icon
1 / 1
avatar

Mňam...prihod prosím receptik,tam kde je fazuľa,tam som aj ja

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 na kokosovom oleji som pomaličky opražila cibuľku a nakoniec pridala lyžicu cukru, aby skaramelizovala. Pridala som garam masalu a kari, nechala prepražiť. Následne paradajkovú pastu, fazuľu (použila som klasickú bielu, vopred namočenú a samostatne v tlakáči uvarenú), soľ, čierne korenie a zaliala som to kokosovým mliekom. A potom som to už nechala len prevrieť a zredukovať..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo super, ďakujem ♥️

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo ja som dnes robila presne take iste, ale namiesto fazule som dala cicer 😅

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab áno,tiež to poznám skôr s cieľom
Ja ale nepoužívam kokosový olej a nepridávam cukor,proste ja cukor nechápem v jedlách
Rozumiem,že má karamelizovat cibuľu,ale mne to nijak nesedí

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab ja uplne lubovolne striedam strukoviny - cicer, fazula, cierna sosovica, mungo.. Podla toho, na co mam chut 🙂

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 ani ja nepouzivam kokosovy olej, citim tu kokosovu chut a to nejak nepasuje, ja si robim ghee maslo

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 ja pouzivam cukor na vyvazenie paradajky, ale ak Ti tam nesedi, je najmensi problem ho nepouzit 🙂

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo cierna sosovica je Top, och.. uzasna chut 😍

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab ja pouzivam kokosovy olej iba vtedy, ked pouzivam aj kokosove mlieko. Inak mi tiez chut prebija..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo ja kokosovy len ako maska na vlasy 😂

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab ale iste si pamatas par rokov dozadu, co bola okolo neho taka mania, pomaly aj rezne sa na nom vyprazali, lebo je zdravy 😉 Ja ho mam doma vyslovene kvoli kari alebo potom kvoli mandlovo-kokosovym susienkam. Tam sa mi paci, ako jeho chut pekne doplna kokos v jedle..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo veru, uplne boom okolo toho. Ja radsej bravcovu mast alebo ghee maslo pouzivam.
Joj, som si spomenula na film Stroskotanec, ked Tom Hanks hovori, konecne som chytil rybu, lebo z toho kokosu ma uz stale prehanalo 😂.

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab ale taka treska v kokosovom mlieku, mnam 😅 ja som velky kokosofil, ale zas je pravda, keby som sa mala rok zivit iba tym a vyhonkami, diviaka by som asi holymi rukami uskrtila 😉

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo samozrejme,ja si aj uvedomujem,že proste je to môj "problém" s tým cukrom

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo kokosový olej, bol z toho ošiaľ,alebo napríklad som si všimla aj batatovy ošiaľ
Pre mňa niečo nepochopiteľné,ale to má zas súvis so sladkostou.
Proste zemiaky sú pre mňa zemiaky a majú byť slané.
Batat- americký zemiak sladký je pre mňa total tabu.
Ja to proste nedávam (môžu mi aj spievať o jeho zložení) 🤣

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 vidíš, ja zas batáty milujem :D Celkovo táto slano-sladká kombinácia mne proste chutí a očividne u Teba nemá úspech.. Ale veď to je úplne normálne, nemôžeme mať všetci rovnaké chute 😉

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo jasné,to nie je kritika,to je len v rámci debaty
Ešte na jeden evergreen si pamätám a občas sa tu mihne na nejakej fotke
Mäso pečené s broskynou a syrom 😂
A áno,úplne si vystihla môj "problém" - neexistuje mixovať slané so sladkým

Odpovedz
13. feb 2023
avatar
dominika_c
AMBASÁDORKA

Telepatia funguje aj dnes 🙌😁

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 pre mna je napr. uplne nepochopitelna kombinacia jahody a bryndza.. 😨🙉

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@dominika_c ide nám 😉

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nini1978 haha, to mala ešte moja sestra na svadbe, to bez toho vtedy oslava nemohla byť 😅

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab tak o tom počujem prvýkrát. Šalát s gorgonzolou a jahodami či hruškami som mala a mne to fakt chutilo 😉 Ale s bryndzou som ich zatiaľ nemala..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@gab o paaaani,tak to už je extrémne
To ani pomyslieť radšej,ani ja som to v živote nepočula

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo vidíš? 🤣

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo prosim Ta, ako robis tu tresku s kokosovym mliekom? A aku prilohu k tomu?

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@foxina123 na tu chodim do indickych restauracii, tam je tak chutovo vyladena, ze doma sa o nu ani nepokusam, aby som nebola sklamana 🙂

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo prosim ta, mne v hlave vrtaju tie kokosovo mandlove keksiky, na tie nemas recept?

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@michaelkanr ale iste 😉

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo Prosím Ťa, keď tu vidím z tohto zošita Tvojho. Na koľko stupňov a ako dlho pečieš pizzové cesto (recept z Chute sveta.cz) na tom kameni? ĎAKUJEM.

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@pallacinka29 na 300 stupnov (co to da) a cca 6-7 minut, kym nie je pekne prepecena..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@nesvadbovo Ďakujem. No, musím pozrieť, koľko stupňov dá moja trúba.

Odpovedz
13. feb 2023
avatar

@pallacinka29 upečieš ju určite aj na 250tke, to zas problém nebude, akurát ak si môžem vybrať, tak idem na vyššiu teplotu..

Odpovedz
13. feb 2023
avatar
Odpovedz
13. feb 2023