petah_booklover
11. okt 2017
516 

Som mama - 1.trimester: 9 magických mesiacov

(Poznámka: Tento článok je veľmi sarkastický a opisuje každodenné ťažkosti spojené s prvým trimestrom. Nebojte sa, som šťastná, že čakám bábo, ja si len nemôžem pomôcť nespraviť si z ničoho srandu. Ak budeš pohoršená, mrzí ma to, ak sa zasmeješ, budem rada 🙂 )

          Hovorí sa, že keď žena otehotnie, stane sa to najkrajšie v jej živote... Tehotná si okamžite uvedomí, že to najkrajšie v poslednej dobe už bolo (teda sex) a ide sa do tuhého.

          Mne sa to stalo, keď som otehotnela. Zistila som, že nemám menzes, tak cikám na paličku, dve čiarky, super, volám doktorovi, vraví: ,,Prídite na budúci týždeň!" Tak mi v 6tt potvrdí graviditu, všetko je ok, bábo je v poriadku, dobré správy... Pri mojom odchode mi sestrička vrúcne gratuluje, vysmiata je od ucha k uchu... Som myslela, že to lebo sa so mnou teší, s odstupom času viem, že sa tešila, že nie je na mojom mieste... A podáva mi knižku od nemenovaného mamaovského časopisu že 9 magických mesiacov. Magických, hej... Tak sa teším, však budeme mať mimi, vôbec neviem, čo mám robiť, dúfam, že knižka ma zachráni.

          Musím sa priznať, že v tejto malej brožúrke som sa doslova že našla. Nikdy sa mi nestalo, že by bol môj život ako z nejakej knihy, od otehotnenia ide zrazu všetko podľa nej. Tak teda kukám, zatiaľ som v pohode, čítam, aké veľké je embryo, čo mám jesť, čo nesmiem (niečo ma prekvapilo viac, niečo menej) a postupne dúfam, že každý týždeň sa dozviem niečo naozaj magické.

          6tt: ,,Zmeny na Vašej pleti sa prejavujú tehotenským akné." To je ešte celkom zlvádnuteľné. Moja pleť nikdy nebola najčistejšia, nikto si zmenu ani len nevšimne. Snažím sa ignorovať ten obrovský kráter na brade a teším sa, že je to znakom niečoho krásneho. Zlomový bol u mňa ale výrok: ,,Cítite sa unavená? Pokojne spite, koľko potrebujete." A že potrebujete tak tri hodiny doobeda, tri poobede a celú noc, tak o tomto tam nie je ani čiarka. My sme mali takú výhodu, že práve vtedy sme prerábali spálňu a čakali na objednanú posteľ. Takže sme táborili v obývačke na matracoch a mne náramne vyhovovalo plížiť sa do "postele" štvornožky ako socka.

          7tt píšu: ,,Začnú Vám ranné tehotenské nevoľnosti." Hovorím si, že sprostosť, švagrinej nič nebolo, prečo by malo mne... Rozmýšľam nad tým nad záchodovou misou a dúfam, že po olovrante a obede nevýjdu aj raňajky, bo to bola praženica... Pod tým je v zátvorke (ktoré môžu trvať celý deň), tak jasné, že trvajú celý deň. Ešte aj v noci sa mi dá zvrcať, ale tak je to magické, hormóny a také veci, tak to neriešiš.

          8tt sa vraj nevoľnosti majú stupňovať, tak silno uvažujem, čo ešte môže nastať, aby sa to že ešte zhoršilo... Vtedy nastáva 9tt: ,,Môžu sa vyskytnúť tráviace ťažkosti ako napr. zápcha." Tak sedíš na tom hajzli (lebo však už dávno to nevoláš WC alebo záchod, takéto eufemizmy sú už passé), dúfaš, že sa po troch dňoch už konečne vyprázdniš, veríš, že popri tom aj neporodíš a bojíš sa tú knižku znova otvoriť.

          Druhý mesiac sa vraj nesie v znamení zväčšených pŕs, čo je neskutočná skrášľujúca záležitosť a necítite sa aspoň ako vorvaň, lebo prsia odpútajú pozornosť od zvyšku. Mám taký pocit, že ma táto skutočnosť potešila ešte viac ako môjho muža, lebo však z jednotiek sa dostanete na trojky závratnou rýchlosťou a nie je to také negatívne ako v škole... Samozrejme, aj tu sa nachádza háčik a pes je zakopaný vo vete: ,,Vaše prsia sa zväčšia a budú vás bolieť." No... nie som si celkom istá, či význam slovesa "bolieť" podľa Výkladového slovníka slovenského jazyka celkom zodpovedá danej situácii, mám silný pocit, že toto zjemnenie má ženu len upokojiť, lebo chuderka sa pomaly nemôže ani vyspať, podprsenku radšej nenosí, ľutuje ženy s veľkými prsiami a nevie, či svoje staré tričko nevymení za golfák, lebo pri pohľade na jej enormne zväčšený dekolt akosi mužská časť populácie stráca schopnosť artikulovať. Nie je to také príjemné, ako som čakala. Manžel si ale novú situáciu nevie vynachváliť.

          Keď už sme pri tom, tak zaujímavým faktom je to, že by sa vám mala buď zvýšiť alebo rapídne znížiť chuť na sex... Poviem vám to takto: o chuť tu v podstate ani veľmi nejde... chuť, je to najmenej, čo vtedy riešite... lebo však ona by aj bola, ale bohužiaľ, máme doma zrkadlo, ktoré okrem zjazvenej tváre, lebo akné nie a nie ustúpiť (tu sme sa s knižkou veľmi nezhodli) ukazuje rastúci zadok a stehná  a ovislé bruško, lebo v 11tt ešte sotva budete vyzerať gravidne. Okrem toho tu nastáva otázka že kedy??? Lebo však ráno vám je zle, doobeda sa z toho dostávate a hľadáte aspoň špirálu a korektor, poobede spíte a večer spíte tiež. Inak, tu platí, že ak som sa nestihla osprchovať do 19:30, šanca na to, že to stihem a nezaspím, je veeeľmi malá. Takže aby som sa vrátila k meritu veci: Kedy??? Únava by mala po 12tt ustúpiť, tak dúfam, že knižka neklame, lebo ako vravím, chuť by aj bola...

          Dnes 12tt+2, po poslednej poradni sa cítite ako po prekročení veľkého miľníka, lebo doktor vám gratuluje, že ste tie prvé tri magické mesiace zvládli. Ani sestrička sa už tak nesmeje, skôr súcitne kladie nevyhnutné otázky. Ste šťastná, lebo už päť dní vám nie je na zvracanie a dokonca jedno poobedie ste ani nemuseli prespať, tak hľadáte malé víťazstvá. Zisťujete, že ich budete veľmi silno potrebovať.

          Po prežití týchto kritických týždňov sa snažíte prísť na to, ktorý blbec vymyslel ten sprostý prívlastok "magických mesiacov", lebo zatiaľ vám magické pripadali len sny, čo sa vám snívali, keď ste po obede zgegli. Pri odchode z poradne ale viete, že to najmagickejšie je ten malý 6 centimetrový zázrak, ktorý vo vašom bruchu robil počas ultrazvuku kotrmelce a uvedomujete si, že magická bola doteraz každá chvíľka a zabúdate na akékoľvek nepríjemnosti.

Topka 😂😂😂 velmi som sa pobavila a okrem toho akne som sa tam nasla vo vsetkom. Teraz som v 8 mesiaci. Poviem ti takto ze ak ti ustupia nevolnosti tak druhy trimester bude fajn okrem toho ze aj po 5 schodoch budes zadychana... no s tretim trimestrom pride opat to "magicke obdobie" kde ta boli takmer vsetko, kopance su tiey uy aj bolestive a ty si pripadas ako slon..
tesim sa na dalsi clanok 🤗🤗

11. okt 2017

😀😀😀😀 Petka teraz sa na to teším ešte viac

5. jan 2018

Začni písať komentár...

Odošli