nikoleta64
12. máj 2019
241 

Zázrak od Vichy

 Ahojte, je mi cťou napísať recenziu na krém Vichy Normaderm Phytosolution po niekoľkotýždňovom testovaní a verím, že vás čítanie zaújme. 

Na úvod by som vám opísala moju pleť - momentálne som ani nie tri mesiace po pôrode, takže si viete predstaviť tie hormonálne zmeny, ktoré sa prejavujú žiaľ aj na tvári. Nikdy som nemala problém s vyrážkami, maximálne pred menštruáciou sa vždy jedna poriadna ukázala. Skôr ma trápia čierne bodky a verte mi, že bez make-upu mám nos a čelo ako lienka a ako bonus - zmiešaná pleť. T-zóna mastná a zvyšok tváre suchý. Nič moc, hlavne pri výbere kozmetiky, keď jeden produkt mi sedí zrovna na mastnú časť pleti a druhý produkt na suchú časť pleti, alebo konečne nájdem, niečo, čo je fajn, no po čase zistím, že buď mám suchú úplne celú pleť alebo sa lesknem ako vianočná guľa, či mám zrazu nejaké vyrážky... 

Krém s dvojitým účinkom pre korekciu nedokonalosti pleti so sklonom k akné:

  • koriguje viditeľnosť nedokonalostí 
  • hydratuje a čistí pleť.

Áno, toto Vichy sľubuje a sľuby aj plní!

Lokálne pôsobí proti čiernym bodkám, zväčšeným pórom a farebným škvrnám, celkovo pôsobí na nejednotnú textúru pleti, mastnú či dehydrovanú pleť.

Zrejme je už všetkým známe, že už existujúcich nedokonalostí ako čierne bodky či vyrážky vás žiadny kremík nezbaví. A tak som si pred testovaním našla čas pre seba a dala pleť aspoň trochu do poriadku a mechanicky čierne bodky odstránila. Za normálnych okolností by som do dvoch dní mala opäť nos a čelo samú bodku, ale vďaka krému Vichy to tak nebolo. Áno, čierne bodky sa tvorili aj ďalej, ale viditeľne stále menej a menej. 

Pri mojej hormonálnej búrke som sa nevyhla ani občasnej vyrážke. Žiaľ, hormonálnym zmenám zabrániť nevieme a tak musíme počítať aj s nepriateľmi na pleti, ale s krémom vďaka obsahu kyseliny salicylovej, ktorá je výborná v boji proti akné, som tvorbu vyrážky vždy na začiatku podchytila, krém ju krásne vysušil a tak bola raz dva preč. 

Okrem spomínanej kyseliny salicylovej obsahuje aj kyselinu hyalurónovú, ktorá je veľmi dôležitá z hľadiska hydratácie, čo je kľúč k lepšej kvalite pleti. Ďalej pomáha k rýchlejšej regenerácii pleti, zlepšuje farbu pleti a ochraňuje pleť pred vonkajším znečistením. 

Krém má fluoridnú textúru, ktorá sa rýchlo vstrebáva a hneď zjednotí farbu pleti, takže je krásna bez červených fľakov. Vďaka už zjednotenej pleti je krém výborný aj ako báza pod make-up. Nezanecháva mastný film, pleť krásne zmatní a dodá jej pocit sviežosti. Je to super z hľadiska šetrenie času, lebo ráno si pleť vyčistím, nanesiem krém Vichy a hneď môžem použiť make-up. 

Krém nie je veľmi hustý, takže ho netreba nanášať na pleť veľmi veľa, lebo sa aj ľahko rozotiera. Taktiež nie je ani riedky, čo mne osobne veľmi vyhovuje.

Vôňou mi pripomína ruže. Po nanesení cítim príjemný chlad na pleť. Žiadny pocit napnutej či zlepenej pleti. Aplikuje sa ráno a večer na čistú pleť.

Po testovaní môžem potvrdiť, že mám menej čiernych bodiek, pleť mám krásne hydratovanú a v problematickej časti omnoho menej mastnú.

Jediné mínus vidím v tom, že krém nemá žiadny UV faktor, čo je veľmi veľká škoda hlavne teraz, keď sa blíži leto. 

Testovanie ma veľmi bavilo, krém splnil všetky moje očakávania a určite si zakúpim viac výrobkov z radu Normaderm. Cena za túto kozmetiku je prijateľná, skôr by som povedala, že až výborná za účinky, ktoré dokáže. Určite si zaslúži miesto aj na vašej políčke v kúpeľni.

Ďakujem tímu Modrého koníka že mi dalo možnosť stať sa jednou z tých šťastných, ktoré sa na testovaní podieľali, a dokázal mi, že predsa existuje niečo dokonalé pre mňa.

#recenzia #test_normaderm

Začni písať komentár...

Odošli