nelinkabublinka
9. okt 2018
209 

Veľa muziky

Moje deti sú na testovanie ako stvorené. Každodenne testujú výdrž mojej nervovej sústavy, hlasového fondu a sebaovládania. Taká normálna rodina. Všetko, čo by mohlo dopomôcť ku kľudnej chvíľke v dome sa počíta a tak sme skúsili šťastie a prihlásili sa na túto testovačku.

V jeden pondelok, špeciálny pondelok, zavolal kuriér. Akoby to v tom koníku vedeli, naša Simča oslavovala v ten deň svoje prvé narodeniny. Parádne načasovanie. Do rozbaľovania sa pustila vo veľkom štýle.

Oficiálnym testerom bola ročná Simonka. Hlavným asistentom bola 47 mesačná sestra Bianka. S tými mesiacmi len provokujem. (Pozn. red.: O mesiac bude mať 4 roky a na prepočet mesiacov som musela použiť kalkulačku :-P)

Kolotočáris

Kolotoč bol pre mňa výzva. Poznám schopnosti a vlastnosti svojho dieťaťa a bola som zvedavá, či prežije. Nebudem vás naťahovať. Prežil najťažšie crash testy a to teda klobúk dolu.

Kolotoč sa skladá intuitívne. Akosi mi hneď všetko zapadalo. Ja vždy ignorujem návody na použitie, ale teraz som z rešpektu, že to pokazím a bude po testovaní 🙂 návod použila. Namiesto skrutkovača mi stačila aj špicatá škrabka na zemiaky. Baterky idú u nás na tony, takže sme boli pripravené, aj keď neboli súčasťou balenia.

Jeden kolotoč sme už mali, keď bola Simonka malé bábätko. Zdedila ho po staršej sestre. A tej sme ho obstarali z bazáru. Vydával čudesné vŕzgajúce zvuky, ktoré prehlušovali hudbu z kolotoča. Prehlušili by aj zbíjačku. Za mesiac "zožral" štyri déčkové baterky (to sú tie maga veľké šulce). Prevádzkovať ten kolotoč bola asi tak finančne náročné, ako som najímala každý večer spevokol na spievanie uspávaniek. Preto som bola milo prekvapená, že tento od Fisherprice "papá" klasické "tužkové" baterky (AA). Diaľkové len 2 mikrotužky. Diaľkové ovládanie využívala staršia sestra, keď chcela jedovať mladšiu. Inak je fajn, ak chcete narýchlo dieťaťu kolotoč opäť zapnúť bez toho, aby ste sa museli priblížiť ku postieľke

V kolotoči hrá príjemná hudba, lietajúce medvede sú síce trošku povedzme "surrealistické", ale pre deti, prečo nie. Vyberáte si zo zvukov prírody, bieleho šumu alebo hudby. Na strop premieta projektor bielym svetlom hviezdnu oblohu. Zvuk je príjemný, jemný. Jeden by sa zohol pod postieľku a hľadal živý orchester. Motorček je celkovo tichý. Nepôsobil na mňa rušivo. Oproti tomu, čo sme mali doma kedysi ho ani neregistrujem. Ovládanie je jednoduché. Na jednom boku je hlavný vypínač a gombík pre projekciu. Na na druhom boku sa prepínajú režimy. Gombíčky zvládla po chvíli aj krpaňa a prepínala jedna radosť.

Všetko to má jednu veľkú chybu. Že sme ho nemali tak pred trištvrte rokom. Ročné dieťa si naň už jednoducho nezvyklo. V postieľke ho vnímala ako hračku a tak pôsobil pri zaspávaní ako rušivý element. Musel zostať vypnutý. Využívala som ho skôr na zabavenie. Púšťala som jej ho, keď bola v postieľke a potrebovala som ju zaujať, napríklad kým jej pripravím mliečko a podobne. Inak ju zabávalo brnkať do medvedíkov, urputne sa snažiť ho odopnúť od postieľky, upevnenie kolotoča k projektoru unesie 10 kg živej váhy, keďže sa naň permanentne vešala.

Kolotoč by som si pre bábätko kúpila, je mi veľmi sympatický, pre tohto nášho huncúta však už zbytočný. Dá sa však dá rozobrať a naďalej využívať ako projektor, ktorý položíte na nočný stolík a kolotoč ako hračku napríklad do kočíka. Čiže kúpa kolotoča je v tomto fajn investícia. Keď vám z bábätka vyrastie taký fiškús, akého máme doma my, nemusíte kolotoč zatracovať, len ho prispôsobíte aktuálnym potrebám.

Namiesto stropu nočná obloha

Môžem tento článok využiť ako inzerciu? Vymením kolotoč za ešte jeden projektor. Lebo by sa uživili v každej izbe! To je vám parádna vecička. A stal sa súčasťou nášho večerného uspávacieho rituálu. Dokonca u oboch detí. Ešte že zaspávajú tak s polhodinovým rozostupom a stíham projektor preniesť z izby do izby 😀

V projektore býva okrídlený medvedík v „domčeku“ s meniacimi sa farbami podsvietenia, ktoré môžu a nemusia byť zapnuté. Na strop, či stenu, podľa toho kde sa projektor postaví, premieta nočnú oblohu s „podmazom“ príjemnej hudby, zvukov alebo prírody, s možnosťou nastavenia hlasitosti. Súčasťou je aj časovač, ktorý projektor vypne po stanovej dobe (10, 20 alebo 30 minút).

Zvuk je rovnako ako pri kolotoči príjemný, žiadny plechový uši trhajúci vreskot. Konštrukcia pevná. Keďže sa ho Simonka naučila zapínať a veľmi sa jej to páči, zistili sme, že odolá pádom. Viacerým pádom. Mladšia zaspáva pri hviezdičkách. Hudba nemôže byť pustená vôbec, biely šum tiež nie ale cvrčky, to je niečo pre ňu 🙂 Prírodné zvuky sa nám osvedčili. Projektor musí však byť dostatočne ďaleko od postieľky, inak má tendenciu snažiť sa ho dosiahnuť a je po spánku.

Staršia 4 ročná je na ňom doslova závislá. Kým jej ho neprinesiem z izby od mladšej, nepôjde spať. Na najnižšej hlasitosti, na najdlhšom cykle jej robí spoločnosť až kým nezaspí. Prvé dni vždy vyliezla z postele, keď projektor dohral, aby som jej ho išla opäť zapnúť. Mal trošku opačný efekt 😀 Ale keď si ho už trošku „okukala“, prestal byť takou atrakciou a novinkou, tak ju vždy nájdem po vypnutí projektora po pol hodinke spinkať. Dohodli sme sa, že keď dohrá projektor, je to znamenie, že je najvyšší čas na spánok. Keď prešvihneme večierku, tak ju vďaka projektoru trošku okabátim a nenastavím jej časovač na pol hodinu, ale 10 minút 😀 A akonáhle dohrá, je v izbe absolútne ticho a pekne spí!

Havkova hovoriaca sestrička

Ďalšia super hračka, ktorú ak kúpite malému bábätku, využijete ju roky. Nepíšem to preto, že som ju dostala. Jednu podobnú už máme doma. Iba sme sa splietli pri kúpe a vyberali na základe pekných farieb. A vôbec sme si nevšimli, že psík hovorí česko – anglicky. Staršej dcérke ho priniesol Ježiško k prvým Vianociam, mala vtedy necelé 2 mesiace. Začala sa s ním hrať, akonáhle sa naučila uchopovať hračky. A hrá sa s ním dodnes (4 roky).

Hračka je skutočne univerzálna a atraktívna pre deti vo väčšom vekovom rozpätí. Malých zaujme, veľkých nenudí. Čo veľmi oceňujem, keďže nemám rada hromadenie nezmyselného kvanta hračiek. Radšej jednu a poriadnu.

Ružovej psíkovej sestričke sa potešili obe naše baby. Staršia reaguje na úlohy a otázky, ktoré psík dáva. Je ich omnoho viac, ako u česko-anglického brata, ktorého sme mali doma. Hranie u 4 ročnej je už premyslené a dokáže oceniť všetko, čo psík dokáže a ponúka. Dokonca sa snaží hlavnej testerke podstrčiť jej staršiu verziu psíka a ona okupovať nového, ružového, ktorého sme dostali 😀

Vždy keď si myslím, že už poznám všetky zvuky, pesničky, frázy, slová, ktoré havko robí, prekvapí ma niečim novým. Deti sa hravo učia nové slová, farby, pesničky, básničky, tvary, časti tela, pozdravy, počítať a ešte omnoho viac. Na hrudníčku bliká farebné srdiečko do rytmu a tiež podľa toho, aká farbu havko spomína. Dcérka po ňom ide ako osa po mede. Stlačením ľavej nôžky sa určuje úroveň náročnosti, podľa veku dieťatka. U ročnej Simonky je to momentálne taký malý plyšový jukebox. Stláča strmlavo, až kým nezačne hrať nejaká pesnička. Začne tlieskať a tancovať. Spočiatku stláčala cielene len svietiace srdiečko. Až neskôr, asi náhodne, prišla na to, že psík reaguje na stlačenie farebných častí končatín. Je to po 100 rokoch prvá hračka, s ktorou sa chvíľku prehrá aj sama.

P.S.: Veľké plus majú u mňa vďaka pesničke Tancu, tancuj. Je tam skutočne niečo "naše" a nielen preložené anglické baby songy ako Itsy Bitsy Spider a pod. Takže

Veľmi pekne ďakujeme za možnosť testovať tieto hračky. Nepochybovala som o kvalite, keďže už pri prvom dieťati sme sa stretli s viacerými hračkami tejto značky. Skôr som bola zvedavá, čo „dokážu“ a čím ma zaujmú. Všetky 3 predčili moje očakávania. Čím konkrétne, ste si mohli prečítať vyššie. Blížia sa Vianoce a sú to fakt dobré typy na darčeky pre najmenších, ktoré neprestanú baviť po 4 dňoch ale uživia sa u vás roky.

#test_fisherprice #recenzia

My mame toto aj ten kolotoč s musím povedať ze nič moc ... teda maly ma rok a pol a s tým mackom sa vôbec nehrá vôbec ho nezaujíma .... škoda lebo podľa mna je ten macko super ... ten kolotoč je naozaj super ten ma rad a ten prežil ozaj uz všetko 🤣
Možno u niekoho iného by sa ten macko visc využil ...

9. okt 2018

Začni písať komentár...

Odošli