Nesúďte, aby ste neboli súdení…

    V posledných dňoch sa stretávam často s ľuďmi, ktorí sú súdení alebo ktorí súdia iných.
    Namietajú na ich rozhodnutia, snažia sa ich odhovoriť od ich rozhodnutí len preto, že rozhodnutia alebo cesta po ktorej kráčajú, nie je podľa ostatných dosť dobrá.
    Nikto nepozná Vaše pocity, Vaše vnímanie života, Vašu cestu, Vašu minulosť, problémy, Váš ŽIVOT. Nepoznajú to ľudia okolo Vás presne tak isto, ako neviete podrobne o živote ľudí naokolo. Preto nemôžu súdiť a posudzovať Vaše rozhodnutia oni, ale ani Vy nemôžete posudzovať, odsudzovať iných len preto, že nekonajú tak, ako by ste konali a riešili problémy Vy. Vaše pocity, vnímanie a rozhodnutia su iné ako ostatných. Aj napriek tomu, že ste možno riešili pomerne rovnaký problém. Váš život a správanie je iné, pretože každý človek je iný. Nemôžete odsúdiť človeka len preto, že nekonal tak, ako by ste konali Vy. Preto sa ani Vy nedajte manipulovať a navádzať na rozhodnutia, na ktoré Vás nahovorí niekto iný.
    Za každým rozhodnutím a konaním človeka sú pocity, myšlienky, vnímanie, prekážky, predstavy, túžby,....A každý je v tomto smere iný, preto nebude každý konať rovnako!
    Buďte oporou ľuďom ak to budú potrebovať, vypočujte ich, poraďte. Ale nesúďte. Ublížite človeku, ktorý konal najlepšie ako mohol, pretože aj keď možno mal milión ďalších možností, ktoré by podľa Vás boli omnoho lepšie, práve toto rozhodnutie, ktoré urobil, bolo pre neho v danej chvíli najlepším riešením.

    Pekný zvyšok večera

    ♥♥♥