ounia
27. apr 2020
5316 

Tehotenská móda - aby nám bolo pohodlne a krásne zároveň

Ahojte, 

začnem tým, že sa ti predstavím. Moje meno je Soňa a som mamička jedného úžasného chlapca menom Patrik - u nás doma ho voláme Papi, alebo Patrišo, no čoskoro k nemu pribudne súrodenec. 

Keďže som tiež v očakávaní, od začiatku riešim tému, čo si obliecť, aby to nebolo nevhodné, prehnané, vulgárne, ale skôr jemné, nežné a príjemné na pohľad. Samozrejme, že k týmto otázkam sa pridáva aj fakt, že za to nechceš dať celú svoju výplatu či všetky našetrené peniaze, keďže musíš chystať výbavičku pre dieťatko. 

Tehotenstvo je čas, kedy sa naše telo neuveriteľne mení. Zažívame rôzne situácie a niekedy nie veľmi príjemné, ako aj otázky -  Čo to je? Kedy to bude? Koľko ich tam je? Prečo máš také veľké, alebo opačne, také malé bruško? - a podobne. Neboj, nie si jediná, ktorej to lezie na nervy. Pritom rôzne magazíny a stránky píšu o tom, čo sa nepýtať alebo čo nehovoriť tehotnej žene. Myslím si ale, že zrovna tieto články čítajú len tehotné ženy :D. 

Aby sme sa počas tých 9 mesiacov cítili čo najlepšie, je dôležité mať oblečenie, ktoré nám vyhovuje, a v ktorom vyzeráme prívetivo. Isto sa ti už niekedy stalo, že si videla tehuľku a napadlo ti buď, že jej to perfektne sluší, alebo, že tak by sa tehotná žena určite obliekať nemala. Aby sme predišli tej druhej myšlienke u ľudí okolo nás, mali by sme sa vždy zamyslieť nad tým, čo by sme samy povedali. 

Poďme si povedať o tom našom oblečení.

Pohodlnosť, pohodlnosť, pohodlnosť

Najdôležitejším pilierom nášho každodenného oblečenia je to, aby sme sa cítili pohodlne. Pre mňa bolo dôležité, aby bolo jednoducho udržiavateľné a ľahko vyčistiteľné. Patrik ma naučil - čo sa nedá vyčistiť vlhčenými servítkami, nemôžeme nosiť. Čiže všetko, aj topánky, aj kabelka, sa musí dať vyčistiť aj s použitím vlhčených servítok, ktoré sú základnou výbavou u nás doma. Ja používam tie od Pampers, krásne voňajú a môj syn ich miluje. Keby mohol, používa ich na všetko. 

Celé roky nám mamy vraveli, že sa pre krásu musí trpieť - no možno, ale určite nie počas týchto nádherných a zároveň vyčerpávajúcich 9 mesiacov. 

Pre mňa boli veľkou záchranou legíny - na začiatku klasické, ktoré mali širokú gumu, potom som postupne prešla na tehotenské legíny. Tie sa dajú zohnať vo veľa obchodoch aj za rozumné ceny, ale ak chceš naozaj ušetriť, a tým aj možno niekomu finančne pomôcť, otvor bazár a verím, že nájdeš, čo potrebuješ. K legínam sa dá toho skombinovať naozaj dosť a sú nositeľné až do dňa D, kedy ideš do pôrodnice a odchádzaš so svojím voňavým balíčkom. Samozrejme, môžeš v nich aj odísť z nemocnice. Určite budeš vďačná za to, že si to neprecenila a radšej šla v legínach. Lebo aj keď tam necháš nejaké to kilečko, tak to neznamená, že opäť oblečieš rifle z doby pred tehotenstvom 🙂 Vlastná skúsenosť (a obrovské sklamanie, keď som naivne dúfala, že si oblečiem svoje rifle veľkosti 34 – a zostali mi len oči pre plač). 

Čo k legínam? 

Máme viac možností, čo si môžeme dať k legínam. Môžeme zvoliť priliehavú tuniku, ktorá zvýrazní naše krásne bruško, alebo radšej niečo voľnejšieho štýlu ako, napríklad, blúzku, ktorá sa zapína len na vrchu, ak chceme ešte chvíľku nechať bruško v utajení. Vo vyššom štádiu tehotenstva odporúčam, minimálne na doma, manželovo tričko🙂 

V prípade tehotenstva v zimných alebo chladnejších mesiacoch je výborné legíny využiť miesto pančušiek pod šaty. Materiál je určite príjemnejší a menej dráždivý ako silonky či klasické pančuchy. 

Čo ak nechcem legíny ? 

Dalšia, podľa mňa menej pohodlná možnosť, sú tehotenské rifle. Taktiež sa dajú kúpiť v rôznych obchodoch alebo v bazáre. Ceny za rifle sú však vyššie ako za legíny. Ale tak to býva aj keď nezháňaš tehotenskú módu. Ja mimo tehotenstva nosím veľkosť 34-36, čiže XS-S, tak som si rifle kúpila vo veľkosti 36 (S) a jedny pre istotu 38 (M). Úprimne ti poviem, ak nejdem na nejakú oficiálnu udalosť, kde by sa odo mňa vyžadovalo mať nohavice či rifle, neoblečiem ani jedny. Nie som pritom typ, že by som nemala rada rifle. No počas tehotenstva mi ten materiál nie je až taký príjemný. No každá to máme ináč, jedna považuje rifľovinu za najpohodlnejšiu látku a iná si v tom nevie predstaviť stráviť ani chvíľku. Každopádne, k rifliam je jednoduchšie dokombinovať vrch či topánky, môžete si dať akékoľvek tričko, nemusí byť zrovna predĺžené, ale môže to byť klasické tehu tričko. Alebo si môžeš dať tielko a na to nejaký kardigán či pánsku košeľu. 

Ako sa vraví - TOP TOPOV 

Pre mňa osobne najpohodlnejšie, najlepšie, najslušivejšie, najpraktickejšie a ešte ďalšie iné „naj“ by som určite našla, sú šaty. Či je leto, či je zima, vždy sa dajú skombinovať s peknými doplnkami alebo topánkami.  

Počas tehotenstva, okrem príjemnej kontroly, kedy nám doktor robí sono cez bruško a my vidíme toho krásneho malého mimozemšťana v nás, vykonávajú kontrolu aj zospodu. Ak vieme, že máme byť kontrolované takpovediac zospodu, je lepšie a praktickejšie, ak máme na sebe šaty. 

Čo sa týka šiat, máme tiež na výber, či zvolíme obtiahnuté šaty, ktoré nám zvýraznia bruško, alebo voľnejšie ležérne šaty, ktoré nám v prvých mesiacoch poskytnú intimitu, ktorú mnohé z nás vyhľadávajú - tak som to mala, napríklad, ja. Do určitej chvíle som bola rada, že som to vedela skryť a bolo mi nepríjemné, keď sa ma ľudia na to vypytovali. 

Čo bolo, alebo je, pre teba najpohodlnejšie? Rada si o tom prečítam viac v komentároch. 

Ak sa ti tento článok páčil, budem rada, ak mi zanecháš svoj like alebo komentár. 

----------

Tento článok vyšiel s podporou Pampers

Pre mna leginy a mala som aj uchylnu tuniku "pridem v aprily" 😂😂 a kedze mam obe deti aprilove vyuzila som pri oboch tehu a bolo o otazku menej 😂👍 v zime to bolin"tunikove " uplety a saty . Krasne obdobia ale som rada ze uz mam aj po 😂👍

27. apr 2020
ounia
autor

@lucinkab tuniky sa dajú samozrejme využiť aj po tehotenstve a skombinovať s inými vecami ❤️ Ďakujem za tvoju skúsenosť.

27. apr 2020

Leginy su top, ale do prace som chodila v tehotenskych rifliach (este ze mame rifle dovolene a nemusela som mat nieco viac business). V clanku je ze leginy su pod saty lepsie ako pancusky, no za mna, ja ked som objavila tehu pancusky tak som nechapala ze som o nich nevedela skor. Mala som viac denove take ozaj hrube zimne a aj klasicke silonky a aj ked by som v nich nechcela byt denne, tak boli naozaj uzasne pohodlne (viac ako bezne pancusky, v casoch ked som este tehotna nebola)

27. apr 2020

U mna su to saty. Vzdy a vsade 🙂
Jasne doma a dvor leginy tricko. I

27. apr 2020

Pekný článok, tiež som chcela niekedy niečo také napísať :D napísala som aspoň o tričkách na kojenie. Ja som mala obe tehotenstva s termínom vo februári, takže mi vyšla zima... tak som si pekné ľahké padavé šaty veľmi neužila. Letné tehulky to majú ľahšie. Nemám však rada oversize módu, nechcela som ani príliš "vulgárne" zvýrazňovat brucho- išla som takou strednou cestou a preto som sa bohato zásobila tehotenskou módou. Mohla som si kúpiť moje klasické veľkosti, len s úpravou pre tehotné. Zhruba 50:50 bazár a nové veci.

Úplne top pre mňa boli tehotenske rifle a leginy - elasticke a pohodlne, to je naozaj najdôležitejšie. Hore som si dávala tehotenske tričko s krátkym či s dlhým, na mráz som mala pripravený sveter. Naozajstným problémom zohnať je nejaká dobrá tehu bunda, extra peniaze sa mi za to dávať nechcelo, ešte do Vianoc som sa natlačila do jednej zimnej bundy veľkosti L a potom som nosila taký padavý kabát od mamy, až kým sa mu nepokazil zips 😂 a potom manželovu bundu (odporúčam!). Teraz som 2 mesiace od pôrodu a veru ešte stále nosím nohavice len tehotenske

27. apr 2020

Za mňa už spomínané legíny a k tomu rôzne topy. Pri druhom tehotenstve som si všetko svoje oblečenie dala na seba v pohode až do 6.mesiaca, vrátane riflí. Neskôr som mala tehu nohavice a tiež šaty.

2. máj 2020

za mna, namiesto tehu rifli boli uplna pecka tehu mendzestraky cigaretoveho strihu. Boli elasticke, pohodlne, smotanovej farby, hodili sa mi takmer k vsetkemu ...uplne som ich vynosila az znosila cez oba tehu a dokonca aj po tehu som sa s nimi nevedela rozlucit😉.

3. máj 2020

Zaujimavu clanok ale neviem preco ma zaujala posledna foto na ktorej je tricko roztrhnute a potom skorej ako krasne oblecko na predposlednej foto ma zaujala kozmetika alpa atd... :( ospravedlnujem sa ale baby trochu estetiky do fotiek 🙂 nikoho sa nechcem dotknut.

6. máj 2020
Autor komentár zmazal

Začni písať komentár...

Odošli