nesvadbovo
17. feb 2019
1699 

Gaštanovo-čokoládový koláčik

Tento koláč vyzerá veľmi jednoducho a obyčajne. Nehrá sa na nič. Ale keď doňho prvýkrát zahryznete, dosť pravdepodobne sa zamilujete. Vďaka gaštanovému pyré je šťavnatý, vďaka čokoláde sladký a tá lyžica rumu je už iba čerešničkou na torte. Neobsahuje múku ani prášok do pečiva, a tak ho môžete pripraviť, ak čakáte na návštevu bezlepkáčov. Skvele sa k nemu hodí kopček nesladenej šľahačky a káva. OK, úplne najviac sa k nemu hodí horúca čokoláda, ale to je dovolené iba v rámci PMS, lebo počet kalórií v tomto kombe asi presahuje päťciferné číslo 🙂

  • 250g gaštanového pyré
  • 1/4 šálky roztopeného masla
  • 100g mliečnej čokolády
  • 1 lyžicu rumu
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice kryštálového cukru od #korunny
  • lyžica hnedého cukru od #korunny

Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a odložíme bokom. V mise robota miešame gaštanové pyré s maslom a rumom. Postupne pridáme žĺtky, roztopenú čokoládu a cukor. Do takto pripravenej zmesi jemne vmiešame bielky a vlejeme do okrúhlej formy o priemere 22-24cm.

Pečieme v rúre rozohriatej na 180°C cca 45 minút. 

24. feb 2019

👍

24. feb 2019
24. feb 2019

Kolko gramov je, prosim Ta, priblizne ta stvrtina salky roztopeneho masla? Dakujem.

25. feb 2019
25. feb 2019
25. feb 2019

Ešte jednu otázku - roztopené maslo myslíš rozpustené alebo zmäknuté? Ďakujem.

26. feb 2019
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@bergsta ahoj, ja málokedy stihnem vytiahnuť maslo vopred, keďže pečiem väčšinou len tak narýchlo. Takže ak máš čas, pokojne použi aj naozaj mäkké maslo izbovej teploty. Ja som v tomto prípade (ako takmer vždy) použila roztopené z mikrovlnky 🙂 Myslím, že toto hrá úlohu hlavne pri kysnutých a trených cestách, kedy je fajn maslo do cesta zapracovať ešte zatuha, aby sa dosiahol ideálny výsledok. Ale pri takýchto koláčikoch, čo vyleješ do formy, to nejaký zásadný vplyv nemá 🙂

26. feb 2019

@nesvadbovo Super. Ďakujem. Zvádza to potom čokoládu roztopiť priamo v masle.
Ďakujem ešte raz.

26. feb 2019
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@bergsta myslim, ze tym nic nepokazis a bude to este rychlejsie 🙂 V tomto pripade fakt nie je co pokazit, len treba proste vsetko spolu zmiesat. Akurat bielky pridat ako posledne, kedze to je jedine, co ho trosku nadlahci (kedze neobsahuje mucnu ani kypriacu zlozku).

26. feb 2019

Tak a už mi rozvoniava po kuchyni-ako čerstvo kojaca matka som šibla bielu čokoládu,namiesto mliečnej.Neskutočná vôňa!!!už nech vychladne, nemôžem sa dočkať 😂😂😂

11. mar 2019
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@sunnyboy jeziiis, neprovokuj, dala by som si tiez :D som zvedava, aky bude s bielou cokoladou, lebo ja ju milujem a teda si mi nasadila chrobaka do hlavy 😉

11. mar 2019

@nesvadbovo ešte som nestihla odkrojiť,ale kúsok zostal na forme 😍Boooooze to je dobrotaaaaa😂Milujem gaštanové ❤️už si predstavujem,ako tortu urobím z tohto korpusu ,presne s neosladenou šľahačkou pomedzi, prípadne s plnkou z bielej čokolády-to si za pochodu ešte rozmyslim😂

11. mar 2019

Ja uz peciem

12. mar 2019
nesvadbovo
autorAMBASÁDORKA

@sunnyboy
@orbitrek78 nech chuti 😍

13. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli