nesvadbovo
2. jan 2018
1424 

Cheesecake-Brûlée

Je mi úplne jasné, že nový rok všetky začnete diétami. Ako keby som ja bola iná 🙂 

No a tak nezostáva nič iné, ako Silvester rozbaliť v plnej paráde takými dobrotami, že bude stačiť pomyslenie na ne a budete sa zalizovať až za ušami.

Vždy mám pred podobnými akciami dilemu, čo napiecť. Nikdy neviem, brownie alebo tartaletky? Cupcakes alebo makrónky? Cheesecake alebo Crème Brûlée?

Tento rok som to vyriešila šalamúnsky a spojila moje dva milované dezerty do jedného. Nebola som si istá, aký bude výsledok, ale poviem vám, stojí to za každý gram, ktorý sa budem budúci rok snažiť zhodiť 🙂

Sladký, krémový, s chrumkavou cukrovou kôrkou. Neskutočná lahoda, veď vyskúšajte a neoľutujete 🙂

Spoza zvyškov šalátu a údeného vytiahnite:

  • 200g sušienok (pokojne použite aj zvyšné perníčky)
  • 100g masla
  • 400ml smotany na šľahanie
  • 4 žĺtky
  • 50+100g korunný cukor Kryštálový
  • vanilkový struk
  • 600g krémového syra (Philadelphia, Lučina, Bánovecká, Mascarpone, ...)
  • korunný cukor Krupicový na vytvorenie škrupinky

Sušienky podrvte nadrobno, pridajte roztopené maslo a zmiešajte. Do každej misky vsypte cca lyžicu zmesi, zatlačte a vložte do chladničky stuhnúť.

V miske zmiešajte žĺtky a 50g cukru. Z vanilkového struku vyškriabte semiačka do šľahačky a dajte variť, tesne pred bodom varu nalejte malú časť zmesi do žĺtkov s cukrom, stále miešajte. Postupne vlejte do žĺtkov celú smotanu. Dajte naspäť do hrnca a zohrievajte, kým zmes mierne nezhustne a nechajte trochu vychladnúť.

Krémový syr zmiešajte so zvyšným cukrom a postupne k nemu pridajte celú žĺtkovú zmes. Ochutnajte kúsok, či je pre vás sladkosť vyhovujúca a prípadne doslaďte.

Zmes vlejeme do pripravených misiek a naukladáme ich do hlbokého plechu. Vlejeme doňho vodu tak, aby siahala aspoň do polovice misiek a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov.

Pečieme, kým nie sú okraje jemne hnedé, v strede by mali byť Cheesecake-Brûlée ešte trochu "trasľavé".Necháme vychladnúť a vložíme do chladničky, ideálne na noc.

Tesne pred podávaním vytiahneme z chladničky a navrch nasypeme lyžičku krupicového cukru. Pomocou flambovacej pištole cukor necháme skaramelizovať.

A potom už len vychutnávame ten krásny zvuk, keď budeme lyžičkou rozbíjať karamelovú kôrku 🙂

Inak, toto množstvo je pre veľkú partiu, mne vyšlo na 12 malých misiek plus jeden cheesecake do maličkej formy, takže pokojne redukujte na polovicu!

Simona

#korunny

Vyzera to lakavo 🙂 nemate nahodou tip kde kupit flambovaciu pistol? Nerada by som na nete kupila nekvalitnu haraburdu, a v kamennom obchode to alebo nemaju alebo si nespomeniem. Vopred dakujem za overene tipy 🙂 Katarina

9. jan 2018
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@kculka ja som kupovala v Orione. Je pravda, ze ju nepouzivam denne, ale uz sluzi asi stvrty rok.. samozrejme, je na domace pozitie, ziadna profesionalna 😉 Boli k nej aj 4 misky a vysla do 30€, ak si dobre pamatam..

9. jan 2018

Super dakujem, tak skusim aj ja. Tiez to budem pouzivat len prilezitostne. Pekny den Katatina

10. jan 2018

Gastro Glass v Lipt.Mikulasi - pistol.
A nezacala som novy rok dietou 😉

11. jan 2018

@kculka ja som.si kupila v lidli

11. jan 2018

Mňaaaaaam 😍 šikulkaaaaaaa

13. jan 2018
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@siskula dakujem 😍

14. jan 2018

Začni písať komentár...

Odošli