icon
avatar
nesvadbovo
31. aug 2023
1120 

Spolu chutí lepšie ❤

Pamätám si, že už od detstva sa mi vždy páčili spoločné rodinné večere, ktoré som zvykla vidieť vo filmoch či seriáloch. Nevysvetľujte si to tak, že by u nás doma nebolo čo jesť, to ani náhodou 🙂 Ale moja mama večne diétovala a tatino si väčšinou len niečo zobol, takže spoločné stolovanie bolo spravidla iba záležitosťou víkendov a sviatkov. A to mi bolo trochu ľúto..

A bola to jedna z prvých vecí, ktoré sme si s mužim zaviedli, keď sme spolu začali bývať. Kým boli dievky malé a večery boli dlhé a náročné, trochu sme od tejto tradície upustili. Ale keďže už máme doma dve relatívne veľké slečny, k tejto malej tradícii sme sa vrátili.

A tento čas úplne najviac milujem. Vždy pekne prestriem stôl, stlmím osvetlenie, zapálim sviečky a pustím nejakú fajn hudbu. Len tak potichu, aby sme sa mohli poriadne porozprávať. Ja viem, mnohí máme zažité, že pri jedle sa nerozpráva, ale ja to mám rada práve naopak. Toto je ten čas, kedy si povieme, čo sme cez deň zažili, čo sa nám najviac páčilo, kedy si hovoríme o svojich plánoch a dievčatá nám rozprávajú, čo sa im snívalo, čo by chceli ďalší deň robiť, kedy pospomínajú všetkých členov rodiny, ktorí im chýbajú a vymýšľajú plány na víkend (ktoré zahŕňajú čokoľvek od púšťania šarkana až po oddych na pláži 🙂).

Skrátka taký rituál, ktorý nás o niečo viac zbližuje. Samozrejme, tým nechcem povedať, že by sme sa inak nerozprávali, ale naše poobedia bývajú väčšinou tak rozlietané, že sa všetci stretneme doma práve pri večeri. A o to je nám spoločne strávený čas vzácnejší.

A teda nepredstavujte si žiadne honosné večere. Nuž, aby som neklamala, niekedy urobím sviečkovú s domácou knedľou, ktorá pomaličky celý deň kysne v chladničke či iné časovo náročnejšie jedlá, ale to len ak mám trochu priestoru počas home office-u. Občas objednám donášku alebo si dáme večeru alá čo chladnička dala. Ale väčšinou robím jedlá, ktoré sú hotové za pár minút, pričom polovicu prípravy môžem nechať na dievky. Nech je ako chce, dôležité pre mňa je, že sa všetci stretneme za jedným stolom a máme čas pre seba.

Dnes sme sa inšpirovali týmto receptom, ktorý je mimoriadne jednoduchý, všetky suroviny som mala doma a večera bola na stole do pár minút. Doslova.

Samozrejme, nemusíte sa ani náhodou držať striktne receptu. Máte radi domáce pesto? Nech sa páči, urobte si ho a použite to. Chutia vám viac mandle či kešu oriešky? Tak nahraďte cédrové orechy tými vašimi obľúbenými. A ak si jedlo neviete predstaviť bez parmezánu a vegánska alternatíva vás neuspokojí, smelo do toho.

Ja recept väčšinou beriem iba ako inšpiráciu, smer, ktorým sa môžem uberať. A ak nejakú surovinu neobľubujem či nemám doma, tak ju skrátka nahradím. A hoci výsledok nebude identický s tým v recepte, ak si pochutíme, je to to úplne najdôležitejšie.

A ak recept pripraví výživová špecialistka, tak tam už naozaj nie je o čom. Ak sa chcete aj vy inšpirovať, určite navštívte túto sekciu na #dm stránke, kde nájdete mnoho inšpirácií nie len na zdravé recepty, ale aj na mnoho ďalších informácií ohľadom výživy a zdravého pohybu. Myslím, že tam nájdete naozaj veľa cenných informácií!

A čo vy? Jedávate spolu pravidelne, alebo sa vám to podarí iba občas?

dmBio vegánska posýpka na cestoviny

Či už pizza, cestoviny, rizoto alebo šalát – všetky tieto jedlá si skrátka žiadajú syr. Vegánska posýpka na cestoviny Pasta Toping od dmBio ponúka vegánsku náhradu parmezánu či iného druhu syra. Lahodný toping na pokrmy je vyrobený z kvasnicových vločiek, organických kešu a mandlí a je perfektnou alternatívou ku konvenčnému parmezánu. Vďaka jemnej, korenistej chuti dodáva toping vašim jedlám zaujímavú chuť. Stačí posypať obľúbený pokrm a isto si na ňom pochutná celá rodina. Zároveň telu dodáte potrebné živiny. S posýpkou na cestoviny Pasta Toping od dmBio nebude nikto ukrátený o chuť syra!

dmBio pesto Basilico s píniovými orechmi

Chutné dmbio Pesto Basilico s píniovými orechmi je vyrobené podľa tradičného talianskeho rodinného receptu. Zjemní a dodá chuť akémukoľvek vegánskemu jedlu, perfektne sa hodí ako prísada do cestovín. Pesto Basilico s píniovými orechmi oceníte aj ako nátierku na chlieb. Obsahuje hodnotné prísady. Ideálny pre rýchlu kuchyňu, kedy nechcete vymýšľať komplikované, časovo náročné recepty. Vyskúšajte, ako to chutí s dmBio!

dmBio cestoviny Spirelli

Originálne cestoviny z Talianska! Cestoviny Spirelli od dmBio sú vyrobené zo semolinovej tvrdej pšenice, čím obsahujú cenné látky z obalovej vrstvy zrna. Talianske celozrnné cestoviny v tvare špirály výborne chutia s omáčkou na cestoviny, alebo ako príloha k mäsu, rybám a zelenine alebo cestovinovému šalátu. Môžu sa podávať s paradajkovou, syrovou, bolonskou omáčkou alebo ich môžete pridať do nákypov či šalátov. Vynikajúce sú aj nasladko. Vhodné tiež na zapekanie. Spirelli od dmBio vám doprajú originálny taliansky zážitok. Chutia vynikajúco!

dmBio na slnku sušené paradajky

Intenzívna chuť na slnku dozretých a následne spracovaných talianskych paradajok zaručuje jedinečný stredomorský chuťový zážitok. Sušené paradajky od dmBio sú naložené v slnečnicovom a olivovom oleji a ideálne sa hodia do nátierok. Boli vyrobené v tradičnej rodinnej firme a vynikajúco sa hodia tiež do omáčok alebo vegánskych receptov. Ochuťte si svoje obľúbené jedlo so sušenými paradajkami dmBio!

dmBio cédrové orechy

Cédrové orechy, alebo inak povedané: nová verzia píniových orieškov. Cédrové orechy od dmBio sú menšie, ale aromatickejšie a chuťovo intenzívnejšie ako píniové oriešky. Jadrá, ktoré sa zbierajú v sibírskych lesoch, sú ideálne na výrobu výdatných pést. Ale aj ako prísada do smoothie, šalátov a podobne sa cédrové orechy stali neoddeliteľnou súčasťou domácej kuchyne. Prirodzený a zdravý zdroj tukov - prirodzene v obvyklej organickej kvalite. Spestrite si kuchyňu s týmito cédrovými orechmi od dmBio!

avatar

U nas doma veceriame o 19 Hod.... Uz roky... Obaja teenageri to vedia a nemaju s tym absolutne ziadne problem... Teraz cez leto/prazdniny bolo dlho svetlo, tak zavolali ze pridu neskor alebo sa prisli najest a zasa isli prec 😂 u nas to uz okolie vie, ze okolo 19 hod nas netreba kontaktovat... Obcas je to uz na srandu, ale s tym nemam ziaden problem 😊 mme na to naozaj zalezi, ze sa aspon raz za den pri stole stretneme a podame si news zo dna...

Odpovedz
31. aug 2023

Začni písať komentár...

sticker
Odošli