Víkendové ráno - Granola s bielou čokoládou a karamelizovanými orieškami

Jogurt, ovocie, granola, oriešky. Tak jednoduché, a pritom tak úžasné.
Granola sa dá pripraviť na tisíc spôsobov a toto je jeden z nich. Jeden z mojich favoritov. Jej príprava nezaberie takmer žiaden čas a na rozdiel od tej kupovanej presne viete, čo ste do nej dali. A hlavne, žiadne otravné hrozienka 🙂
Na prípravu raňajkovej jednoduchej dokonalosti si pripravte:
- 50g ovsených vločiek
- 10g slnečnicových semiačok
- 10g mandľovej múky (pomletých mandlí)
- 20g medu
- 5g olivového oleja
- 20g bielej čokolády
Na karamelizované oriešky:
- 35g nesolených arašidov
- 35g vlašských orieškov
- 35g hnedého cukru od #korunny
Všetky suroviny na granolu okrem čokolády premiešajte poriadne v miske a vysypte v tenkej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 150 stupňov celzia a pečte približne 25 minút (v päťminútových intervaloch premiešavajte).
Oriešky nasekajte na menšie kúsky a spolu s cukrom ich vyspypte na panvičku. Zohrievajte na miernom plameni, kým sa cukor nerozpustí. Stiahnite z ohňa, poriadne premiešajte a vysypte na plech vystlaný papierom na pečenie v rovnomernej vrstve. Vložte do rúry ku granole a pečte približne 10 minút.
Bielu čokoládu nasekajte na drobné kúsky. Že je granola upečená spoznáte podľa toho, že vločky sú chrumkavé a voňajú "orieškovo". Po upečení do nej vmiešajte čokoládu a ak máte chuť, prihoďte aj sušené ovocie, prípadne škoricu. Následne primiešajte karamelizované oriešky a máte hotovo.
Podávajte s bielym jogurtom a ovocím, alebo vyjedajte potajomky lyžicou 🙂


Začni písať komentár...

