pr_clanok
27. júl 2023
1077 

5 tipov, ako chrániť chrbát detí - Ergonómia školských tašiek

Bolesť chrbta je nepríjemný problém, ktorý môže ovplyvniť alebo dokonca ovládnuť život každého z nás. Niekedy však môžu začať trápiť aj našich najmenších - naše deti. Môže to byť ruksakom do školy?

Je dôležité si uvedomiť, že správne držanie tela zohráva kľúčovú úlohu vo vývoji dieťaťa a ovplyvňuje nielen jeho zdravie v súčasnosti, ale aj na mnoho ďalších rokov. A keďže všetci vieme, že každodenné "cvičenia na chrbát" po zamestnaní, aby nás nebolela hlava alebo krk, nie je zrovna príjemné, radi by sme teda zbytočne nezaťažovali ani svoje deti. Prečo nezačať priamo s ťažkým detským ruksakom, ktorý dievčatá a chlapci nosia každý deň?

5 rozhodujúcich faktorov pri výbere batohu do školy

Jednotlivé faktory uvádzame na batohu Step by Step GRADE, ktorý môže sprevádzať dieťa od 1. až do 4. triedy.

1. Veľkosť a hmotnosť:

Školský batoh by mal zodpovedať veľkosti i postave dieťaťa (napr. šírkou ramien). Dôležité je tiež zvážiť samotnú aktovku, ako aj školské pomôcky v nej a minimalizovať zaťaženie chrbta dieťaťa.

školská taška Step by Step GRADE ergonomia

Školská taška Step by Step GRADE ergonomia

Step by Step je vhodná školská taška pre menších prvákov chlapcov aj pre dievčatá.

2. Chrbtový systém:

Kvalitný chrbtový systém je nevyhnutný na správnu podporu držania tela dieťaťa. Mal by byť polstrovaný a tesne priliehať k chrbtu, aby nevznikali veľké medzery. Je dobré, keď je nastaviteľný a dokáže sa prispôsobiť špecifickým potrebám dieťaťa. Väčšina posuvných chrbtových systémov sa nastavuje suchým zipsom na chrbtovej časti. Existuje ale aj systém u Step by Step, ktorý sa nastavuje priamo na chrbte dieťaťa - jednoducho a presne a je vhodný pre deti s výškou 100 - 150 cm.

batoh do školy Step by Step GRADE – posuvný chrbtový systém EASY GROW

Batoh do školy Step by Step GRADE – posuvný chrbtový systém EASY GROW

3. Popruhy:

Popruhy by mali byť správne široké a pohodlné, najlepšie s uťahovacími popruhmi. Deti by ich mali nosiť na oboch ramenách, aby sa záťaž rovnomerne rozložila. Niektoré modely majú aj hrudný popruh na zabezpečenie dodatočnej stability.

školský batoh Step by Step GRADE – hrudný popruh, bedrový pás

Školský batoh Step by Step GRADE – hrudný popruh, bedrový pás

Step by Step Grade má odnímateľný, výškovo nastaviteľný hrudný popruh, aj odnímateľný bedrový pás.

4. Materiál a konštrukcia:

Vyberte si takú, ktorá je vyrobená z kvalitných materiálov a vydržia každodenné používanie. Dôležité je tiež skontrolovať kvalitu švov a zipsov, aby boli odolné. Úložné priestory vo vnútri musia byť dobre organizované, aby školské potreby vnútri nelietali.

školská taška Step by Step GRADE - organizované úložné priestory

Školská taška Step by Step GRADE - organizované úložné priestory

Step by Step tašky majú stabilné dno a sú vyrobené zo 100 % recyklovaných PET fliaš.

5. Ergonomické príslušenstvo:

V neposlednom rade môžu byť aktovky vybavené dodatočným polstrovaním chrbta alebo bedrového pásu, ktoré môže vášmu dieťaťu priniesť väčšie pohodlie. Aby sa zabránilo vysypaniu školských potrieb, je vhodné mať jednoduché a spoľahlivé zapínanie. V našom príklade je to magnetické zapínanie Fidlock.

aktovka Step by Step GRADE - magnetické zapínanie Fidlock

Batoh Step by Step GRADE - magnetické zapínanie Fidlock

Akú hodnotu priradíte tomu ktorému faktoru, je samozrejme na vás, rovnako ako suma peňazí, ktorú chcete do ruksaku do školy investovať. Tu treba poznamenať, že najlepším spôsobom, ako si vybrať školský batoh, je vyskúšať si ho priamo na chrbte.

Radi by sme vám však výber uľahčili, a preto neustále aktualizujeme náš veľký prehľad najlepších školských tašiek pre chlapcov a dievčatá, v ktorom uvidíte výsledky dlhoročných skúseností, ktoré sme nazbierali spolu s našimi zákazníkmi. Porovnávame okrem iného známe značky Stil, Step by Step, Baagl, Bagmaster, Emipo, Backmann, Topgal a ďalšie.


Zdroj fotografií: Step by Step Schulranzen

Začni písať komentár...

Odošli