Máme za sebou január, ideálny čas na nové začiatky či výzvy – a jednou z nich bol aj veganuár, mesiac venovaný vegánstvu. Nebudem klamať, vegánka zo mňa zrejme nikdy nebude. Predsa len, asi som na to priveľký gurmán a vzdať sa, napríklad, syrov – ťažká to predstava. 🙂 No vegánska strava otvára dvere k novým chute a kombináciám, ktoré rozhodne stoja za vyskúšanie. Či už ste vegánkou, alebo len skúšate zaradiť do svojho jedálnička viac rastlinných jedál, značka dmBio ponúka široký výber chutných produktov, ktoré vám s tým pomôžu. A tak som si pre vás pripravila zopár tipov na stálice i novinky, ktorým nikdy neodolám(e), či tie, ktoré som objavila aj vďaka výzve veganuár. Ide o vegánske produkty, ktoré však nie vždy pripravujem na vegánsky spôsob.
Suroviny:
Výživná ľahká príloha k jedlu. Taká je Quinoa od dmBio. Túto potravinu možno pripraviť na slano aj sladko. Skvele chutí v šalátoch, ako príloha k mäsu, tofu, zaliata bielym jogurtom, arašidovým maslom a podobne. Nevyžaduje náročnú prípravu a jednoducho ju dochutíte. Je bohatá na aminokyseliny, ktoré si organizmus nedokáže vyprodukovať sám, preto musia byť dodávané z externých zdrojov, ďalej na vitamíny skupiny B, vitamín E, železo či vápnik. dmBio biela Quinoa rozhodne patrí do vášho jedálnička!
Chutný cícer od dmBio s jemne orieškovou arómou sa najlepšie uplatní v šalátoch a zeleninových jedlách. Je tiež použiteľný ako základ na humus alebo krémovej kaše. Cícer je bohatý na rastlinné bielkoviny, čo ocenia najmä vegáni či vegetariáni. Doprajte si kúsok exotickej kuchyne aj u vás doma s cícerom od dmBio.
Postup:
Uvaríme quinou podľa návodu a necháme ju vychladnúť. Zamiešame do nej všetky suroviny, vrátane nálevu, ktorý si pripravíme z vody, olivového oleja, citrónovej šťavy/octu, soli a korenia. Ja zvyknem pridať aj trochu stévie, aby som dostala mierne sladkokyslý nálev. Na žiadosť detí som pridala aj kukuricu, no skvelé sú aj čierne olivy. Šalát si vieme prispôsobiť podľa vlastných chutí. 🙂 Ak chceme vegánsku verziu, vynecháme balkánsky syr, prípadne ho nahradíme tofu či inou alternatívou. Šalát môžeme jesť ihneď, ale skvelý je aj na ďalší deň po odležaní v chladničke. 🙂
Tieto #dm nátierky všemožných chutí sú jedným z najlepších vynálezov. Bez srandy. Ako záchranca školských desiat, ale i nečakaných návštev. Či už na chlieb, tortillu, alebo ako ich ľúbim ja, iba tak so zeleninou. A ktorá chuť u mňa vyhráva? Ťažká to voľba, ale asi vedie kombinácia papája, mango a karí, v tesnom závese sú červená repa a chren a baklažán.
Ochutnajte našu skvelú dmBio vegetariánsku nátierku s červenou repou a chrenom! Nátierka z červenej repy a chrenu sa vynikajúco hodí k čerstvému, chrumkavému chlebíku alebo vylepší chuť dresingov a omáčok. Spestrite si jedálniček novou chuťou dm nátierok! Tak chutí lahodné dmBio.
Paradajky v akejkoľvek forme sú u nás pomaly na dennom poriadku. Okrem tých čerstvých, voňavých, ideálne priamo zo záhradky, nedám dopustiť na paradajkové pyré či pretlaky. Nie je snáď nič rýchlejšie a vďačnejšie ako paradajková polievka. Tento paradajkový pretlak obsahuje 99,8 % paradajok a jednu fľašu musím mať vždy v špajzi. Okrem toho u nás takmer vždy nájdete aj tento zahustený paradajkový pretlak, ktorý ponúka 2-násobnú koncentráciu, navyše má praktické balenie. Nehovoriac o dmBio kečupe, ktorý ide u nás na kilá. A áno, okrem polievky či pizze u nás fičí aj klasika, akou je plnená paprika. Ak použijete náhradu za mäso, môžeme to pokojne nazvať vegánskym jedlom. ;)
P.S. parenú knedľu robím od oka, takže vždy vyjde inak, avšak nedávam vajíčko, vďaka čomu je naozaj mäkká ako obláčik 🙂
Paradajkový pretlak dmBio Passata Natur obsahuje zrelé paradajky z Talianska. Intenzívna chuť na slnku dozretých a okamžite spracovaných talianskych paradajok zaručuje jedinečný stredomorský chuťový zážitok. Ideálne ako základ na omáčky na cestoviny, polievky a obloženie na pizzu, lasagne. Ochuťte si svoje obľúbené jedlo s paradajkovým pretlakom Passata Natur od dmBio! Už ste vyskúšali?
dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot – kombinácia, ktorá je plná vitamínov a navyše skvele chutí. Ide o zmes ovocných štiav so šťavou zo zázvoru a kurkumy, s pomarančovou šťavou a s acerolovou dreňou. Chuť je intenzívna, špecifická a zrejme nesadne každému. Ale u mňa to bola láska na prvé odpitie. A odvtedy si chodím upíjať a opíjať sa tou chuťou vždy, keď sa ocitne u nás v chladničke. 🙂
Keď sme prešli na nápoje, ostaňme pri nich ešte chvíľku. Prejdime však k čajom. Jar, leto, jeseň, zima – čaj je u mňa na dennom poriadku. V zime teplý, v lete ho pijem zase s ľadom. Okrem klasiky v podobe čierneho a zeleného čaju rada skúšam nové chute. A práve preto ma nový rad čajov dmBio extrémne potešil. A do stálej výbavy zaraďujem tieto 2 príchute: taliansky citrón, ktorý je vďaka listu stévie jemne sladký, a marockú mätu. Tento výborný mätový čaj kombinuje mätu kučeravú a mätu piepornú a chutí takmer ako z čerstvej mäty zo záhradky.
Vychutnajte si šálku lahodného dmBio čaju! Bylinný čaj marocká mäta od dmBio vám ponúka mätovo svieži chuťový zážitok. Táto osviežujúca čajová kompozícia spája mätu piepornú a mätu kučeravú a pozýva vás na chuťovú cestu objavovania. Čaj môžete osviežiť medom, citrónom či štipkou cukru, prípadne dochutiť mliekom. Všetky ingrediencie pochádzajú z čisto ekologického poľnohospodárstva a zaručujú najvyššiu kvalitu. Vychutnajte si čaj ako súčasť vašej každodennej prestávky. Ideálne na príjemné chvíle s rodinou alebo osamote. Vydajte sa na cestu za poznaním s vidieckymi čajmi dmBio.
Vychutnajte si šálku lahodného dmBio čaju! Ovocno-bylinný čaj taliansky citrón od dmBio spája citrusovo-sladkú nôtu citrónu s ibištekom a jablkom. Čajovú kompozíciu dopĺňa jemná medová stopa, ktorá zaisťuje príjemnú dochuť. Navyše vás v zime nielen zahreje, ale v lete aj skvele chutí ako osviežujúci ľadový čaj. Skutočná lahôdka pre malých aj veľkých. Všetky ingrediencie pochádzajú z čisto ekologického poľnohospodárstva a zaručujú najvyššiu kvalitu. Vychutnajte si čaj ako súčasť vašej každodennej prestávky. Vydajte sa na cestu za poznaním s vidieckymi čajmi dmBio.
Ak ide o raňajky, patrím jednoznačne do tímu sladké. Zväčša siahnem po ovsenej kaši či jogurte s ovocím, ale niektoré víkendy si priam pýtajú niečo iné. Okrem palaciniek a lievancov na rôzne spôsoby však nie je na zahodenie ani taký cisársky trhanec, známy ako Kaiserschmarrn. Ide o tradičný rakúsky dezet, ktorý má bohatú históriu a bol jedným z obľúbených jedál cisára Františka Jozefa I. Tento múčnik si môžete, samozrejme, spraviť aj bez tejto zmesi, ale čo si budeme klamať, niekedy padne vhod menšie zjednodušenie, no nie? V ponuke nájdete bezgluténovú vegánsku zmes, no i nevegánsku verziu, ktorá je, aspoň za mňa, o kus lepšia. Nezabudnite k trhancom naservírovať aj ovocnú omáčku. Ja všetkymi desiatimi odporúčam túto jablkovo-mangovú dreň.
Rýchla kuchyňa od dmBio ponúka kvalitné a chutné produkty! Špaldový cisársky trhanec bez hrozienok, 135 g od dmBio - suchá zmes na prípravu múčnika je hotový za 10 minút. Obsahuje vajcia z nemeckého a rakúskeho ekologického poľnohospodárstva, po príprave si ho dodatočne môžete dochutiť napríklad džemom, nugátovým krémom, ovocím, tvarohom, posypať kakaom, škoricou či zaliať a osladiť agávovým sirupom. Vďaka vysokému podielu špaldovej múky dodá táto pochúťka telu potrebnú vlákninu. Pripravte si na raňajky cisársky trhanec v rakúskom štýle od dmBio.
100 % ovocie, žiadne prísady! Vychutnajte si Jablkovo-mangovú dreň značky dmBio ako chutnú desiatu alebo na dochutenie jogurtu a sladkých jedál. Mliečne dezerty a múčniky chutia s ovocnou dreňou obzvlášť výborne. Zaujme vás tiež certifikácia Naturland, čo značí, že výrobok je tej najvyššej kvality. Doprajte si výdatné a osviežujúce raňajky s ovocnou dreňou od dmBio!
Pomaly sa vo vzduchu vznáša láska, blíži sa totiž Valentín - sviatok niektorými zbožňovaný, inými zatracovaný. Každopádne, či ste priaznivcom sviatku zaľúbených, alebo nie, pekné a chutné limitky vždy potešia. Tentoraz v srdiečkovej téme v podobe čaju, cestovín a lievancov 🙂
Tak, dobrú chuť prajem. 🩷
Čoraz viac ľudí preferuje vegánsku stravu, a to z viacerých dôvodov - etických, ekologických či zdravotných. Ak sa rozhodnete pre vegánsku stravu, je však dôležité, aby ste dbali na vyvážené zloženie potravín. Chce to veľa študovania a poradu s odborníkmi. Viac o vegánstve a všetko, čo so sebou prináša vegánska strava, nájdete tu.
Začni písať komentár...