petrah3
16. máj 2019
383 

Ako sme testovali Rajo Cottage Cheese

Zdravá strava má v našej domácnosti pevné miesto a Cottage Cheese nájdete v našej chladničke naozaj vždy. No nikdy ho nebolo toľko, aby som ho mojej rodinke aj návštevám ponúkala vo veľkom 😊 Až raz ma vybrali do testovania Rajo Cottage Cheese!

Nechcelo sa mi veriť, že na druhej strane telefónu, ktorý sa mi rozdrnčal v pondelok o pol ôsmej večer, môže byť kuriér. Áno, priniesol mi tašku plnú Cottage Cheese - čistý, chilli aj pažítkový – každý po 6 kusov. Verte mi, aj kuriér sa čudoval, že čo mi to z Raja takto urgentne posielajú 😀

Zásielka prišla naozaj vo vhodnej chvíli. Kristove roky ma zastihli uprostred teplej jari, ku ktorej u nás jednoznačne patria prvé grilovačky. A plná chladnička Cottage Cheese rozhodla, čo sa bude podávať... Cottage v klasickej (nezmenenej) podobe je u nás klasika, no skúsili ste ho už niekedy spracovať do „Zaziky“ omáčky? Nie takej „akože“, ale do omáčky, za ktorú by sa nehanbil ani pravý Grék? Pomohol mi mixér, ktorý hrudkovitú konzistenciu Cottage zmenil na hladkú kašu, ktorá sa po pridaní gréckeho jogurtu, citrónovej šťavy, soli, uhorky a kôpru, zmenila na hotovú delikatesu.

Ani lístkové cesto, ktoré som mala v chladničke sa u nás dlho neohrialo. Čo tak vyskúšať niečo netypické? Napríklad slaný koláč s Cottage Cheese? Stačilo len rozprestrieť lístkové cesto na plech, kraje mierne nadvihnúť a potrieť ich mliekom a do stredu vyliať zmes dvoch Cottage Cheese ľubovoľnej príchute, dvoch vajíčok, nasekanej šunky či salámy a po 30-tich minútach pečenia bola na svete naozajstná pochúťka.

K zmene, ktorú som pred časom v našej domácnosti vykonala, patrí jednoznačne domáca príprava chleba i pečiva. Ako inak – kváskového. Som jeho zástanca hlavne po tom, ako sa s nástupom môjho pečenia u nás skončil nekonečný kolotoč soplíkov, kašľa a antibiotík... Tak prečo nevyskúšať zapracovať Cottage Cheese aj do pečiva? Žemličky mi vyšli naozaj super a deti ich dostali tak, ako ich majú najradšej – ako „hamburgery“ plnené zeleninou, kvalitnou šunkou a Cottage Cheese...

Ani domáce tortilly sa nazaobišli bez plnky z Cottage Cheese rôznych príchutí, zeleniny a pre niektorých hladošov aj s domácou šunkou.

Výhodou bieleho Cottage Cheese je jeho neutrálna chuť. Pôvodne som plánovala vyskúšať jednoduchý Cottage koláč s ovocným želé, ale deti ma prehlasovali. Na večeru si priali Brumíkov... A tak som sa znovu dala do pečenia. Do pol hodiny boli na svete zdraví čokoládoví Brumíci s malinami a malinovým dipom z Cottage Cheesu a domácej ricotty.

Aký je náš verdikt?

Cottage Cheese má naozaj všestranné využitie. Či z neho urobíte slané či sladké dobroty, nikdy nesklame. Zjesť sa dá len taký sám, bez ničoho, alebo ho stačí zmiešať s vajíčkom a bielkovinová večera je na svete. Určite by skvele chutil aj v cheesecake, ale na to nám bolo týždenné testovanie prikrátke. Isté je, že v našej chladničke nechýba naozaj nikdy, veď na to, aby som vyčarovala chutnú a ZDRAVÚ večeru pre celú našu rodinku, musím mať kvalitné suroviny. A k tým Rajo Cottage Cheese jednoznačne patrí.

#test_rajo_cottage #recenzia

Mám rada cottage samotný, ale taký v tekutejšej forme. Samozrejme na prípravu jedál je vhodnejší hustejší...
Tento Rajo však nevyšiel dobre v hodnotení čo sa týka obalu - kelímku. Je to plast ktorý pri nesprávnom skladovaní môže (samozrejme aj nemusí) vylúčiť karcinogénne latky do obsahu. Taktiež istý čas pridávali umelohmotné lyžičky (neviem či to ešte robia), opäť zbytočný plast naviac...

31. máj 2019

Začni písať komentár...

Odošli