icon
avatar
nesvadbovo
23. nov 2018
2632 

Crinkles

Ak máte radi brownies, crinkles si zamilujete. Akože úplne bez preháňania. Zvonku chrumkavé a sladučké vďaka práškovému cukru, vnútri mäkké a plné kakaovej chuti. 

Pri gúľaní vám môžu pomôcť aj deti a vďaka tomu, že cesto potrebuje "odpočinok" v chladničke, ich môžete pripravovať na fázy. Hotové vám v chladničke vydržia pokojne aj mesiac (teda ak máte dostatok pevnej vôle). A že vyzerajú parádne, tak to už je iba čerešnička na torte 😍 

  • 400g krupicového cukru od #korunny
  • 115g masla
  • 3 vajcia
  • 125g kakaa
  • 250g hladkej múky (môžete použiť aj špaldovú)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • pol lyžičky soli
  • práškový cukor od #korunny na obalenie

Maslo izbovej teploty nakrájajte na menšie kúsky a miešajte s cukrom. Do zmesi postupne pridávajte vajcia. Vždy počkajte, kým sa jedno zapracuje, kým pridáte ďalšie. Zmes miešajte, kým nezískate nadýchanú penu.

V inej miske zmiešajte kakao, múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte do tekutej zmesi a miešajte, kým sa všetky suroviny nespoja. 

Vložte do chladničky a aspoň 5 hodín chladiť. 

Z vychladeného cesta vytvárajte guľôčky o váhe 20 gramov (áno, naozaj ich vážim, ale ja som v tomto Monk. Vy pokojne použite "odmerku" jedna polievková lyžica). Tieto uložte na podložku a opäť nechajte aspoň chvíľku vychladiť.

Po druhom chladení vyváľajte v miske s práškovým cukrom a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie (pri pečení sa roztečú, takže nechávajte dostatočné rozostupy). 

Pečte 10 minút pri teplote 175°C. Koláčiky budú pôsobiť trochu nedopečene, ale vďaka tomu zostanú vo vnútri mäkké. Nechajte ešte pár minút stuhnúť na plechu a vychlaďte na mriežke. 

Skladujte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe. Pred podávaním ich nechajte dôjsť na izbovú teplotu, aby ste si ich dosýtosti vychutnali.

P.S.: Skvele sa hodia ako mikulášsky darček 🙂

avatar

Tak toto určite vyskúšam! 🤗💪🏼

Odpovedz
23. nov 2018
avatar

Ojojoooj z tohto receptu sa veľmi teším, určite vyskúšam, boli vynikajúce👌

Odpovedz
23. nov 2018
avatar

@domichrumi tak som práve dopiekla posledný plech z dnešnej várky. Aby sa s cestom lepšie pracovalo, ubrala som jedno vajce. Hlásim, že cesto je oveľa príjemnejšie na prácu, vôbec nelepí a na chuti to ani nepoznať. Takže ďakujem za feedback, recept upravujem a Tebe ďakujem za to, že ich najbližších pár dní zas budeme tlačiť vo veľkom :D

Odpovedz
26. nov 2018
avatar

@nesvadbovo ďakujem 😁 tak ja ten vytunningovaný recept vyskúšam 😜😊

Odpovedz
26. nov 2018
avatar

@domichrumi ak nevyjde, normálne mi pošli svoju adresu a jednu várku Ti pošlem, nech si napravím reputáciu :D

Odpovedz
26. nov 2018
avatar

@nesvadbovo super platí 😂👌

Odpovedz
26. nov 2018
avatar

Prosim ta rie gulicky treba ja stlacit pred pecenim alebo iba gulicky ulozit a rozleje sa to same?

Odpovedz
28. nov 2018
avatar

@sabrinocka33 ahoj, skusala som aj stlacit aj nechat gulicky a vysledok bol takmer identicky. Takze skus prvy plech nechat cisto gulicky a ak by sa nahodou neroztiekli dostatocne, trosku splostit 🙂

Odpovedz
28. nov 2018
avatar

@nesvadbovo prosim ta to maslo je klasika napr. Rajo,alebo Hera?

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

@luk25 v mojom pripade urcite maslo, Heru osobne vobec nepouzivam, takze klasicke zivocisne 😉

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

@nesvadbovo super dakujem

Odpovedz
29. nov 2018
avatar

@nesvadbovo v texte si uz ubrala jedno vajicko alebo nie ?! A este ma zaujima kolko mi vyjde kuskov z tejto davky ? Dakujem 😉

Odpovedz
30. nov 2018
avatar

@wandallka ahoj, ano, v texte je to uz upravene, budu stacit 3 vajicka 😉 a z jednej varky cca 50ks (samozrejme zavisi od velkosti, ale plus minus)

Odpovedz
30. nov 2018
avatar

Super recept, u nás maju úspech 👏🏻

Odpovedz
1. dec 2018
avatar

@kikusa107 vyzerajú skvele!! A áno, aj u nás už "padlo" niekoľko plechov :D

Odpovedz
3. dec 2018
avatar

dakujem za recept,

Odpovedz
24. dec 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli