nikolkanikol
22. mar 2021
548 

Krátke nohy? Nevidím v tom problém!

  Už ako 16ročná som si začala všímať moje telo a hlavne všetky nedokonalosti. Najväčším tŕňom v oku boli moje krátke nohy. Snažila som sa to neriešiť, ale keď som videla nohy tých modeliek a mojich kamarátok, ktoré ich mali dlhé ako lane, tak neskôr to zašlo do takého štádia, až som začala rozmýšľať o všelijakých zákrokoch predlžovaní  nôh. Ešteže som nemala toľko peňazí! Neskôr som si začala čítať články o optickom predlžovaní nôh. Následne  som sa začala podľa tých článkov riadiť. Všetky kúsky,  ktoré sa odporúčajú nosiť, som mala predsa v skrini, len som ich zle nosila a kombinovala.

  V tomto článku by som sa chcela podeliť o aspoň pár overenych rád od odborníkov, podľa ktorých sa držím až doteraz. 

TOPY, TRIČKÁ, BLÚZKY, KOŠELE .. 

  Začala by som vrchnym odevom. Najlepšie ako si opticky predĺžiť nohy sú krátke topy. Najlepšie sú aj zapásané, ak nechcete, aby vám trčal chrbát a bruško. Dlhšie tričká nohy skrátia a kratšie zase predĺžia. 

NOHAVICE, RIFLE.. 

 Ak ste nohavicový typ, vyberte si model s vysokým pásom. Na “bedráče” ani nemyslite , pretože váš trup by predĺžili ešte viac. Čo sa týka spodku nohavíc, to závisí od toho, aký máte typ postavy. Silnejšie dámy by mali siahnuť po nohaviciach s elastanom ktoré sú hore obtiahnuté, vypasované a dole sa mierne rozširujú. Ak máte štíhle nohy, môžete siahnuť po akomkoľvek type nohavic, hlavne, že majú vysoký pás. Ďalšou overenou radou je nosiť nohavice, ktoré siahajú až po zem. Kľudne si k ním môžete zladiť aj topánky na vysokom opätku. Outfitu to vôbec neublíži, práveže tomu ešte viac pomôže. Jedinému čomu sa vyhýbajte sú záložky na nihaviciach. Je to síce pekné, ale ešte viac to skráti nohy.

SILONKY, PANČUCHY..

  Milovníčky farebných siloniek a pančúch teraz asi poteším. Najlepšie čo môžete spraviť je, si obliecť farebné a vzorované nie len nohavice,  ale aj silonky a pančuchy. Vzory môžu byť všelijaké: od pásikov, cez ťahajúcuce sa kvety až po orientálne vzory. Nielenže predĺžia nohy, ale aj osviežia váš outfit. 

OPASKY...

  Opasky môžete nosiť všelijaké, tých je tiež dosť. Ale nezabudnite na to, aby bol na správnom mieste- na páse, aby sa nestalo to čo s bedrovými riflami. 

SUKNE A ŠATY

  Pri sukniach to je to iste ako pri nohaviciach. Treba vyhľadávať take, aby mali vysoký pás. Hlavnú úlohu má aj strih. Najlepšie sú strihy- tulipánové, áčkové, rovné aj skladané. A dĺžka? - mini a maxi.

Čo sa týka šiat, odporúčam také, ktoré sú strihnuté pod prsami, alebo o niečo vyššie, ako je váš skutočný pás. Ideálne sú aj rôzne zhyby, preloženia medzi pásom a prsami. Tým sa postava opticky vyrovná.

TOPÁNKY...

Pri topánkach na zimu su dokonalou voľbou vysoké čižmy nad koleno. Opticky zoštíhluju postavu a hlavne predlžujú nohy. Ak sa Vám viac páčia členkove topánky, treba sa pozerať na farbu. Dobrou voľbou sú topánky takej istej farby, ako sú vaše pančuchy alebo nohavice. 

Ideálne sú aj balerínky s hlbokým výstrihom v prednej časti zvršku. Pri lodičkách treba dbať na to, aby mal padpätok tu istú farbu ako aj topánky. V opačnom prípade len zdôrazní disproporcie. Mali by ste sa vyhnúť hlavne rimankám, vysokým botaskám, kratkym gumákom, alebo iným topánkam, ktoré siahajú do polovičky lýtok. 

KABELKY...

Už teraz môžete zabudnúť na veľké batohy, shopoer bag a iné veľké kabely, vďaka ktorým budete vypadať ešte nižšie. Najlepšie sú crossbody kabelky, ľadvinky, mini tašky, malé kabelky na rameno, elegantné kabelky do ruky, listové kabelky, messenger kabelky.. Veľká kabelka by potlačila spodnú časť postavy, nohy by úplne potlačila do zeme. 

Dúfam, že sa vám môj “výcuc”zapáčil a pomohol. Aj keď už teraz som zástancom toho, že my ženy sme krásne aj s malými nedokonalosťami, ale nič sa nestane, keď sa ešte viac zdokonalíme.

Majte krásny dník❤️

Začni písať komentár...

Odošli