4 / 77
    spaldove lupacky

    150 ml vody, 150 ml mlieka, 100 g maslo, stipka soli, vajce, 600 g muky (300 g celozrna hladka spaldova, 300 g polohruba spaldova neneclozrna), 100 g cukru

    25. okt 2015

    @mskorica nejde tam ani kvasok, anai praasok do peciva nic? a ako dlho sa to pece pri kolkych stupnoch

    25. okt 2015

    @sense truba som 🙂, jasne ze ide 1/2 kocky drozdia ale ja davm susene asi 1 kavovu lyzicku a lyzicu razneho kvasnu ale ten tam nemu byt. Ja zvyknem piect tak pri 175 C lebo mne rura dost pecie asi 20 min. Ospravedlnujem sa za preklep.

    25. okt 2015

    @mskorica vdaka....mne len neslo do hlavy zeby tam nic neslo a su take nafuknute pekne

    25. okt 2015

    Mozem sa spytat na kolko casti rozdelujete cesto? Ci 10 alebo 12? A ako dlho nechavate podkysnut na plechu? Dakujem

    7. mar 2016

    A to vajce ide do cesta ci len na potretie?

    7. mar 2016

    Cesto rzdelim na 12 ks, teda na polovicu vyvalam kruh a ten na 6 casti do tvaru trojuholnika. Vajce ide do cesta , mne je luto ak ostava na potretie ale kludne sa moze i rozslahanym vajcom potriet. J apotriem mliekom a je to aj tak ok a mak sa prilepi. Mam skusenosti ze vo vacsine SK receptoch je velmi vela zdrozdia a kratko kysne cesto. Preto som dala len tu jednu lyzicku inst. a necham ceto aj 1 az 1,5 h kysnut a potom makovky na plechu asi 45 min aj 60 min. Ale plech treba bud dat do sacku alebo potravin foliou obalit, inak by strasne vyschli a nepodkysli.

    7. mar 2016

    @mskorica dakujem za odpoved, lupacky robim 1.krat, tak sa radsej opytam 😉

    7. mar 2016

    @vepyovas nech sa dari, u nas uz kupovane neprejdu. aj mala vravi v tych kupovanych je kopec gebuzin 🙂, sa strasne smejem ked po mne opakuje, ale ma to vyznam ked si uvedomuje co je 🙂 a to som rada.

    7. mar 2016

    Idem aj ja vyskúšať
    @vepyovas
    @mskorica vďaka

    29. mar 2016
    Komentár bol odstránený