"Pravda je nezvratná. V panike ju môžeme odmietnuť, v nevedomosti sa jej vysmiať, v zlomyseľnosti ju prekrútiť, ale ona zostáva."
    -Winston Churchill-

    Môžno ste sa práve Vy stretli so situáciou, kedy Váš priateľ alebo známy hľadal pravdu. Vy ste s dobrým úmyslom pomôcť tomu človeku, tú pravdu povedali, oboznámili ste svojho blízkeho s tým, ako to naozaj je. Nie preto, aby ste mu ublížili, ale preto, aby TEN človek otvoril oči, aby sa pokúsil nájsť riešenie a nekráčal hlbšie a hlbšie do slepej uličky. Váš dobrý úmysel sa ale zmenil na nepokoj vo Vás, pretože človek, ktorému ste chceli pomôcť, pravdu neprijal. Neveril, odmietal a dokonca sa môžno niekedy aj vysmial Vám, ako môžete tvrdiť to alebo ono.

    Nepíšem to preto, aby som Vám ukázala a povedala, ako presvedčiť toho druhého, aby uveril pravde. Jediné čo možno urobiť je, aby ste to nechali tak, pretože ste urobili najviac a najlepšie ako ste mohli. Už len preto, že ste neokradli človeka o informácie, ktoré by mal vedieť.

    Píšem to preto, aby ste si aj Vy uvedomili, ak sa raz ocitnete v role človeka, ktorý hľadá pravdu a niekto mu ju pomôže spoznať, aby ste ju prijali. Budete potrebovať čas, každý potrebuje čas na prijatie pravdy, ktorá ho vnútorne dusí a trápi. Neprekrúcajte si a nehľadajte všelijaké iné "pravdy" len preto, že nedokážete prijať to, čo je pravdou naozaj.
    Nie ste tu na to, aby ste pred pravdou utiekli. Ste tu preto, aby ste to prijali, aby ste sa zmierili s pravdou takou, aká je. Nech Vás akokoľvek bolí a akokoľvek trápi a ubíja, je potrebné, aby ste si to pripustili, prijali a našli čo najlepšie riešenie a čo najlepšiu cestu.

    Pekný večer 🙂