pr_clanok
27. máj 2021
32 

Ako vybrať detskú posteľnú bielizeň?

Detská posteľná bielizeň by mala byť kvalitná, savá, priedušná a vyrobená z ekologických materiálov. Len tak zaistíte jemnej detskej pokožke tie najlepšie podmienky pre regeneráciu a odpočinok.

Aká by mala byť detská posteľná bielizeň

Detská posteľná bielizeň by mala spĺňať najprísnejšie kritériá na kvalitu. Dbajte na to, aby pri jej výrobe neboli použité chemické látky nevhodné pre jemnú detskú pokožku. Látka by tiež mala byť:

  • savá
  • priedušná
  • príjemná na dotyk
  • antibakteriálna

Vhodný materiál pre detskú posteľnú bielizeň

Pre deti je najvhodnejším materiálom bavlna. Ideálna je bio bavlna alebo tá, ktoré nesie označenie Oeko-Tex Standard 100. Tento certifikát vám zaručí, že pri výrobe látky neboli použité žiadne zdraviu škodlivé chemické prostriedky. Bavlnené obliečky sú pre deti najvhodnejšie. Sú mäkké, hebké, dobre sajú pot, nespôsobujú odreniny a nezaparí sa v nich pokožka.

Materiál posteľnej bielizne pre staršie deti

Starším deťom môžete posteľ obliecť tiež do flanelu alebo krepu. Flanelové obliečky sú perfektne savé, príjemné a hebké na dotyk a majú vysokú hrejivosť. Krepové obliečky sú mäkké, pružné a priedušné.

Veľkosť detských periniek a vankúšov

Deťom do 5 rokov kúpte prikrývku vo veľkosti 90 × 130 centimetrov a vankúš s rozmermi 45 × 65 cm. Do postieľky pridajte tiež detskú plachtu s rozmermi 70 × 140 cm alebo 60 × 120 cm. Pozor, deti do jedného roka spia bez vankúša a často ho nechcú ani staršie ratolesti. Deti nad 5 rokov veku už môžu mať klasickú veľkosť prikrývky, to znamená 140 × 200 centimetrov.

Ochrana matracov a vankúšov

Do detskej postieľky vždy kúpte ochranu matraca. Ideálnym riešením je nepriepustná plachta. Tá je opatrená PU alebo PVC vrstvou a neprepustí tak žiadne tekutiny. Navyše je vyrobená zo 100% bavlny v úprave froté. To znamená, že je nielen funkčná, ale aj príjemná na dotyk. Nepremokavé plachty sú aj cez špeciálnu vrstvu priedušné a spolu s antibakteriálnou úpravou zaistia dokonalú hygienu postieľky.

Hrejivé deky do chladnejších nocí

Počas chladných nocí pridajte do postieľky hrejivú deku. Tieto deky sú vyrobené z materiálu, ktorý je veľmi šetrný k detskej pokožke. Navyše príjemné hrejú a vaše dieťatko sa v nich bude cítiť v bezpečí.

Farby a motívy detských obliečok

Detské obliečky sú plné farieb, vzorov a obľúbených detských motívov. Široká ponuka poteší chlapcov aj dievčatká. Na obliečkach nájdete roztomilé zvieratká, autá, plachetnice, hviezdy alebo veselé vzory. Vyberajte podľa svojho vkusu, štýlu interiéru i podľa toho, čo sa páči vašim deťom. Farby majú tiež vplyv na náladu a správanie. Pre aktívne deti voľte radšej tlmené farby, ktoré ich upokoja a zaistia im ničím nerušený spánok.

Začni písať komentár...

Odošli