icon
1 / 1
avatar

ako ju prosim ta robis? klasicke piskotove cesto, ci hrubsia verzia cesta? aj obalujes ovocie? mne zatial ani raz nevysla ako som chcela

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

mnam hned by som si dala............... toto mozem, hoc aj pri 50 stup,

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

marhuľovou bublaninou 😀

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

proklate ladova kava na stole 😀 inak domaci teror.Mat v tomto teple doma dieta s anginou je na maslu

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@meggieerika Nech sa páči, toto je môj 100krát odskúšaný recept. Je fantastický, bublanina je krehká a vláčna (krájaj až po vychladnutí, aby sa Ti nerozpadla):
HRNČEKOVÁ BUBLANINA
Potrebujeme:
• 2 hrnčeky polohrubej múky
• 1 kryštálový cukor (ja používam zásadne slovenský, buď Považský, alebo Korunný cukor)
• ½ hrnčeka oleja
• I hrnček mlieka
• 2 vajíčka
• 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
• Hrnček bežný taký asi 200 ml. (plním od okraja asi 1 cm)
Ovocie podľa chuti, treba odkvapkať. Ja dávam čerešne, alebo pokrájané jahôdky, teraz som dala aj ríbezle, na jeseň používam kludne aj na kúsky pokrájané jabĺčko. Ovocie môžeš trochu obaliť v múke, ak sa Ti zdá veľmi šťavnaté.
Postup:
Vyšľaháš si žĺtka s polovicou cukru, postupne pridávaš olej až do vyminutia a potom pomaly aj mlieko. Poriadne vyšľahaj spolu dopenista.
Potom si vyšľahaj bielka s druhou polovicou cukru (daj aj štipku soli a pár kvapiek citróna), šľahaj až do úplného zhustnutia. Zvlášť si spoj múku s kypr. práškom a mixérom zašľahaj do žĺtkovej zmesi. Na záver spoj s bielkovou penou. Plech mám strednej veľkosti (25x40), tá je akurátna.
Pečiem na 180 stupňov na strednej priečka asi 20 minút. Určite sa podarí.

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@bianca No to je naozaj "radosť". Treba si ozaj trošku aj oddýchnuť, napríklad pri tej ľadovej káve 🙂

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

Jéééj, to je presne aj náš recept... až na to že odkedy mám pomocníčku, tak sedia len suroviny, potom je postup: rýchlo všetko do misky a mieeeeeeešať 😀

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@meggieerika ešte k tomu receptu, zmerala som ten hrnček - má objem 250 ml 🙂

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@nela_cukor jeeeeeej dakujem.......

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

Ja mám pripravené jahody s bielym jogurtom .....mňamka 😊

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

dalsia cukrarka na vyslni😉 u nas vedie babovka s kuskami cokolady a jablkami🙂 Ale ochladi nas melonova dren😉

Odpovedz
7. júl 2015
avatar

@dankaa78 Danka ahoj!Prosím Ťa, máš recept na dobrú babábovku??? To by som veľmi ocenila. Robievam takú so strúhaným jabĺčkom, tá je fajn šťavnatá, ale skúsila by som už aj inú 🙂

Odpovedz
8. júl 2015
avatar

@nela_cukor
Potrebujeme:
2ks veľké jablká
pol hrnčeka,250 ml orechy vlašské
100 g čokoláda na varenie
4-5 ksvajcia
1,5 hrnčeka,250 ml cukor kryštál
2 hrnčeky,250 ml múka hladká špeciál
1/2 bal.prasok do peciva
1 hrnček 250 ml olej stolový
na vytretie formy,alebo plechu maslo
na vysypanie formy struhanka
2 lyžice na posypanie cukor práškový

Postup prípravy receptu:
Celé vajíčka rozmixujeme,postupne pridáme kryštálový cukor a šľaháme.Potom pomaly prilievame stolový olej,pridávame hladkú múku,prasok do peciva. Na záver zamiešame posekané orechy a na kúsky posekanú čokoládu.Tá čokoláda v koláči je ohromná.No musia to byť kúsky!Ona sa vo vnútri roztečie a spolu s jabĺčkami a posekanými orechmi vytvorí ohromnú kombináciu. Jablká ošúpeme a pokrájame na kocky.Vmiešame do cesta. Bábovkovú formu si vytrieme olejom a vysypeme struhankou.Cesto vylejeme do formy.
Pečieme 45-50 minút.Prvých 15 minút pri teplote 180 stupňov a potom prepneme na 160 stupňov a dopečieme.

Odpovedz
8. júl 2015