pr_clanok
14. sep 2015

Ako si poradiť so zapareninami?

Plienková dermatitída, bežne nazývaná zapareniny, je jedným z najčastejších kožných problémov bábätiek medzi 1. a 9. mesiacom. Trpí nimi až 35 % detí. Zapareniny sú spôsobené dlhším kontaktom pokožky s močom a stolicou v uzavretom prostredí plienky, zmenou stravy, podávaním antibiotík alebo hnačkou.   

Prevencia je lepšia ako liečenie

Správna starostlivosť sa začína dôkladným čistením a vhodnou voľbou čistiacich obrúskov. Rozdiel medzi čistiacimi obrúskami NIVEA BABY a inými obrúskami pocítite už na prvý dotyk: ich unikátna Clean & Soft štruktúra s jemnými mikrošpongiami účinne predchádza podráždeniu citlivej pokožky. Pri prvých príznakoch začervenania voľte neparfumované NIVEA BABY Čistiace obrúsky Sensitive.

Ochranný krém na zadoček by ste mali používať pravidelne, i keď pokožka nevykazuje žiadne príznaky zaparenín. Majte vždy po ruke NIVEA BABY Krém proti zapareninám, ktorý vďaka zloženiu s 20 % oxidu zinočnatého, panthenolom a olejom z pšeničných klíčkov chráni pred vlhkosťou a baktériami. Väčšinou stačí tenká vrstva. Pred spaním naneste pokojne trochu hrubšiu vrstvu.

Začni písať komentár...

Odošli