nesvadbovoAMBASÁDORKA
    20. dec 2018    

    Takto vám poviem. Viem, že ako ambasádorka pre #korunny by som vás mala denne bombardovať fotkami napečených dobrôt a mala by som mať už plnú špajzu sladkého a motivovať vás k tomu istému.
    Pravda je taká, že na mojom vianočnom "to bake" liste sú iba 4 veci: vanilkové rožky, rafaelo guľôčky, medovníčky a štedrák. Všetko z polovičnej dávky. Nie je to o tom, že by som nestíhala. Práve naopak, pri M. mám asi najviac voľného času za celý môj život 🙂 Ale buďme úprimní, doma sme dva a pol človeka a piecť pre sliepky či mrazničku nie je môj štýl. Celkovo sa snažím držať istej striedmosti, a keďže máme napečené celý rok, počas sviatkov to proste nepreháňam.
    Aale ak máte doma dosť sladkých jazýčkov, užívajte si toto obdobie sladkých príprav, žiarivých svetielok a zamúčených rúk.
    Presne o to sa v posledných dňoch snažím aj ja. Počúvame koledy, chodíme na trhy, sánkujeme sa, varíme si doma nealko punč, zaspávame pri vianočných svetielkach a domom sa nám šíri vôňa čečiny.
    Každý večer sa tešíme, keď nám príde tatino domov a všetci spolu sa hráme. Bez stresu, nervov, naháňania a hľadania parkovacích miest v obchodných domoch.
    Ak sa vám dá, skúste tiež aspoň trochu zvoľniť a neriešiť iba to, čo ešte treba urobiť. Ak bude na stole o jeden koláč menej, budete to vedieť iba vy. A keď večer zatiahnete žalúzie, tie neumyté okná tiež nikto neuvidí (a stmieva so už o štvrtej, takže ste v pohode 🙂 ). Nemusí to byť o dokonalosti, o pár rokov predsa nebudem spomínať na to, že som minula fľašu sava pri drhnutí kúpeľne. Ale na ten úsmev, keď dieťa zavesí prvú ozdobu na stromček (a zdesenie, keď zistí, že hrozne pichá :D ). Ja osobne si z detstva nespomínam na to, aké dary som dostala a či podlaha pod stromčekom bola hygienicky čistá. Ale viem, že sme všetci sedeli v obývačke, Ježiško zvonil na zvončeku a po rozbalení darčekov sme si ešte dali filé. A hrozne sa mi pri večeri potili ruky, lebo som sa už nevedela dočkať darčekov 🙂
    Krásny predsviatočný čas vám želám, ja mám ešte pár minút, kým sa M. zobudí, tak si idem vyložiť nohy a vypiť čaj. Prach nikam neujde 🙂

    P.S.: Dnes som sa doobeda rozhodovala, či urobiť cesto na vanilkové rožteky alebo ísť von. Čo poviete, rozhodla som sa správne? 😉