Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
nesvadbovo
2. feb 2018
193 

Panna cotta s bielou čokoládou a malinovým coulis

Blíži sa Valentín a to okrem šialene sladkých reklám v telke a nadbytku plyšových srdiečok a lacných čokolád v obchodoch znamená, že by sme sa mali akosi viac ľúbiť.

My sa teda máme radi stále, vyľúbili sme si aj toho nášho miničloveka, ale Valentína nejako zvlášť nesilíme. Reštaurácie sú vtedy plné, wellness "jakbysmet", kvetinárstva večer vyplienené, a tak si radšej vybehneme len tak niekam na prechádzku.

No ale dať si dobrú večeru pri sviečkach, keď M. uložíme do postieľky, to neznie vôbec zle.

A aby to malo skutočné grády, treba takú večeru zakončiť sladkým dezertom.

V najbližšej dobe vám teda ponúknem inšpirácie na dezerty jednoduché na prípravu, ale neskutočne chutné. A aby ste nehundrali, že máte novoročné predsavzatia, budú v množsve akurát tak pre dvoch, aby ste na druhý deň nechodili vyjedať zásoby z chladničky 🙂

Táto panna cotta je fakt vynikajúca, sladkú chuť bielej čokolády vyvažuje kyslastá chuť malín a celé to neskutočne ladí. Ak ju vyskúšate, iste so mnou budete súhlasiť.

Na pracovnú dosku si vytiahnite:

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 25g bielej čokolády
  • 20g kryštálového cukru od #korunny
  • semiačka z polovice vanilkového struku
  • 2 plátky želatíny

Na malinové coulis budete potrebovať:

  • 200g mrazených malín (v sezóne, samozrejme, môžete použiť čerstvé)
  • 50g kryštálového cukru od #korunny

Do misky nalejte studenú vodu a ponorte do nej plátky želatíny.

Do hrnca nalejte smotanu, pridajte zrniečka z vanilkového struku aj samotný prázdny struk. Pridajte cukor a pomaličky zohrievajte tesne pod bod varu. Stiahnite z plameňa, vyberte vanilkový struk, pridajte čokoládu a želatínu, ktorá by už mala byť mäkká a zmes miešajte, kým sa v smotane všetko nerozpustí.

Vlejte do pripravených nádob a dajte chladiť.

Po cca dvoch hodinách by mal byť povrch panna cotty už mierne tuhý, takže môžeme pridať coulis.

V hrnci povarte maliny s cukrom, kým sa úplne nerozvaria. Ak je zmes príliš tekutá, môžete do nej pridať trochu zemiakového škrobu a máte hotovo.  Ja mám kôstky z malín rada, ale ak vám prekážajú, treba celú zmes ešte prepasírovať cez sitko.

Necháme trošku vychladnúť a nalejeme na mierne stuhnutú panna cottu.

Chladíme ešte cca 4 hodiny, alebo kým vydržíme na tú dobrotu iba pozerať bez toho, aby sme si aspoň lyžičku nedali 🙂

Krásny deň a dobrú chuť vám želám!

    Oo mnam 😍

    2. feb 2018

    Suroviny su len na dva pohare? Tvoj recept pouzijem na oslave len v plast.poharikoch 😉 vies mi poradit mnozstvo surovin? 😊

    13. aug 2018

    @fiorela1988 ahoj, toto bolo len take mini mnozstvo pre dvoch. Ja ked robim do plastovych poharikov, tak robim z litra smotany, ked ratm s 1dcl na porciu, tak je to 10kusov. Suroviny staci vynasobit piatimi 😊

    13. aug 2018