oliva001
7. nov 2019
183 

Kávová cesta svetom

Etiópia, Brazília, Indonézia...

"Nie, nechystám sa na cestu okolo sveta... Ja len pijem kávu."

Zapojiť sa do testovania kávy, to je vám veľká vec. Keď som otvorila testovací balík, bola to pre mňa výzva. Termohrnček putoval na testovanie dcérke Olinke a ja som ako prvú otvorila Etiópiu Sidamo. Olinke som pripravila bylinkový čaj a dýchánek sa začal. 

Káva Etiópia Sidamo je jemnej čokoládovej chuti. Je naozaj výborná, a preto je aj právom považovaná za africký klenot a patrí medzi najžiadanejšie kávy na svete.

Kávu Etiópia Sidamo ocenili aj všetci kolegovia môjho manžela na narodeninovej oslave. Ochutnali ju v kávou prevoňanej torte.

Už po ochutnaní prvej z troch testovaných káv som pochopila, že toto nebudú kávy typu "ráno zaleješ, na obed vypiješ", ako to často pri malých deťoch býva. Tieto kávy si zaslúžia môj čas. Našťastie, počas celého testovania mi ho moje deti dopriali. 

Druhou testovanou kávou bola Indonézia Java Blawan. Babie leto v plnom prúde a my sme s manželom povýšili túto kávu na malý zázrak. Je úžasnej zemitej chuti, nedá sa jej naozaj nič vytknúť. Zo všetkých testovaných káv je táto jasný favorit. Určite jej zostaneme verní aj po skončení testovania a v našej domácnosti bude mať "kávovar vždy otvorený".

Po dovolenke v Tatrách, kde mal termohrnček plné využitie, som otvorila poslednú z testovaných káv. Termohrnček, káva Brazília, Ivanko a Olinka spinkajú, čo viac si želať. 

Chvíľa pre mňa a poslednú z testovaných káv sa môže začať. Kto má rád sladkú kávu orechovej chuti s bohatou penou, príde si určite na svoje. Ani táto káva nesklamala, ale moju víťaznú kávičku už poznáte. 

Ďakujem za príležitosť a možnosť testovať túto úžasnú kávu, za chvíle oddychu a kávou prevoňaný dom a ďakujem mojej najlepšej švagrinke za pomoc s článkom. 

#test_barzzuz

#recenzia

Wau, úžasná recenzia, po jej prečítaní mám neskutočnú chuť na kávu 😉

7. nov 2019

@sarkulka 😉

7. nov 2019

Začni písať komentár...

Odošli