Wau mňam ❤️
Ooo, mnamka😋
Tak pridávam receptik
Korpus:
- 150g hladkej špaldovej múky
- 30g mletých mandlí
- 2PL trstinového cukru
- 100g roztopeného masla
Všetky suroviny poriadne vymiešate dokopy a utlačíte do tortovej formy (ja mám takú menšiu, priemer do 20cm). Piekla som cca 7-10min na 170°C .
Krém:
- 300g malín (dala som 100g čerstvých, zvyšok mrazené)
- 2PL trstinového cukru
- 1PL citrónovej šťavy
- cca 100ml vody
- štipka Tonka cukru (kupujem v DM, môžete nahradiť drvenou vanilkou alebo vanilkovou arómou)
- 2 žltky
- 2PL tapiokového škrobu (kľudne môže byť aj obyčajný kukuričný, alebo vanilkový puding)
- 1PL vody
- maliny + hocičo na ozdobu
K varu privediete maliny, 2PL cukru, citrónovú šťavu, cca 100ml vody, vanilka. Necháte rozvariť, aby boli maliny mäkké a cukor sa roztopil. Potom túto zmes rozmixujete na kašu.
Medzitým si v miske poriadne vymiešate žĺtky, škrob, a vodu. Do tejto zmesi pridáte malinovú kašu, vymiešate, vylejete na korpus a pečiete ešte cca 20-25-30min na 180°C.Po upečení necháte vychladnúť a ozdobíte 🙂
Toto vyzera brutalne dobre 😍 posles kusok? Dooobre, aspon recept 😉