Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    oblecsima3
    22. dec 2019    Čítané 227x

    O tom, ako nám jeden zdravý balíček urobí radosť po celé Vianoce

    Neviem ako ostatné ženičky, ale keď blikla správa o výhre testovacieho balíčka dmBio výrobkov mne, prežívala som to tak, ako keby som vyhrala milión v lotérii 🤩

    Čistá, úprimná radosť, ktorá pokračovala aj po prevzatí balíčka, ktorý bol zabalený tak krásne, že by si zaslúžil čestné miesto pod vianočným stromčekom. Táto výhra ma naštartovala natoľko, že som sa nevedela v pečení zastaviť a vzniklo 17 druhov koláčikov a každý obsahoval niečo z priložených surovín na testovanie.

    Posledných viac ako desať rokov pečiem všetko od zákuskov až po chlieb výlučne so špaldovou múkou. Mám vyskúšané nespočetné množstvo značiek. Čiže tak nejako už mám „na jazyku“, ako má chutiť dobrá špaldová múka 😋

    dm Bio špaldovú múku T 630 som sa rozhodla použiť do krehkého pečiva. Už podľa vzhľadu a konzistencie som ju ohodnotila ako vynikajúcu pre prípravu jemného pečiva, a tak sa stala súčasťou lineckých koliesok, tekvicových rožkov a makových hviezdičiek. S finálnym produktom som u každého druhu pečiva spokojná. So surovým cestom sa taktiež pracovalo veľmi dobre a múka sa zhostila svojej hlavnej úlohy výborne.

    Kokosový olej je všeobecne moja srdcovka. Pamätám si, ako som raz išla darovať krv a so zdravotnou sestrou sme sa rozprávali o raňajkách. Spomenula som jej, že zvyknem jedávať celozrnnú hrianku potretú kokosovým olejom, lososom a chrenom. Ona sa na mňa tak počudovane pozrela a opýtala sa ma: A to sa takto trápite dobrovoľne?“ Reku, nie, netrápim sa 🙈 Kokosový olej je u mňa jedinečná náhrada každého tuku. Proste mňamka. Lyžica dm Bio kokosového olejasa dostala do úplne každého koláčika. Keďže bolo pri každom recepte súčasťou aj maslo, rozhodla som sa nedávať jeho celú gramáž a kombinovala som to s kokosovým olejom. Koláčiky sa tak stali ľahšími a krehkejšími. U mňa je kokosový olej absolútny víťaz balíčka. Dokázal očariť všetky moje zmysly. Od vône, až po chuť. Odovzdávam mu pomyselnú zlatú medailu. 

    Nie je kakao ako kakao. Milovníci kakaa vedia, o čom hovorím... dmBio kakao ma dokázalo presvedčiť o svojich kvalitách na plnej čiare. Vo vianočnom pečení sa mu síce veľká úloha neušla, pretože pracujem najmä s čokoládou, no pri každodenných raňajkách sa stalo hviezdou. Šálka kakaa na ráno je zárukou pozitívneho dňa ☕️ My si takto fíčíme na rannej dávke bio kakaa už týždeň a určite neprestaneme tak skoro, keďže sme si už boli kúpiť novú krabičku.

    🍓 Džemík bol testovaný ako úplne prvý, a to asi do piatich minút po otvorení balíčka.  Džemík som mu natrela na chlieb, no Vinckovi bol chlebík ukradnutý a iba z neho zlízal džem z každého záhybu. Čiže jahodový džem získal päť hviezdičiek aj bez môjho testovania už v úvode. Tuho som uvažovala, do ktorého koláčikadmBio jahodový džem použijem. Napokon som si zvolila linecké kolieska. Výborná voľba. Džem krásne prevoňal koláčiky a vždy, keď otvorím dózu s lineckými kolieskami, ako prvá ma vždy očarí krásna vôňa jahôd. Chuťovo je veľmi lahodný, jemný, resp. ako sa ľudovo vraví: Je priznaný. Ja dávam do lineckého cesta aj mandľovú múčku a pravú škoricu (tento recept mám od jednej Rakúšanky, ktorá sa narodila priamo v Linzi). Táto jedinečná kombinácia ingrediencií je skutočné pohladenie pre chuťové poháriky a vaše bruško. Bonus je, že všetky suroviny na tieto linecké kolieska nakúpite priamo v dm.

    Kam s medíkom? No asi ako takmer každá z nás... Bez váhania do medovníčkov. Nie som veľmi „medová“, takže nejaká koštofka na sucho u mňa nehrozí. Čakala som teda až na upečené medovníky. Mäkkučké a voňavučké medovníčky chutili každému. Plnila som ich orechovo-lekvárovou plnkou s kvapkou kokosového likéru. dm Bio lipový med je tip top!

    Prášok do pečiva čakal na svoju chvíľu dlhšie. Napokon jeho chvíľa prišla s kokosovými rožtekmi. Po pár minútkach sušenia v rúre sa z nich aj vďaka dmBio prášku do pečiva stali nadýchané rožteky s dutým vnútrom. Presne také, ako sa od nich očakáva. Čiže opäť spokojnosť.

    Zvyknem pracovať s vanilkou v mlynčeku alebo s vanilkovým luskom. Len sporadicky využívam v kuchyni burbónový vanilkový cukor. Z jednoduchého dôvodu. Takmer vždy som ostala po otvorení balíčka sklamaná, pretože obsah balíčka bol na míle vzdialený od pravej vanilky. Keď som však otvorila dmBio Bourbon vanilkový cukor, skoro mi oči vyočilo. S tými špinavými rukami od cesta som utekala po foťák, aby som mala dôkaz, že tento cukor je poctivý. Jedno obrovské milé prekvapenie. Inštinktívne som k nej začala privoniavať a hľadala nejaký klam. Avšak nenašla som žiaden gastro-podvod. dmBio Bourbon vanilka je dokonalý produkt. Minula som behom jedného dňa všetky balíčky. Do tekvicových rožtekov putovali hneď dva balíčky. Tá vôňa a chuť, kde sa prelínala vanilka s tekvicovým olejom, je niečo, čo by mal každý kulinár raz v živote skúsiť. Aj keď to v našich končinách znie netradične, verte mi, je to zážitok. Mimochodom tekvicový olej pochádza taktiež z regálov dm.

    Bez dlhých premýšľaní skončila dmBio horká čokoláda v crinkles. Nesklamala. Je to dobrôtka, ktorá pozdvihne vaše čokoládové sny na vyšší level. Aha, akú krásnu farbu malo cesto...

    Na orechy sa v našej rodine kladie veľký dôraz. Keďže ich vieme zjesť na tony, sme v ich výbere veľmi prísni. Úprimne sa priznám, že som balíček dmBio vlašských orechov otvárala s malou dušičkou a zámerne som si ich nechávala na koniec testovačky. Bála som sa, že môžu naše rozmaznané jazýčky sklamať. Ani vám neviem opísať, ako mi odľahlo, keď sa tak nestalo. Našťastie boli chutné a moja kritická myseľ sa potešila. Bolo by na škodu, keby som tú lahodnú orechovú chuť zničila pečením, a tak sa pre nich našlo čestné miesto v orechových šuhajdách. Touto cestou by som chcela zároveň vyzdvihnúť ich vzhľad. V balíčku sa nachádzali všetky v celku, neboli nepekne polámané ako to vidíme u iných značiek. Čiže, ak si potrpíte na medovníčky ozdobené orieškom, tak tieto budú veľmi vďačná voľba.

    Jednoznačne najväčšiu radosť mi urobili dmBio kokosové chipsy, pretože boli mojou obrovskou záchranou v núdzi! Čiže pre mňa to nebol obyčajný balíček kokosových chipsov, ale balíček 1. pomoci 🙂 Ale, nepredbiehajme… Balíček dmBio kokosových chipsov bol prvotne otvorený kvôli tomu, aby som chipsami dozdobila kokosové šuhajdy s bielou čokoládou a dotvorila im tak jedinečný vizuálny zážitok. Čo sa podľa mojich očí podarilo 🙂 Kokosové chipsy sú chrumkavé a súčasne šťavnaté. A tá vôňa je ako stvorená pre kokosových fetišistov ako ja.

    Ale čo sa stalo? Ako to už býva, pri pečení občas nastane chvíľa, kedy sa dostanete do stavu pohotovosti a sme nútené improvizovať. Toto sa udialo aj u mňa, keď som obaľovala kokosových ježkov. Ani som sa nenazdala a došiel mi strúhaný kokos. Bola pokročilá nočná hodina a obchody zatvorené. Čo teraz? „Mysli Saša, mysli… Aha! Skúsim pomlieť kokosové chipsy.“ A voilà… Vizuálny výsledok je podľa mňa ešte krajší ako pri strúhanom kokose. Kokos a výrobky z neho sú pre mňa gastronomické must have tisícročia! A tie z radu dm dokonale spĺňajú moje kritéria.

    Keď som mojej kamarátke s nadšením povedala, že som vyhrala testovací balíček výrobkov z dm-ky a teraz musím výrobky testovať a následne napísať recenziu, tak mi poklopkala po hlave a so smiechom povedala: „Moja zlatá, ty si vyhrala akurát tak robotu naviac! Čo jej máš málo?“  Obidve sme sa na tom schuti zasmiali. Veď napokon, v dnešnej uponáhľanej dobe je na tom kúsok pravdy. Avšak vybočiť z pracovného kolobehu a vymeniť notebook za varešku, vôňu kancelárskeho papiera za vôňu karamelu, je to, po čom moja duša už dávno túžila. Pečenie je pre mňa odmena. Po týždni pečenia vianočných dobrôtok a intenzívnej testovačke Bio výrobkov z dm drogérie preto prehlasujem, že táto utešená doba ma nabila pozitívnou energiou na najbližšie týždne. 

    Ďakujem vám za túto príležitosť. Užívala som si to. A teším sa, že teraz nastal čas, kedy si tieto dobrôtky (aj vďaka Modrému koníku a dm drogérii) budú vychutnávať mnohí moji blízki ľudia.

    ... Aj tieto balíčky plné koláčikov už boli odovzdané mojej rodine na ďalšiu testovačku a ďalšie poputujú už zajtra: