Poznáte to, keď doma upečiete cookiesky a aj po pár dňoch sú stále vláčne a mäkkučké?
Nie?
Tak potom je tento recept určený priamo pre vás! Žiadne tvrdé placky, na ktorých si vylámete zuby. Žiadne chrúmanie. Proste super sladké, super vláčne a dlho mäkké cookies. Tak, viac k tomu ani nemám čo povedať. Upečte si ich, neoľutujete 🙂
Vo väčšej miske zmiešame suché suroviny. V druhej miske zmiešame roztopené maslo s cukrom, následne pridáme vajce a žĺtok a nakoniec aj vanilkový extrakt. Dobre premiešame.
Do suchých surovín pridáme mokrú zmes a dobre premiešame pomocou stierky. Nakoniec vmiešame čokoládu nasekanú na menšie kúsky a vložíme do chladničky na minimálne dve hodiny (prípadne môžeme cesto pripraviť deň vopred).
Rúru predhrejeme na 160°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Z vychladeného cesta oddeľujeme malé kúsky s rovnakou veľkosťou (ja ich vážim, aby mali cca 35g a upiekli sa rovnomerne), vytvarujeme guľku a tú po uložení na plech trochu stlačíme. Medzi cookies nechávame väčšie medzery, keďže sa pri pečení "rozlejú".
A teraz najdôležitejší bod v tomto recepte. NEPREPEČTE ICH! Cookies pečieme 11-12 minút, nie viac. Ony sa budú zdať úplne nedopečené, cesto bude vyzerať surové, len po okrajoch upečené, ale ak chcete, aby ste mali skutočne mäkké koláčiky, vyberte ich z rúry po maximálne 11-12 minútach a nechajte "dôjsť" na plechu. Po vychladnutí stuhnú a budú sa dať pekne zdvihnúť a uskladniť.
Ešte malý tip na záver: ak chcete ešte čokoládovejšiu verziu, pridajte k receptu ešte cca 50g čokolády, nasekajte na kúsky a vytvarovené cookies ňou pred pečením posypte. Lebo čokolády proste nikdy nie je dosť 🙂
Z tohto množstva upečiete 26 cookies s váhou 35g 😊
@k4m1lk4 uznavam, ony su dost sladke, ale mne to dako nevadi, aspon ich zjem menej 😅 v kazdom pripade, ak budes uberat cukor, pozor na konzistenciu. Lebo on je do velkej miery zodpovedny za to, ze zostanu makke a vlacne. Tak aby si neskoncila s keksikmi...
Začni písať komentár...
Sú chutné😋, ale nabudúce by som určite dala menej cukru, lebo sú fakt extra sladké. 🙂