Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Maminky pomoc. Deti veľmi chcú kinder pingui rezy. Ale nemám mascarpone. Mam 250g tvaroh, ale potrebujem ešte niečo k tomu. Ide tam šľahačka, cukor a mascarpone. Mam ešte kyslú smotanu, 1 pribinacik, trochu banoveckej natur nátierky, Ole puding. S čím ten tvaroh skombinovať môžem aby to bolo jedle?

    Dcéra robila čízkejk 😄 podla mojich inštrukcií, ale niečo sa pokazilo a je trochu riedky, myslite ze to stuhne? Je tam šľahačka s bielou coko, mascarpone a omylom aj hrudkovy tvaroh (na obale bol napísaný jemný, no neskontrolovala som ho bohuzial). Ci sa mi oplatí robiť želatínu navrch 🤔

    Môžem miesto zlatého klasu použiť vanilkový puding? Na želatínu s vodou a sumienkou?

    Maminky akemate skúsenosti? Syn mal zadné sople, nasadila som kalobu, už sa mu spustili do nosa, idú von. Dávať ďalej kalobu alebo bude lepší solmucol na rozpustenie hlienov? Alebo niečo iné, fenistil napr?

    Keď chcem robit polevu slaný karamel, môžem použiť miesto šľahačkovej smotany mascarpone? Mam veľa a končí mu záruka. Alebo poraďte co s ním, okrem chesecake, smotanovej torty a varenia. Áno, aj dnes som ho dala do vianočnej kapustnice a bola výborná 😄😄

    Maminky ako liečiť sople u dieťaťa bez nosnej mandle? Dávate niečo iné alebo hneď k Dr? Dcéra 8r od leta nemá nosné mandle, ale uz 2 týždne ma sople, už sa to začína zhoršovať. Dávam kalobu, morskú vodu, muconasal.

    Začínam byť už zúfalá asi. Tento rok už 4x som mala angínu, z poslednej som ohluchla, orl mi dal 2x lieky, ucho stále nie je ôk a najhoršie že zas ma boli hrdlo. Akože keď je pri oboch liekoch uvedene ako nežiaduci účinok bolest hrdla, myslite, ze po vysadení to prejde, alebo ako rozoznať že ide o angínu? Orl tvrdí, že prejde, ale 2 dní už neberiem tie lieky a nič. Obvodak ma dovolenku, zastupujuci je 40km odo mňa. Ja už neviem, čo by ste robili?

    Mali ste niekto zapal stredného ucha? Ako dlho môže trvať to "zalahnutie"? Už je to druhý týždeň, čo veľmi zle počujem, je to dosť neprijemne, cely čas akoby zalahnute v uchu. Mala som celkové atb, Dr mi zakázal akékoľvek kvapky do ucha, dal mi kortikoidy do nosa, vraj to prejde aj do ucha. Povedal, že je to normálne taky dlhý cas, vraj sa mam ozvať po víkende, ak to neprejde, pošle ma na orl. Mate skúsenosť?

    Máte skúsenosti s vyšetrením mandli na orl pri dieťati? Máme ísť na tú hadičku do nosa, alebo co to je presne? Aj vyšetrenie sluchu. Pred mesiacom nás Dr vrátila, lebo dcéra bola chorá. Mame ísť v utorok, ale stále ma sople. Akože nie veľa, ale ona je nonstop chorá už polroka, práve preto potrebujem to vyšetrenie. Spravia jej to, ale zas zbytočne tam ísť?

    Potrebujem radu, názor. Skončil mi rodičovský príspevok, malého nevzali do škôlky, dufam, že od septembra. Už 2 roky brigadujem, je to fajn praca, robím kedy chcem, ale plat bieda. Dostala som ponuku na TPP na 6 mesiacov. A neviem ci to mam zobrať. Úplne iná praca, čiže brigádu zrušiť, a hlavne vystarat 2 deti, celé leto u babky, kde bude viac vnúčat, nebude nadšená babka urcite. Muž na tyzdnovkach, ten nepomôže. No neviem sa rozhodnúť. Chcela som hľadať prácu, až keď bude malý v škôlke.

    Teraz mi dcéra hovorí, že jej vypadla plomba zo zuba. Detská ružová z mliečneho zubka. Môže sa jej niečo stať ak ju zjedla?

    Moja mama nasla doma ešte hylak. Je už pár mesiacov po exspirácii. Ale je neotvoreny, nový, myslite ze môžem použiť pri hnačke? Alebo skôr uškodi? Náhrady zaň nefungujú, resp iba nakrátko, ten hylak veľmi chýba.

    Maminky ak máte prehlad, kde sa momentálne najviac oplatí zimný výpredaj na zimné veci? Potrebujem 2x overal, oteplovacky, bundu, rukavice. Na ďalšiu sezónu samozrejme, pozerám aj bazár, ale keď je toho viac ťažko sa mi zhana po 1ks. Alebo ešte počkať? U nás je stále meter snehu, takže využijeme, všetko už majú ltt, aj softhselky mi treba deckam ešte na jar.

    Suhajdy, viem, že sa robia napr z ľadových kastanov, ale spravím aj z Devy? Milena tyčiniek? Nazbieralo sa mi to doma, nejak by som to zužitkovala.

    Zalohovy lístok za fľaše v Kauflande ma akú dlho platnosť? Prosím osobnú skúsenosť. Nasla som na nete ze 3 mesiace a doma som našla lístok ešte z augusta 🤦‍♀️

    Suchsi kašeľ a sople k tomu, co nasadiť u školáka? Bral 2 dní paxeladine, ale už by som zmenila za solmucol. Do nosa ma muconasal. Je to také mierne, ráno a vecer pokasle, cez deň nič, len tie sople. Aj v lekárni sa spýtam, len čo nachystať na víkend.

    Topánky skechers, mate skúsenosť? Mam doma tenisky a zimné boty č38 z minulého roku, ale sú mi trochu volne, tak som chcela teraz objednať menšie. Ale podľa ich veľkostnej tabulky by som mala kúpiť č39. 🤔 Sedí ta tabuľka? Nechce sa mi naťahovať s výmenou.