mnam hned by som si dala............... toto mozem, hoc aj pri 50 stup,
@meggieerika Nech sa páči, toto je môj 100krát odskúšaný recept. Je fantastický, bublanina je krehká a vláčna (krájaj až po vychladnutí, aby sa Ti nerozpadla):
HRNČEKOVÁ BUBLANINA
Potrebujeme:
• 2 hrnčeky polohrubej múky
• 1 kryštálový cukor (ja používam zásadne slovenský, buď Považský, alebo Korunný cukor)
• ½ hrnčeka oleja
• I hrnček mlieka
• 2 vajíčka
• 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
• Hrnček bežný taký asi 200 ml. (plním od okraja asi 1 cm)
Ovocie podľa chuti, treba odkvapkať. Ja dávam čerešne, alebo pokrájané jahôdky, teraz som dala aj ríbezle, na jeseň používam kludne aj na kúsky pokrájané jabĺčko. Ovocie môžeš trochu obaliť v múke, ak sa Ti zdá veľmi šťavnaté.
Postup:
Vyšľaháš si žĺtka s polovicou cukru, postupne pridávaš olej až do vyminutia a potom pomaly aj mlieko. Poriadne vyšľahaj spolu dopenista.
Potom si vyšľahaj bielka s druhou polovicou cukru (daj aj štipku soli a pár kvapiek citróna), šľahaj až do úplného zhustnutia. Zvlášť si spoj múku s kypr. práškom a mixérom zašľahaj do žĺtkovej zmesi. Na záver spoj s bielkovou penou. Plech mám strednej veľkosti (25x40), tá je akurátna.
Pečiem na 180 stupňov na strednej priečka asi 20 minút. Určite sa podarí.
@bianca No to je naozaj "radosť". Treba si ozaj trošku aj oddýchnuť, napríklad pri tej ľadovej káve 🙂
@meggieerika ešte k tomu receptu, zmerala som ten hrnček - má objem 250 ml 🙂
@nela_cukor jeeeeeej dakujem.......
@dankaa78 Danka ahoj!Prosím Ťa, máš recept na dobrú babábovku??? To by som veľmi ocenila. Robievam takú so strúhaným jabĺčkom, tá je fajn šťavnatá, ale skúsila by som už aj inú 🙂
@nela_cukor pozri si v mojom blogu 😉
https://www.modrykonik.sk/blog/dankaa78/?page=2...
@nela_cukor
Potrebujeme:
2ks veľké jablká
pol hrnčeka,250 ml orechy vlašské
100 g čokoláda na varenie
4-5 ksvajcia
1,5 hrnčeka,250 ml cukor kryštál
2 hrnčeky,250 ml múka hladká špeciál
1/2 bal.prasok do peciva
1 hrnček 250 ml olej stolový
na vytretie formy,alebo plechu maslo
na vysypanie formy struhanka
2 lyžice na posypanie cukor práškový
Postup prípravy receptu:
Celé vajíčka rozmixujeme,postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme.Potom pomaly prilievame stolový olej,pridávame hladkú múku,prasok do peciva. Na záver zamiešame posekané orechy a na kúsky posekanú čokoládu.Tá čokoláda v koláči je ohromná.No musia to byť kúsky!Ona sa vo vnútri roztečie a spolu s jabĺčkami a posekanými orechmi vytvorí ohromnú kombináciu. Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky.Vmiešame do cesta. Bábovkovú formu si vytrieme olejom a vysypeme struhankou.Cesto vylejeme do formy.
Pečieme 45-50 minút.Prvých 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom prepneme na 160 stupňov a dopečieme.

ako ju prosim ta robis? klasicke piskotove cesto, ci hrubsia verzia cesta? aj obalujes ovocie? mne zatial ani raz nevysla ako som chcela