oliva1212
14. jún 2020
242 

Kozmetika priateľská k deťom

Firma Manufaktura vyrába kozmetiku ktorá je z prírodných ingrediencií, je šetrná k pokožke ľudského tela a ich výrobky niesu testované na zvieratách. Je to česká firma ktorá je len o rok mladšia ako ja 😊 čiže je na trhu už 29 rokov a za tú dobu si vybudovali pevné základy aj u nás na Slovensku. Vyrábajú kozmetiku všeho druhu od starostlivosti o pleť, telo, vlasy, zuby, pre ženy rôznych vekových kategórií,pre mužov ale aj pre deti a  tento článok bude venovaný práve tej detskej rade, ktorú sme mali možnosť testovať. Samozrejme testovali moje deti ale všetko čo testovali som vyskúšala aj ja. Najradšej skúšam všetko na svojej pleti,samozrejme okrem šampónu, tá je najcitlivejšia a na nej najlepšie zistím čo by nemuselo mojim deťom tak celkom sadnúť. 

Baby Friendly je kozmetika, ktorá je vyhotovená pre jemnú detskú pokožku dokonca aj  tú najcitlivejšiu, je vhodná aj pre deti trpiace ekzémom alergiami. Má mimoriadne jemné zloženie, ktoré neobsahuje parabeny, parfumy, sulfáty a ropné oleje. Naopak zloženie je bohaté o poctivé rastlinné oleje ako je mandľový olej, marhuľový olej, ovsený olej s obsahom betaglukanu.

Začneme mojím asi top výrobkom a to je Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom -  zloženie je naozaj veľmi naturálne, tento olejček je takmer bez vône, obsahuje vzácny ovsený olej,ktorý má regeneračné účinky a podráždenú detskú pokožku upokojuje,hydratuje. Tak isto aj mandľový a marhuľový olej pokožku zvláčňuje, ošetruje, zmäkčuje a pokožka dieťatka je tak jemná a hebká. Neobsahuje alergény a parfumy, konzervanty, farbivá ani minerálne oleje. 

Jemný detský výživný krém na tvár s mandľovým olejom - obsahuje bambucké maslo, kakaové maslo, ovsený a mandľový olej s obsahom betaglukanu a s vitamínom E , pokožku zvláčňuje, vyživuje , hydratuje, regeneruje. Tak tiež neobsahuje farbivá a parfémy. Je vhodný aj na starostlivosť vysušenej pokožky ako ochrana pred chladom a vetrom. A však obsahuje konzervačnú látku, a to phenoxyetanol - konzervačné látka, antibakterialna, na báze alkoholu. Nieje to však nič čo by bolo výrazne škodlivé a mohlo by niejako ublížiť či podráždiť pokožku dieťaťa. Krém sa veľmi príjemné nanáša, nemusíte nič vytláčať z tuby, ma totiž pumpičku, vďaka ktorej je aplikácia veľmi jednoduchá.

Jemná detská umyvacia emulzia s mandľovým a ovseným olejom má príjemnú vôňu, nie silnú, nie dráždivú, ale je ju tam cítiť. Obsahuje mandľový a ovsený olej, glycerín, pšeničný proteín a phantenol. Upokojuje pokožku, hydratuje, regeneruje, zvláčňuje a neštípe v detských očiach penivosť by som povedala že je taká mierna. Obsahuje konzervačnú látku benzoan sodný.

Šampón s ovsenými olejom a panthenolom- neštípe v očiach má jemnú vôňu, pení tak primerane. Nevysušuje pokožku vlasov a obsahuje alantonín, glycerín, phantenol, ovsený a mandľový olej. Jemne vlásky sa nemotajú a ľahko sa rozčesávajú.  Ako konzervačnú látku obsahuje benzoan sodný.

Manufaktura Baby Friendly je kozmetika ktorá je antialergenna, zloženie je naozaj veľmi šetrné k prírode ako aj k pokožke. Obrázkové motívy na obaloch sú veľmi milé a zaújmu detičky a tak bude kúpanie veselšie. Skúšali sme už mnoho kozmetických výrobkov pre deti a Manufaktura má naozaj zloženie veľmi šetrné, kiežby viaceré komerčné kozmetické firmy dbali viac o to čo kozmetika obsahuje,hlavne teda ak ide o tú detskú radu. 

Ďakujeme že sme mohli byť medzi testujúcimi 💙@konik_testuje.

#test_manufaktura4

#recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli