Crinkles

Ak máte radi brownies, crinkles si zamilujete. Akože úplne bez preháňania. Zvonku chrumkavé a sladučké vďaka práškovému cukru, vnútri mäkké a plné kakaovej chuti.
Pri gúľaní vám môžu pomôcť aj deti a vďaka tomu, že cesto potrebuje "odpočinok" v chladničke, ich môžete pripravovať na fázy. Hotové vám v chladničke vydržia pokojne aj mesiac (teda ak máte dostatok pevnej vôle). A že vyzerajú parádne, tak to už je iba čerešnička na torte 😍
- 400g krupicového cukru od #korunny
- 115g masla
- 3 vajcia
- 125g kakaa
- 250g hladkej múky (môžete použiť aj špaldovú)
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- pol lyžičky soli
- práškový cukor od #korunny na obalenie
Maslo izbovej teploty nakrájajte na menšie kúsky a miešajte s cukrom. Do zmesi postupne pridávajte vajcia. Vždy počkajte, kým sa jedno zapracuje, kým pridáte ďalšie. Zmes miešajte, kým nezískate nadýchanú penu.
V inej miske zmiešajte kakao, múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte do tekutej zmesi a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja.
Vložte do chladničky a aspoň 5 hodín chladiť.
Z vychladeného cesta vytvárajte guľôčky o váhe 20 gramov (áno, naozaj ich vážim, ale ja som v tomto Monk. Vy pokojne použite "odmerku" jedna polievková lyžica). Tieto uložte na podložku a opäť nechajte aspoň chvíľku vychladiť.
Po druhom chladení vyváľajte v miske s práškovým cukrom a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie (pri pečení sa roztečú, takže nechávajte dostatočné rozostupy).
Pečte 10 minút pri teplote 175°C. Koláčiky budú pôsobiť trochu nedopečene, ale vďaka tomu zostanú vo vnútri mäkké. Nechajte ešte pár minút stuhnúť na plechu a vychlaďte na mriežke.
Skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe. Pred podávaním ich nechajte dôjsť na izbovú teplotu, aby ste si ich dosýtosti vychutnali.
P.S.: Skvele sa hodia ako mikulášsky darček 🙂


Odporúčame
Ojojoooj z tohto receptu sa veľmi teším, určite vyskúšam, boli vynikajúce👌
@domichrumi tak som práve dopiekla posledný plech z dnešnej várky. Aby sa s cestom lepšie pracovalo, ubrala som jedno vajce. Hlásim, že cesto je oveľa príjemnejšie na prácu, vôbec nelepí a na chuti to ani nepoznať. Takže ďakujem za feedback, recept upravujem a Tebe ďakujem za to, že ich najbližších pár dní zas budeme tlačiť vo veľkom :D
@nesvadbovo ďakujem 😁 tak ja ten vytunningovaný recept vyskúšam 😜😊
@domichrumi ak nevyjde, normálne mi pošli svoju adresu a jednu várku Ti pošlem, nech si napravím reputáciu :D
@nesvadbovo super platí 😂👌
Prosim ta rie gulicky treba ja stlacit pred pecenim alebo iba gulicky ulozit a rozleje sa to same?
@sabrinocka33 ahoj, skusala som aj stlacit aj nechat gulicky a vysledok bol takmer identicky. Takze skus prvy plech nechat cisto gulicky a ak by sa nahodou neroztiekli dostatocne, trosku splostit 🙂
@nesvadbovo prosim ta to maslo je klasika napr. Rajo,alebo Hera?
@luk25 v mojom pripade urcite maslo, Heru osobne vobec nepouzivam, takze klasicke zivocisne 😉
@nesvadbovo super dakujem
@nesvadbovo v texte si uz ubrala jedno vajicko alebo nie ?! A este ma zaujima kolko mi vyjde kuskov z tejto davky ? Dakujem 😉
@wandallka ahoj, ano, v texte je to uz upravene, budu stacit 3 vajicka 😉 a z jednej varky cca 50ks (samozrejme zavisi od velkosti, ale plus minus)
@kikusa107 vyzerajú skvele!! A áno, aj u nás už "padlo" niekoľko plechov :D
dakujem za recept,
Začni písať komentár...





Tak toto určite vyskúšam! 🤗💪🏼