Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
    naturiq
    31. mar 2016    Čítané 11x

    NATURIQfood

    Výroba zdravých BIO raňajkových cereálnych muesli bez pridaného cukru.
    Naše vločky obsahujú len prírodný cukor fruktózu, ktorý pochádza zo sušeného ovocia.
    Starostlivo a dôkladne vyberané zrná, semená, ovocie a orechy všetko v prémiovej kvalite

    • bez dodatočne pridaného cukru
    • nesprocesované výrobným procesom
    • bez straty svojej prirodzenej nutričnej hodnoty
    • bez umelých sladidiel
    • bez umelych prírodne identických vôní a dochucovadiel
    • NON GMO (nie sú geneticky modifikované)

    Naše potraviny sú ručne robené a na ich kvalitu dohliadame priamo. Prevádzka podlieha hygienickým štandardom s kontrolou kritických bodov pri výrobe.

    Sme certifikovaný štátom poverenou organizáciou pre dohľad na zachovanie ekologickej výroby (SK-BIO-003)

    Ďálej vyrábame vlastný prémiový čaj z morušových listov v BIO kvalite so zdravotným benefitom.
    obsahuje tieto hlavné účinné látky:

    • DNJ (1-deoxynojirimycin), najvýznamnejšia látka, ktorá zatiaľ bola izolovaná len v morušových listoch. Tvorí 0,1% váhy listov v sušenom stave. Táto zložka je alfa-glukozidázovým blokátorom a pôsobí ako antihyperglykemický činiteľ. Redukuje a spomaľuje absorpciu uhľohydrátov z disacharidov (sacharóza, laktóza a maltóza) na monosacharidy cez črevný epitel. Zjednodušene DNJ pomáha pri redukcii hladiny cukru v krvi po jedle.
    • fytosteroly (sitosterol). Ich obsah je 46mg v 100g listov v sušenom stave. Ich hlavný prínos je v znižovaní hladiny LDL-cholesterolu („zlý cholesterol”) a eliminácii rizika vzniku aterosklerózy.
    • GABA (gamma aminobutyric acid). Jej obsah je 230mg v 100g listov v sušenom stave. Táto látka pomáha optimalizovať krvný tlak, predchádza hypertenzii a podporuje hlboký spánok prirodzenou cestou. Pôsobí antistresovo.
    • antioxidant morusinol bráni vzniku krvných zrazenín.
    • Flavonoidy -> účinné antioxidanty, ktoré bránia vzniku krvných zrazenín. Regenerujú a spevňujú cievy. Pomáhajú pri prevencii rakovinového bujnenia.
    • Vitamín C -> potrebný na reguláciu metabolizmu aminokyselín, udržiavanie pevnosti cievnych stien a odstraňovanie voľných radikálov

    Vitamín B₁ (tiamín) -> dôležitý pre metabolizmus cukrov a optimálne využitie energie Vitamín A (retinol) -> pre zdravé oči, kosti a zuby Morušové listy sú bohatým zdrojom vápnika, železa, zinku, draslíka a vitamínu A, B₁, B₂.

    obzvlášť dôležité minerály pre ľudí s diabetom, osteoporózou, srdcovo-cievnymi chorobami a anémiou