@lucia13022023 Vrelo odporúčam, je to mňamka! 👌
@alcielle Tak z Detvy to budes mat dost daleko 🫣😅, ale jasne kludne si vitana 🤗😁!
@123467 Paci sa:
Domáca granola s mandľami, kokosom a kokosovým cukrom
Ingrediencie:
300 g ovsených vločiek
100 g nasekaných mandlí
50 g strúhaného kokosu alebo kokosových lupienkov
50 g kokosového cukru
60 ml roztopeného kokosového oleja
3–4 PL javorového sirupu alebo medu (voliteľné, pre sladšiu chuť)
1 ČL vanilkového extraktu (voliteľné)
Štipka soli
Postup:
1. Predhrej rúru na 160 °C (horný/dolný ohrev).
2. Priprav si plech vyložený papierom na pečenie.
3. Zmiešaj suché ingrediencie – v miske spoj ovsené vločky, nasekané mandle, strúhaný kokos, kokosový cukor a štipku soli.
4. V menšej miske zmiešaj roztopený kokosový olej s javorovým sirupom (alebo medom) a vanilkovým extraktom, ak používaš.
5. Spoj mokré a suché suroviny – nalej mokrú zmes do suchej a dobre premiešaj, aby sa všetko rovnomerne obalilo.
6. Rozlož zmes na pripravený plech do rovnomernej vrstvy.
7. Peč v rúre 20–25 minút, premiešaj každých 8–10 minút, aby sa granola upiekla rovnomerne a neprihorela.
8. Po dopečení nechaj granolu vychladnúť priamo na plechu – počas chladnutia ešte stuhne a bude krásne chrumkavá.
9. Ulož do uzatvárateľnej nádoby a skladuj pri izbovej teplote. Vydrží 2–3 týždne.
@oceanahory dakujem 🤍🫶 dokupim veci a idem skusat
@erzebet2 Nie vobec nezhorkne, tak ale tu nepridavas v podstate nic, z coho by boli tie vlocky vlhke, pri bananoch aj chapem, ze ich tak dlho pecies do chrumkava.
Mnammm 🥰 ja si tiež doma robím rôzne granole ale teda raffaello mi z nejakého prapodivneho dôvodu nikdy nenapadla 🤣 no zajtra ju robím určite.