47 / 207
    slivkove gule ...naporcovane pre drobca....

    Dodaj recept, to už je aj na mňa moc.

    21. aug 2013
    pectore
    autor

    @adsumus 😀 ...ani sa nepytaj... lepsie zrobis ak si nejaky najdes...tieto boli take bez zemiakov... 600 ml. mlieka , 60 g masla ...a asi 600 g polohrubej muky.... cesto sa mi vsak nezdalo tak som tam dupla este 2 vajcia a dosypala hrubu muku kym sa to nedalo ako tak chytit a zabalit... ked sa mi podarilo urobit gulu tak som ju este obalila v hrubej muke nech sa nelepy ....slivky som mala niektore kysle tak som ich posypala praskovym cukrom... potom uz len sup do hrnca s osoleniu horucou vodou.... ( vcera som si nasla na nete recept bez zemiakov a dnes som ho uz nevedela najst tak som takto improvizovala.... ) Drobec "zozral" na obed dve gule takze asi spokojnost.... 🙂

    21. aug 2013

    @pectore Mala som zopár pokusov a nakoniec som skončila pri polotovaroch, ešte vyskúšam ten tvoj, toto mám naozaj rada, len to neviem dobre pripraviť. 666 to si aj zapamätám.

    21. aug 2013
    pectore
    autor

    @adsumus mne sa nechcelo dupat so zemiakmi...ale je to aj tak prplacka... inac to cesto vyslo cca na 24 gul...aby si mala prehlad....

    21. aug 2013

    @pectore To ja už viem aj celkom odhadnúť, lebo pred tým ako sme mali malú, sme boli spolu asi 5 rokov a dosť často som varila a rada, vykrmila som muža o 15 kilo, ale on bol veľmi chudý, akurát slivkové knedle nie a nie urobiť chutné. Múčne jedlá mi nejdú, ani závin neviem urobiť dobrý. Halušky až teraz som sa vypracovala, z hladkej múky. Momentálne varím výlučne rýchlo kuchynu. Americké zemiaky, mäso na šťave, polievky z mrazenej zeleniny.

    21. aug 2013

    Paráááda... Ty teda vyváraš, zaváraš... Dala by som si🙂

    @adsumus Keď chceš dobré cesto na halušky s bryndzou, miešaj pol na pol hladkú a hrubú múku, nebudú vďaka tej hr. múke tvrdé. a samozr. +vajcia.

    21. aug 2013