikdy som im nevenovala nejakú pozornosť lebo som neverila, že môžem byť vybratá. Ale človek keď nehrá, nevyhrá, alebo keď neskúsi, nevie, ako to môže dopadnúť. A tak som teda skúsila napísať komentár, vložila som pár fotiek s mojimi "kulinárskymi výtvormi“ a podarilo sa. Keď mi zablikala obálka zo správou:

    "Ahoj, s radosťou ti oznamujeme, že si bola vybratá na testovanie produktov dmBIO z dm drogerie markt,“ veľmi som sa potešila no zároveň ma prepadol strach či to zvládnem, a či budem vedieť z týchto produktov vyčarovať niečo, čo môže zaujať aj ostatné maminky.

    Som aktuálne v 9 mesiaci tehotenstva a dúfam, že o pár dní už bude náš poklad medzi nami. Preto aj recepty, ktoré uverejním sú nenáročné a hlavne rýchle, lebo v tomto stave už veľmi dlho nevládzem stáť pri sporáku. Inak varím a pečiem veľmi rada, ale priznám sa, že bio výrobky v dm som vždy nejako obchádzala, lebo som neverila že všetko, čo je označené ako ,,BIO“ ním naozaj aj je. Ale teraz viem, že keď najbližšie dm navštívim, určite sa poobzerám aj po iných zdravších výrobkoch a rada ich vyskúšam J Tak sa poďme pozrieť na to, ako moje testovanie dopadlo.

    Bio passata s bylinkami – bio paradajky, jemne pasírované s bylinkami

    Jemné aromatické bylinky kombinované s intenzívnou chuťou na slnku vyzretých talianskych paradajok. Rozmýšľala som, čo chutné z tohto pyré urobím, a nakoniec zvíťazila paradajková polievka, ktorú u nás každý má veľmi rád a pripravujeme ju výlučne z pretlaku z domácich paradajok. Po otvorení ma omámila príjemná paradajková vôňa s bylinkami. Pri dochucovaní polievky sa mi pyré zdalo veľmi kyslé, ale to vôbec nevadilo, lebo som koreninami polievku dochutila tak, ako som chcela a nakoniec bola výborná. Tu je receptík:

    Jednoduchá paradajková polievka

    Suroviny:

    -dm Bio Passata s bylinkami 660 ml

    - voda alebo zeleninový vývar podľa požadovanej hustoty polievky

    - koreniny podľa chuti – morská soľ, čierne mleté korenie, domáca sušená vegeta, trstinový cukor, citrón, sušená alebo čerstvá bazalka

    - akýkoľvek strúhaný syr

    - tarhoňa / ryža asi 1 hrsť

    Postup:

    Do väčšieho hrnca vylejeme celú fľašu paradajkového pyré, potom prilievame vodu alebo vývar podľa toho, akú hustú polievku chceme mať. Ja som dala asi liter zeleninového vývaru. Necháme to prevrieť. Potom do polievočky pridáme asi 1 hrsť tarhone alebo ryže, kto ako má rád a varíme polievku kým nám nezmäkne tarhoňa/ryža. Nakoniec polievku dochutíme podľa toho, ako máme radi, či už sladšie, slanšie alebo kyslejšie. My máme radi na sladko – kyslo tak som ju aj takto ochutila. Podávame s postrúhaným syrom. Dobrú chuť!

    Keďže raňajky sú považované za základ dňa a u mňa nikdy nesmú chýbať, ďalšou voľbou boli ovsená kaša a raňajková ovocná kaša.

    Bio ovocná raňajková kaša – celozrnné obilné vločky s 25% obsahom zmesí sušeného ovocia a 3% obsahom chia semien.

    Príprava ovocnej raňajkovej kaše je veľmi jednoduchá a rýchla. Môže sa pripravovať na studeno alebo na teplo, kto ako má rád. Zalieva sa buď mliekom alebo vodou. Ja som si ju zaliala teplým mliekom, dozdobila ovocím, poliala ryžovým sirupom a ochutila kockou bielej čokolády s makom. Chuť ovocnej kaše ma veľmi prekvapila, bola jemná ovocná a osladzovanie už nie je potrebné.

    Pridávam receptík aj na ovsenú kašu, ktorú som pripravila z ovsených vločiek a s použitím niektorých bio výrobkov od dm.

    Ovsená kaša s kokosovým mliekom, s chia semienkami, ľanovými semienkami, vlašskými orechami, čučoriedkami a posypaná kokosom

    Suroviny:

    - 200 ml mlieka

    - cca 4 – 5 PL ovsených vločiek

    2 PL dmBio kokosové mlieko

    - 1 čajová lyžička chia semienok

    - 1 čajová lyžička dmBio ľanové semená zlaté
    - dmBio ryžový sirup podľa chuti
    - dmBio biela čokoláda s makom

    - 1 čajová lyžička strúhaného kokosu

    - čerstvé čučoriedky

    - vlašské orechy

    Postup:

    Mlieko si necháme trochu ohriať, prisypeme doň ovsené vločky a necháme troška prevariť aby nám kaša zhustla, vločky pridávame podľa toho akú hustú kašu chceme mať. Ak je kaša už hustá, primiešame do nej kokosové mlieko, prisypeme chia semienka, ľanové semená, znova premiešame a servírujeme na tanier. Kašu si ozdobíme čučoriedkami, vlašskými orechami, strúhaným kokosom, bielou čokoládou a dosladíme ryžovým sirupom podľa chuti.

    V tejto ovsenej kaši som otestovala:

    Bio kokosové mlieko – je vyrobené lisovaním kokosových jadier. Pre dmBio kokosové mlieko sú čerstvé kokosové orechy zo Srí Lanky tradične šetrne spracované, celkom bez prísad. voči tomuto produktu som bola trošku skeptická, pretože už som mala možnosť ochutnať kokosové mlieko inej značky, ale vôbec mi nechutilo, vadila mi tam nejaká čudná pachuť. Najprv som ho otvorila, malou lyžičkou opatrne ochutnala a musím uznať, že toto mlieko malo príjemnú kokosovú chuť a necítila som tam žiadnu umelinu alebo nejakú divnú pachuť, ktorá by mi vadila. Mliečko som si pridala do ovsenej kaše, ale použila som ho aj v ďalších receptoch, ktoré uvediem nižšie.

    Bio čistý ryžový sirup, ktorý je prirodzene bez obsahu fruktózy. Sirup nie je veľmi presladený a skvele sa hodí do raňajkových kaší ale aj na akékoľvek osladenie napr. lievancov, do koláčov, ja ho používam aj do kávy. Z dm mám doma aj agáve sirup a keď ho porovnám z ryžovým, tak ten ryžový sa mi zdá oveľa menej sladší.

    Bio ľanové semená zlaté – k týmto ľanovým semienkam nemám vôbec žiadne výhrady, používam ich často a pridávam ich do jogurtu, do kaše, do smoothie, do lievancov alebo aj na rôzne domáce pečivo. Hlavne teraz v tehotenstve ich konzumujem viac, keďže sú vraj veľmi prospešné.

    Bio biela čokoláda s makom – výnimočný čokoládový pôžitok vďaka tým najlepším kakaovým bôbom a starostlivo vyberaným ostatným zložkám. Lahodné spojenie bielej čokolády a jemného maku je zárukou jedinečného chuťového zážitku. Ako každá žena aj ja milujem sladké a na túto kombináciu som sa veľmi tešila, pretože som ešte nemala možnosť ochutnať čokoládu s makom. Mak mám veľmi rada a často sa využíva v našej kuchyni. Chuť čokolády ma milo prekvapila, je príjemne sladká a mak jemne chrumká pod zubami. Zmizla raz dva, ostal len obal, samozrejme nezjedla som ju celú sama ale pekne som sa podelila s ostatnými členmi rodiny.

    Ďalšou testovanou surovinou bola bio červená šošovica. Vedela som že taká suroviny existuje, ale nejak som ju vždy v obchode obchádzala. A to bola veľká chyba! Teraz viem, že už ju budem kupovať určite častejšie, lebo mi veľmi chutila a jej príprava je nenáročná a vôbec nie zdĺhavá. Z tejto šošovice som pripravila túto polievku:

    Polievka z červenej šošovice a mrkvy s kokosovým mliekom

    Suroviny:

    - 1 cibuľa

    - 3 PL kokosový olej

    - 3-4 mrkvy

    - 2 stredne veľké zemiaky

    - cca 200 g dmBio červená šošovica

    - zeleninový vývar alebo voda

    - 4 PL kokosové mlieko

    - morská soľ

    - karí korenie

    - čierne korenie

    - trstinový cukor

    Postup:

    Na kokosovom oleji si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľu do zlatista. Medzitým si nahrubšie nastrúhame mrkvu a zemiaky na strúhadle. Ak je už cibuľa orestovaná, pridáme mrkvu a zemiaky a troška popražíme. Pridáme červenú šošovicu a zalejeme primeraným množstvom vývaru alebo vody podľa toho, akú hustú chceme polievku. Šošovica ju dobre zahustí takže vývaru môžete pridať aj viac. Polievku necháme variť až kým nie sú zelenina a šošovica úplne mäkké. Ak zelenina zmäkne, polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom ju vrátime späť na oheň, pridáme kokosové mlieko, dochutíme podľa chuti a necháme ešte trošku prevrieť.

    Bio basmati ryža biela – pestovaná na úpätí Himalájí je táto dlhozrnná ryža so svojou typickou jemnou chuťou ideálna pre orientálne jedlá. Basmati ryžu som tiež ešte nikdy neskúšala, lebo sme doma boli zvyknutí na klasickú guľatozrnnú ryžu. Tešila som sa, že budem mať možnosť túto ryžu vyskúšať. Chuťou som bola veľmi prekvapená, a hlavne na tejto ryži oceňujem to, že sa vôbec nelepila ale bola pekne sypká. Ryžu som uvarila ako prílohu ku kuraciemu mäsku.

    Basmati ryža a karí kuracie mäsko

    Suroviny na ryžu:

    - 2 poháre dmBio basmati ryža biela

    - 3 poháre vody

    - 2 PL kokosový olej

    - 1 PL morskej soli

    Suroviny na mäso:

    - 2 kuracie prsia

    - 1 strúčik cesnaku

    - 3 PL olivový olej

    - 1 čajová lyžička morskej soli

    - 1 čajová lyžička karí korenia

    - mleté čierne korenie podľa chuti

    - pol čajovej lyžičky sladkej mletej papriky

    - pol čajovej lyžičky štipľavej papriky alebo chilli korenia

    - 1 PL sójová omáčka

    - šampiňóny čerstvé alebo v konzerve

    - kukurica

    - vývar

    Postup:

    Basmati ryžu dobre premyjeme v horúcej vode, ja som ju trikrát premyla. Potom ju zalejeme studenou vodou a necháme troška postáť. Vodu vylejeme a necháme ryžu dobre odkvapkať.

    Na ohni si rozpustíme kokosový olej a opražíme na ňom ryžu jemne do sklovita. Ochutíme morskou soľou a zalejeme horúcou vodou. Ryžu dusíme domäkka asi cca 20 – 25 minút. Treba si to odsledovať.

    Kuracie mäsko nakrájame na pásiky a vložíme do misky. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak a všetky koreniny uvedené v recepte. Všetko spolu dobre premiešame a necháme odstáť tak cca pol hodiny, ale môže aj dlhšie. Na panvicu dáme 1 PL olivového oleja, necháme ohriať a restujeme mäsko kým sa nezatiahne. Potom ho zakryjeme asi na 5 – 10 minút a necháme nech pustí šťavu. Potom k mäsku pridáme šampiňóny a kukuricu, podľa potreby môžeme podliať vývarom a dusíme domäkka. Mäsko podávame s ryžou a s akoukoľvek prílohou, ja som mala ako prílohu ľadový šalát s paradajkou, paprikou a reďkovkou ochutený citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a troškou trstinového cukru.

    Bio lúpané slnečnicové semená – vďaka jemnej orieškovej chuti je tento slnečnicový produkt ideálny na pečenie sladkého pečiva. Výrobok je bohatý na zinok a selén a vďaka svojim vlastnostiam sa označuje za hodnotný zdroj bielkovín so zníženým obsahom sacharidov. Najprv som vôbec nevedela, čo z tohto produktu vykúzliť, ale nakoniec ma napadlo vyskúšať lievance a bola som milo prekvapená. Boli veľmi chutné a určite tento produkt využijem aj pri pečení nejakého chutného koláčika. Na prípravu raňajkových lievancov budeme potrebovať:

    Raňajkové lievance s banánmi a horkou čokoládou bez múky a pridaného cukru ( z týchto surovín mi vyšlo 7 kusov)

    Suroviny:

    - 1 vajce

    - 1 banán

    - 1 čajová lyžička chia semienok

    - pol čajovej lyžičky prášku do pečiva

    - 2 PL ovsených vločiek

    - 2 PL dmBio lúpané slnečnicové semená mleté

    - 10 PL mlieka

    - kokosový olej

    Postup:

    Všetky suroviny vložíme do nejakej nádoby a dobre rozmixujeme. Konzistencia cesta je trošku hustejšia. Na panvici rozohrejeme kokosový olej a lyžicou vlejeme na panvicu cesto ,vytvarujeme a opekáme do hnedozlatista. Podávame s banánmi a roztopenou vysokopercentnou horkou čokoládou. Mňam 🙂 a samozrejme aj s kávičkou.

    Smoothie plné energie

    Suroviny:

    - 1 jablko

    - 1 banán

    - hrsť čerstvého špenátu

    - 2 lyžice kokosového mlieka

    - chia semienka

    - ľanové semienka

    - voda

    Všetky suroviny zmixujeme a dolejeme vodu podľa toho, aké husté smoothie chceme mať.

    A keď ma prepadne chuť na sladké, tak už viem, čo mi nebude určite chýbať v kabelke. Sú to Bio banánové chipsy. Na slnku dozreté, fritované a ľahko osladené banány. Lahodné občerstvenie medzi jedlami alebo vhodné aj na dekorovanie dezertov. Banánové chipsy nie sú vôbec tvrdé, ako zvykli byť tie, ktoré som mala možnosť ochutnať. Sú nepresladené a vhodné ako rýchly snack.

    Verím, že savVám moja recenzia bude aspoň troška páčiť, a že niektoré z mojich jednoduchých receptov inšpirujú mamičky, ktoré nemajú čas vystávať dlho pri sporáku. Ešte raz sa chcem poďakovať spoločnosti dm a modrému koníkovi za možnosť otestovať tieto výrobky. 🙂

    #test_dm15 smoothie plné energie ☺️

    #test_dm15 raňajkové lievance s banánmi a horkou čokoládou bez múky a bez pridaného cukru 🍌🍫
    - dmBio lúpané slnečnicové semená mleté 😊

    Tie posledné týždne sa taaak vlečú 😢 už sa neviem dočkať 😍❤️👶🏻

    (2 fotky)

    #test_dm15 dnešný obed 🙂 polievočka z červenej šošovice a mrkvy s kokosovým mliekom, basmati ryža a karí kuracie mäsko 🙂
    - dmBio červená šošovica
    -dmBio kokosové mlieko
    - dmBio basmati ryža 😊☀️

    (2 fotky)
    monkasponka2509
    Správa bola zmenená    10. máj 2018    

    #test_dm15 aj takéto raňajky vás môžu dobiť energiou na celé dopoludnie 🙂 ovsená kaša s kokosovým mliekom, s chia semienkami, ľanovými semienkami, vlašskými orechami, čučoriedkami a posypaná kokosom 🙂 💪🏼☀️
    - dmBio kokosové mlieko 🥥
    - dmBio ľanové semená zlaté 🌸
    - dmBio ryžový sirup
    - dmBio biela čokoláda s makom

    #test_dm15 Dnes na obed som pripravila jednoduchú paradajkovú polievočku z dmBio Passata s bylinkami - paradajkové pyré 🍅🍅 rýchla na prípravu a veľmi chutná 😊

    monkasponka2509
    Správa bola zmenená    8. máj 2018    

    #test_dm15 aj ráno môže začať zdravšie a krajšie vďaka týmto produktom 😍 ovocná raňajková kaša, ryžový sirup a biela čokoláda s makom 🙂

    #test_dm15 prišla domov, previazaná škatuľka 🎀a v nej boli, boli, boli, boli samé chutné Bio produkty od spoločnosti DM. Som zvedavá čo dobré sa mi z nich podarí vykúzliť 😊 ďakujem za možnosť testovania 😍

    (2 fotky)

    ☕️🍰🍓😊

    ❤️16.4.2016❤️ dnes druhé výročie našej svadby a náš drobec v brušku ❤️👶🏻

    (3 fotky)

    Robota - na pobavenie 😀
    Od Božeho rana po chiži še krucim,
    tu prach utrem,žehlim i do prački rucim,
    už daco richtujem fajne na žedzeňe
    i kolač upečem,tak na zakušeňe.
    Graciskoch zas pulno,treba ich už zrjadzic,
    kvitki na oblaku tiž treba obrjadzic.
    A ket kvitky sčiľim,ta oblak umyjem,
    kus som pošedzela,granadir richtujem.

    Vešla som do spalni na jakeho frasa?
    Treba cachi prebľesc,zaš robota,fasa.
    Ta už som odichla,takoj rajbac treba,
    ženi co su doma,maju isc do ňeba.

    Cachi nakrochmaľic,na balkon povišac,
    cesto vikisnute,treba še mi rušac!
    Kolače še peču,sebe pokurujem,
    kukňem na ľadničku a už bastagujem.

    Pavučina viši i totu už zmitam,
    po verchu ľadňički ja už z rentu ľitam.
    Podlahi umivam,scahňem už i chodbi,
    fšadzi horučava,chribet cali mokri.

    Ešči dobre,ľudze,že v bitofke bivam,
    bo inakši vonka robotu nesciham.
    poraži z robotu či vonka či dnuka,
    všadi dze še kukňem,všadzi na mňe kuka.

    Ta ja z ňu vidžubem,dobre mojo ľudze,
    zrucim okuľare,všadzi čisto budze.
    Bo pejc dijoptrije vidza furt robotu,
    od ňeška jich nošim už ľem na sobotu! 😜

    Žienky nemali ste niektorá niekedy vo výsledkoch z morfologického ultrazvuku v 30tt stanovené : mierna regurgitácia ,ľahká disproporcia medzi pravými a ľavými oddielmi srdca? Čo to znamená pre moje bábo? :(

    Žienky máte nejakú skúsenosť s týmito výrobkami? 🙂

    (4 fotky)
    monkasponka2509
    Správa bola zmenená    5. mar 2018    

    Tak aspoň som to bdenie od 3:00 využila efektívne objednaním kozmetiky The ordinary 😀 keď už ju každý tak ospevuje som zvedavá aká bude 🙂 ach tá tehotenská nespavosť 🙈

    Máte niektorá skúsenosť s týmito kolotočmi? Oplatí sa mi kúpiť nejaký z tých dvoch?

    (2 fotky)

    Žienky máte niekto skúsenosť s MUDr. Katarínou Eliášovou? Je to gynekologička zo Starej Ľubovne. Ďakujem 🙂

    Zmrzlinky 🙂

    monkasponka2509