Čokoládovo-jablkový koláč s orieškami bez múky

- 90g masla
- 90g horkej čokolády (ideálne aspoň 50%-nej)
- 3 vajcia
- 90g krupicového cukru
- štipku soli
- 90g mletých vlašských orieškov
- 2 zelené jablká
- hrsť sekaných mandlí
- práškový cukor na posypanie

Maslo a čokoládu necháme vo vodnom kúpeli za občasného miešania roztopiť. Poriadne premiešame, aby sa zmes spojila a necháme mierne vychladnúť.
Medzitým si v jednej miske vymiešame bielky so štipkou soli do tuhého snehu a v druhej miske vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Do žĺtkovej zmesi pridáme vychladnuté čokoládovú zmes, mleté vlašské oriešky a nakoniec pomocou stierky už iba zľahka zapracujeme vyšľahané bielky.
Zmes vlejeme do kruhovej formy s priemerom 25cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie a boky vymastili maslom a posypali cukrom.
Jablká prekrojíme napoly, vyberieme jadierka a nakrájame na tenšie plátky. Naukladáme ich rovnomerne do pripravenej formy.
Na záver koláčik posypeme sekanými mandľami.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 40 minút.
Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.




Odporúčame
Začni písať komentár...


