1 / 1

    Toto vyzera brutalne dobre 😍 posles kusok? Dooobre, aspon recept 😉

    4. júl 2022

    Wau mňam ❤️

    4. júl 2022

    Ooo, mnamka😋

    4. júl 2022

    Tak pridávam receptik
    Korpus:
    - 150g hladkej špaldovej múky
    - 30g mletých mandlí
    - 2PL trstinového cukru
    - 100g roztopeného masla
    Všetky suroviny poriadne vymiešate dokopy a utlačíte do tortovej formy (ja mám takú menšiu, priemer do 20cm). Piekla som cca 7-10min na 170°C .
    Krém:
    - 300g malín (dala som 100g čerstvých, zvyšok mrazené)
    - 2PL trstinového cukru
    - 1PL citrónovej šťavy
    - cca 100ml vody
    - štipka Tonka cukru (kupujem v DM, môžete nahradiť drvenou vanilkou alebo vanilkovou arómou)
    - 2 žltky
    - 2PL tapiokového škrobu (kľudne môže byť aj obyčajný kukuričný, alebo vanilkový puding)
    - 1PL vody
    - maliny + hocičo na ozdobu
    K varu privediete maliny, 2PL cukru, citrónovú šťavu, cca 100ml vody, vanilka. Necháte rozvariť, aby boli maliny mäkké a cukor sa roztopil. Potom túto zmes rozmixujete na kašu.
    Medzitým si v miske poriadne vymiešate žĺtky, škrob, a vodu. Do tejto zmesi pridáte malinovú kašu, vymiešate, vylejete na korpus a pečiete ešte cca 20-25-30min na 180°C.Po upečení necháte vychladnúť a ozdobíte 🙂

    9. júl 2022