pivnakozmetika
30. aug 2012

Prekvapivé účinky pivnej kozmetiky

Výskum o zdravotných výhodách nájdených v zložkách v pive preukázal jeho pozitívne účinky. Tieto zložky môžu účinne liečiť ochorenia od akné, cez žalúdočné vredy až po rakovinu.

S pivnými kúpeľmi sa akoby roztrhlo vrece
Pivo sa používa lokálne ako liečivo po celé stáročia. Ženy starovekého Egypta a Ríma používali pivo pravidelne ako súčasť kozmetickej terapie, ktorá pomáha udržiavať pleť hladkú a vytónovanú. 
Inšpirovaní touto myšlienkou niektoré novodobé kozmetické firmy začali pridávať pivovarské kvasnice, ktoré vraj pomáhajú proti akné a umožňujú pokožke udržať zdravú rovnováhu pH. Ak vezmeme pivo ako trendovú surovinu a pôjdeme ešte o krok ďalej, pivné kúpele preto získavajú na popularite!
Pivné kúpele sú populárne v celej Európe vrátane krajín ako sú Rakúsko, Česká republika, Nemecko, no už aj na Slovensku. Mnohé z nich možno nájsť v bývalých pivovaroch. Návštevníci si môžu dopriať pivo ako liečebné kúpele, zábaly, starostlivosť o tvár a pivové masáže.
Prečo sú tak populárne?
Jednoducho povedané, Európania milujú svoje pivo! Pivné kúpele sú populárne aj pre svoj sociálny aspekt. Vane sú často zoskupené v jednej veľkej miestnosti, takže návštevníci sa môžu tešiť na teplú vodu a pol liter medzi priateľmi. 

Pivné kúpele majú liečivé účinky na pleť a vlasy, uvoľňujú svalové napätie, zahrievajú kĺby a podporujú imunitný systém. Ak chcete vytvoriť upokojujúce pivné kúpele, pridajte aktívne pivné kvasnice, chmeľ a zmes drvených bylín do minerálnej vody zohriatej na teplotu okolo 93 stupňov. Po kúpeli za 20 až 25 minút sa zrelaxujte zabalení v teplých listoch, čo umožňuje koži, aby sa vyhladila a poriadne detoxikovala. 
V pivných kúpeľoch má každá ingrediencia svoj účel. Upokojujúca, teplá voda umožňuje vaše póry otvoriť, vylúčiť toxíny a stimulovať obehový systém. Chmeľ pomáhajú odlupovaniu starej kože. Aktívne pivné kvasnice mimoriadne dobre hoja pokožku, obsahujú vitamíny skupiny B a sacharidy, ktoré pomáhajú čistiť a obnovovať pleť a zároveň uzatvárajú v nej vlhkosť. Pivné kvasnice pomáhajú pružnosti pokožky a bojujú proti akné tým, že spomaľujú produkciu mazu a zabíjajú baktérie spôsobujúce pupáky.

Pivná terapia doma 
Recept na domáce zdravé pivné kúpele: 1 polievková lyžica vášho obľúbeného piva s 1 lyžičkou bieleho jogurtu, 1 lyžička olivového oleja, 1 bielko, 1 lyžička citrónového extraktu a 1 lyžička mandľového extraktu. Miešajte, kým všetky prísady nie sú spojené. Ľahko navlhčite tvár teplou vodou a aplikujte masku. Nechajte masku zaschnúť 15 minút a potom opláchnite teplou vodou. Budete ako znovuzrodená!

Jednoduchú domácu terapiu viete dosiahnúť aj pivnou kozmetikou  SAELA, nádte aj na stránkach modrého koníka. 

Začni písať komentár...

Odošli