Viera a naivita

    Dnes sa pozrieme a vysvetlíme, čo je VIERA a NAIVITA a aký je medzi tým rozdiel.

    Povedzme si, čo je VIERA - je to presvedčenie, presvečenie o tom, že je niečo naozaj správne !PRESVEDČENIE!, je to dôvera, silná dôvera v niečo
    teraz poďme na význam slova NAIVITA - je to vlastne jednoduché myslenie, kedy človek slepo "verí" v niečo/niekoho

    Kedy ale hovoríme o VIERE a kedy sa už pozastaviť nad tým, či naozaj veríme alebo je to už NAIVITA.

    Väčšinou ak do niečoho idete, či už vzťah, práca, dovolenka a pod., veríte že to bude dobré, že Vás to bude napĺňať šťastím a spokojnosťou. Veríte v to, čo vidíte na vlastné oči, je to pred vami, tak ako je teraz pred vami váš notebook, telefón, počítač, tablet,...nemôžete to poprieť, vidíte to, je to reálne, veríte a ste presvedčení o tejto skutočnosti.
    Postupom času sa vzťahy upevňujú, prichádzajú občas problémy. Ale nehovorme len o partnerskom vzťahu, ale tiež pracovné vzťahy, každý rok dovolenka na tom istom mieste, s tými istými ľuďmi,...Postupom času sa všetko mení. Prichádzajú problémy a podobne. Vtedy sa začne človek buď vyhýbať problémom, dá sa povedať v 90 percentách to možné je, len musí vedieť urobiť to správne rozhodnutie. Čo ak človek naďalej "verí", že táto cesta po ktorej išiel doteraz je tou správnou? Áno, každý sa dopustí v živote chyby, ktorú ľutuje a dostane druhú šancu, alebo šancu napraviť to. Čo ak sa ale chyby opakujú a na našej ceste sa objavujú rovnaké prekážky čoraz viac a viac. My ale ideme, pokračujeme ďalej, sme silní, odhodlaní íšť ďalej, pretože veríme, že sa to upokojí, veď predsa každá búrka prehrmí, každá cestička má svoj koniec, a nakoniec predsa len všetko dobre dopadne. A potom ešte pridáme, sme silnejší a odhodlanejší, pretože prekážky nás robia silnejšími. Pomaly nám ale začne pracovať "zdravý rozum" a uvedomíme si, že to nebola už VIERA v to, že sa všetko nejak utrasie a zlepší. V určitej chvíli Vám sám rozum povie, že toto nie je ten správny smer, že toto nebola VIERA v krajšiu budúcnosť, ktorá by Vás dostala na tú správnu cestu, ale obyčajná NAIVITA, ktorá Vás viac ťahala dole a dostala Vás až tu, kde ste.

    No v tejto chvíli treba VSTAŤ, zodvihnúť hlavu a VERIŤ, že tieto prekážky z Vás urobili človeka akým ste.

    Verte sebe! Verte ľuďom okolo Vás, ale nedôverujte slepo!

    Krásny večer všetkým 🙂

    ♥♥♥