icon
avatar
nesvadbovo
28. feb 2018
181 

Tvarohové potešenie

M. už pár dní pokašliava, a tak som s ňou zavretá doma. Obom nám to už trošku lezie hore krkom, tak sa snažím zabávať ju, ako sa dá.

A ako odmenu za to som si nadelila túto tvarohovú dobrotu. Príprava je rýchla a zvládnete ju aj vtedy, keď máte za nohu (ruku, hlavu, ...) celý deň zavesenú malú prísavku.

Na dva malé koláčiky budete potrebovať:

  • 4 lyžice pomletých sušienok
  • 1 lyžicu masla
  • 250g jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 45g cukru od #korunny
  • Horkú čokoládu
  • Smotanu na šľahanie

Sušienky zmiešajte s roztopeným maslom, natlačte na dno dvoch malých formičiek, zarovnajte a vložte do chladničky, kým pripravíte krém.

Tvaroh, vajce a cukor vymiešajte do hladkej hmoty a navrstvite na sušienkový základ.

Dajte piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečte približne 40 minút.

Po upečení nechajte poriadne vychladnúť (pri tomto počasí to máte za chvíľku 🙂 )

Polevu robím vždy „od oka“, keďže je podstatné, koľko percentnú čokoládu použijete. Keďže v tomto prípade ide o malé množstvo, roztopila som 10g horkej čokolády v mikrovlnke a už som iba pomaličky pridávala smotanu (nevyšľahanú), kým som nedosiahla polotuhú konzistenciu.

Na vrch koláčika navrstvite čokoládovú polevu, naukladajte ovocie a užite si ho úplne bez výčitiek 🙂

avatar

Mozem sa opytat aku formicku ste pouzili a kde ste ju kupili?

Odpovedz
28. feb 2018
avatar

@mirka42 jasne, pouzila som taketo formicky, naspodok som dala papier na pecenie a alobal, kupovala som ich v Lidl, ale uz celkom davno.. https://www.sladke-potreby.cz/forma-na-peceni-t...

Odpovedz
28. feb 2018
avatar

@nesvadbovo aha dakujem takzrbna plech na spodok dat papier na pecenie a potom alobal?

Odpovedz
28. feb 2018
avatar

@mirka42 no, ja som papier na pecenie dala naspodok tej kovovej obruce a to zabalila do alobalu dvakrat, aby mi kolac nevytiekol zospodu. Takto pripravene som ich vlozila uz iba na mriezku upiect.

Odpovedz
28. feb 2018

Začni písať komentár...

sticker
Odošli