nutrilon_lucia
4. okt 2013

Na čo sa pripraviť ešte predtým, ako dáte vášmu dieťatku prvú fľašku mlieka?

Prechod z materského mlieka na dojčenské mlieko je veľký krok pre vás aj vaše dieťatko. Pre dieťa to znamená mnohé zmeny a jeho reakcia vás môže zaskočiť.

Na čo sa pripraviť?

1) Dieťa môže mlieko odmietať: Je úplne normálne, ak dieťa prvé mlieko odmieta. Odmietanie nemá žiadnu súvislosť s kvalitou mlieka, dieťatko iba prirodzene odmieta nové chute. Časom si na novú chuť zvykne.

2) Dieťa nevie piť z fľašky: Dieťa môže fľašku odstrkovať alebo z nej nebude vedieť piť, pretože spôsob satia je iný ako z prsníka. Doprajte mu čas, aby si na cumlík zvyklo.

3) Dieťa môže mať inú stolicu a frekvenciu vyprázdňovania: Pri prechode na dojčenské mlieko sa môže zmeniť farba a konzistencia stolice a frekvencia vyprázdňovania. Je to úplne prirodzená reakcia organizmu, dôležité je, či dieťa prospieva.

Zlatá rada – buďte trpezlivá

Odmietnutie prvej fľašky dieťatko nijako neohrozí. Obrňte sa trpezlivosťou a skúšajte jedno vybrané mlieko aj dlhšie ako týždeň. Len tak dieťatku poskytnete dostatok časuna prijatie zmeny.

Čomu sa vyhnúť?

Mnoho mamičiek rieši odmietanie mlieka výmenou značky. Časté striedanie rôznych značiek mlieka nikam nevedie a dieťaťu môže aj uškodiť. Rýchle zmeny zaťažujú ešte nezrelý tráviaci systém a výsledkom môže byť napr. nadúvanie, zápcha či dlhodobejšia hnačka.

Rady ako naučiť dieťa na fľašku nájdete na: www.nutriklub.sk

Prechod z dojčenia na dojčenskú výživu vždy konzultujte so svojím pediatrom. Svetová zdravotnícka organizácia odporúča výhradné dojčenie do 6. mesiacov veku dieťaťa. Pamätajte, že rozhodnutie prestať dojčiť môže byť nevratné.

no treba kvapky espumisan a vela veci na prezlecenie....pretoze s toho bli brucho,zle kakaju a vracaju.....mlieko nanic

4. okt 2013
Komentár bol odstránený

babatko potrebuje mliecko aj po 6mesiaci...nutrilon je jedno z najlepsich nahrad materskeho mlieka...

4. okt 2013

Pekny den. Samozrejme, ze je prirodzene, ze deti od 6 mesiaca zacinaju s prikrmami a my s tym v kazdom pripade suhlasime, ale ko tu uz bolo spomenute, aj po 6 mesiaci deti potrebuju mliecko. Ked je to mozne, je najprirodzenejsi sposob dojcenie, ale ak to mozne nie je, deti papaju nahradu dojcenskeho mlieka.

16. okt 2013

😀 bábätko v 6 mesiacoch nie je pripravené na odstavenie a samé sa v 6 mesiacoch pohodového dojčenia určite neodstaví. Pre dieťatko nie je nič lepšie ako materské mlieko... a nepoznám maminku, ktorá to dotiahne s dojčením po 6 mesiac a keď to najťažšie vypiple.. tak dieťatko odstaví od tepla svojho prsa.. .. aby mohla dať zarobiť firme NUTRILON a začne kupovať drahé mlieko... keď to najlepšie má ona sama v prsiach. To určite nie je normálne.
Všetky mamičky vedia, že keď sa dojčiť nepodarí... tak sa nič nedeje.. a dieťatko dostane umelú náhradu. To je normálne... ale pre mňa nie je normálne pani LUCIA, že vaša veľmi aktívna účasť na tejto stránke je priam na hrane ak aj nie porušovanie marketingových zásad výrobcov umelých mliek. Každá maminka vie, kde si môže NUTRILON kúpiť... tak načo dráždite textami ako v tomto článku.

7. nov 2014

Pekny den. dakujeme za prispevok. ale tato kampan je uz viac ako rok stara a momentalne mame uplne inu kampan. Kodex WHO nezakazuje reklamu mliek od 6.mesiacov vyssie a to dodrzujeme. To, ze je dojcenie to najlepsie pre dieta sme nikdy nepopierali, naopak, aj v nasich materialoch sa na to zameriavame ( Dojcenie a prve prikrmy) .

7. nov 2014

@nutrilon_lucia už len to, že propagujete nutrilon na tejto stránke je porušovanie market. pravidiel.

11. nov 2014

Začni písať komentár...

Odošli