nesvadbovo
29. okt 2018
872 

Pomarančové brownies s granátovým jablkom

Brownies je jeden z tých dezertov, ktoré málokto odmietne. Lahodný, vláčny, šťavnatý, plný čokolády.. Okej, prestávam opisovať, lebo som začala okamžite slintať 🙂

A keď do nich pridáte pomaranč, posuniete ich o úroveň vyššie. Skrátka im dodajú tú správnu "šťavu". Ja som išla ešte o kúsok ďalej a pridala aj granátové jablko, teda semiačka z neho.

Popravde, toto nemusí vyhovovať každému (ani mne to úplne nesedelo), ale zas niektorým z hostí tie semiačka a chrumkanie v inak vláčnej konzistencii mimoriadne chutili. 

Takže ak nie ste úplne na experimenty, urobte si iba základ s pomarančovou šťavou. A ak sa nebojíte, pridajte aj granátové jablko a dajte mi vedieť, či ste skôr za alebo proti 🙂

  • 170g masla
  • 170g horkej čokolády
  • 90g kryštálového cukru od #korunny
  • šťava z jedného pomaranča
  • 3 vajcia
  • 110g hladkej múky
  • lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • pomarančová kôra
  • zrniečka z jedného granátového jablka

V mikrovlnke (alebo vo vodnom kúpeli) roztopíme maslo spolu s čokoládou. Necháme trochu vychladnúť a primiešame cukor a pomarančovú šťavu. Následne po jednom primiešavame celé vajcia. 

V inej miske si zmiešame "suché" suroviny a tie postupne primiešame k čokoládovej zmesi.

Śtvorcovú formu s dĺžkou 20cm vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej pripravenú zmes, ktorú môžeme posypať granátovým jablkom. Pečieme v rúre pri teplote 170°C cca 25-30 minút. 

Koláčik sa bude zdať nedopečený, podobne ako cheesecake. Avšak toto je jeho čaro. Vyberte ho z rúry, nechajte vychladnúť a následne aspoň na pár hodín do chladničky, aby pekne stuhol.

Začni písať komentár...

Odošli