Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mtoth
    29. jún 2022    Čítané 2893x

    Parná práčka od Samsung - miestami inteligentnejšia ako ja!

    Mať prázdny kôš na bielizeň je tých najlepších 5 sekúnd z celého týždňa. Alebo sa pranie môže zmeniť na prácu v domácnosti, ktorú robíš s radosťou, ak máš práčku, ktorá ti to uľahčí. U nás je to nová parná práčka Samsung WW90T534DAT/S7

    V čase, keď sme mali práčku dosť dlho v oprave a prádlo nám prala rodina, mi tu vyskočilo upozornenie “budeme testovať parnú práčku Samsung WW90T534DAT/S7”. S malou dušičkou som sa zapojila. O to väčšia radosť to bola, keď mi prišla správa, že som bola vybratá na testovanie.

    Po jej zapojení som sa vrhla do čítania návodu. Na začiatku to bolo intuitívne a kalibráciu alebo čistenie bubna som zvládla jednoducho a rýchlo. Ale ten návod je potrebné si naštudovať, pretože miestami som mala pocit, že je inteligentnejšia ako ja 🙂

    Keďže prádla v koši bolo veľa, mohla som sa vrhnúť do testovania. Začnem automatickým dávkovaním pracieho prostriedku. Túto funkciu som pri predošlej práčke nemala. Do priehradiek na prací gél a aviváž (ja používam oleje do prania) si nalejem toľko, koľko sa zmestí a práčka si sama dávkuje pracie prostriedky.

    Podľa mňa veľmi dobrá funkcia, ktorá ušetrí prostriedky na pranie, ako aj peniaze a to aj vtedy, ak mám nastavené dávkovanie pracieho prostriedku na vysokej úrovni.

    Prací program si nastavím otáčaním stredového kolieska a na displeji mi zobrazí názov programu, počet kg bielizne a čas prania. Ostatné veci, ako teplota alebo otáčky, si viem zmeniť. 

    Pri programe Eco 40-60 si práčka nastaví teplotu sama po zvážení prádla. Ocenia hlavne muži, keď potrebujú oprať a žena nie je doma. 😄

    Bola som zvedavá na technológiu Eco Bubble, kde sa prací prostriedok zmení na aktívnu penu, ktorá prenikne do prádla a ľahko odstráni nečistoty. Moje dieťa vie na oblečení urobiť také škvrny, ktoré sa dali len ťažko odstrániť, ale tento program to zvládol. Toto je top vychytávka pre maminy s deťmi.

    Ďalší program, ktorý uľahčí žitie v dnešnej dobe, je parná hygiena. Neviem, kde som žila doteraz, ale toto naša predchádzajúca práčka nemala a dokonca som ani nevedela, že niečo také existuje. Pri takýchto prípadoch hovorievam vetu “môj život nabral nový rozmer.” :D

    Programov je neúrekom. Od bavlny, cez zrýchlené pranie, detské oblečenie, vlnu, vyššie spomenuté programy až po funkčné oblečenie, tiché pranie, uteráky, posteľné prádlo, jemnú bielizeň, či rifle. 

    Okrem toho, že je kapacita práčky až na 9kg bielizne, má funkciu detského zámku. To je presne to, čo sme potrebovali. Keď som prala na predošlej, syn prišiel k práčke, otočil kolieskom a program skončil. Mohla som ju zapnúť odznovu. Po zapnutí detského zámku sa všetky tlačidlá okrem on/off uzamknú a tak môže syn točiť kolieskom koľko sa mu ráči. Síce prišiel na to, ako ju vypnúť počas prania, mne to ale nevadí, pretože keď ju znovu zapnem, pamätá si predošlé nastavenia a ponúkne mi možnosť pokračovať ďalej v praní. 

    Ak náhodou po spustení prania zabudnem na nejaké prádlo, cez start/pause si viem pranie zastaviť a doplniť prádlo do bubna.

    Nemôžem vynechať fakt, že je tichá. Pri predošlej práčke som musela kalkulovať kedy dám prať, kedy doperie, či nebude v tom čase syn spať, alebo nebude nočný kľud. Pri Samsung práčke toto vôbec nemusím riešiť. Máme ju v kuchyni a pri praní by som jej “hlučnosť” prirovnala k tomu, keď vonku prší. Takže periem kedy potrebujem. Jediná nevýhoda, čo sa zvuku týka je to, že pri každom stlačení tlačidla vydáva zvuk a rovnako po skončení prania zahrá melódia. Neprišla som na to, ako a či sa vôbec zvuky pri nastavovaní dajú vypnúť, ale zvučka na konci sa vypnúť dá. 

    Koniec koncov, celá práčka sa dá ovládať cez aplikáciu SmartThings, kde si viem nastaviť prací program a odoslať do práčky (využívam, keď syn spí a nechcem ťukať do práčky, pretože všetko toto nastavím bez zvuku) alebo si cez programového asistenta zvolím typ bielizne, ktorú idem prať a aplikácia mi sama vyhodnotí, aký program je najvhodnejší. Ďalšia vec, ktorú ocenia aj muži. 🙂 Rovnako ma aplikácia upozorní na to, keď práčka doperie, ale aj na to, že je potrebné spustiť program čistenie bubna alebo si viem odsledovať spotrebu energie.

    Jediná nevýhoda aplikácie je, že si cez ňu práčku neviem spustiť. A možno by to bol až príliš veľký komfort. 🙂 

    Najlepšia vec, ktorá sa mi za posledné obdobie stala bola tá, že som dostala možnosť túto práčku otestovať a užívať si ju spolu so svojou rodinou. Je to pomocník v domácnosti na úplne inej úrovni ako bola predošlá práčka, je vhodná pre všetkých, ktorí chcú mať svoju domácnosť smart a je veľkým pomocníkom nielen pre rodiny s deťmi. Či už sa rozhodnete pre práčku Samsung, alebo inú, prajem vám, aby ste z nej mali minimálne rovnakú radosť ako ja. 🙂 

    #test_samsung4 #recenzia  #recenzia_samsung_WW90T534DATS716