4 / 7
    Zelená pšenica obsajuje chlorofyl, enzýmy, vitamíny, minerály a aminokyseliny. Neobsahuje žiadny lepok (glutén).

    typický zástupca tzv. zelených potravín. Zelená pšenica obsajuje chlorofyl, enzýmy, vitamíny, minerály a aminokyseliny. Neobsahuje žiadny lepok (glutén). Z vitamínov je najdôležitejší obsah vitamínu E (približne 3 000 mg na 100 g šťavy z mladej pšenice), A a K, dôležitý je tiež obsah vitamínov skupiny B (tiamín, riboflavín, niacín a B12). Z minerálov je v mladej pšenici vo významnej miere zastúpené železo, zinok, meď a selén. Zelená pšenica sa zvyčajne odporúča na detoxifikáciu organizmu. Má alkalické pH a jej užívanie znižuje prekyslenie organizmu spôsobené nesprávnym stravovaním. Chlorofyl a beta karotén pôsobia ako antioxidanty.
    https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz...

    9. máj 2016