pr_clanok
27. jan 2023
126 

Cargo nohavice – dnes neoddeliteľnou súčasťou šatníka

Cargo nohavice sa v posledných rokoch stali obľúbenou módnou voľbou pre mužov a nie je ťažké pochopiť prečo. Cargo nohavice sú pohodlné, odolné a módne, čo z nich robí ideálnu voľbu na celoročné nosenie.

Či už hľadáte klasické khaki nohavice ako napr. od značky House, alebo cargo nohavice, tiež známe ako kapsáčové, nespravíte tým chybu. Obe budú určite skvelým doplnkom šatníka naladeného do street/urban štýlu. V tomto článku preskúmame všetko, čo potrebujete vedieť o pánskych cargo nohaviciach - od ich histórie až po rôzne štýly, ktoré sú dnes k dispozícii.

Z armády do závodov a stavieb až po dnešné ulice

Pravdepodobne ste netušili, že cargo nohavice sa do dnešného šatníka dostali z armádnej uniformy. Častokrát nosené stavbármi či manželmi-kutilmi, kedysi však boli cargo nohavice súčasťou uniformy britských výsadkárov, kde vrecká slúžili na zaistenie dôležitých vecí akými sú bandáže, mapy a pod. Spočiatku si ich v armáde ľudia neobľubovali, no ich praktickosť sa neskôr preukázala dôležitou a vďaka tomu sa rozšírila aj do iných armád, vrátane americkej. Profesionálne cargo nohavice sú určené na náročné podmienky a nie sú totožné so štýlovými cargo nohavicami, ktoré nájdete na módnom chlapcovi na ulici. Okrem materiálu je rozdiely možné zbadať prakticky všade, vrátane počtu vreciek či celkovému prevedeniu, ktoré je jednoznačne úhľadnejšie a oku lahodnejšie.

Napriek tomu sú cargo, teda kapsáčové nohavice, príjemné na nosenie a stále si udržiavajú ich užitočnosť čo sa týka väčšieho počtu rozmernejších vreciek. Pre prehľad módnych kapsáčových nohavíc navštívte stránku značky House - Pánske cargo nohavice - House Brand

S kamuflážou, bez, alebo pastelové farby

Na trhu môžete naraziť na pestrý výber kapsáčových cargo nohavíc. Ak fandíte skôr vojensky vyzerajúcim veciam, na trhu nájdete kadejaké cargo nohavice či už s modernejšími alebo staršími vzormi kamufláže, prípadne vojenskými farbami akými je napr. olivová farba, či farba ‚Coyote‘, už dlhšie používaná americkou armádou a ‚mariňákmi‘.

Ak neholdujete takýmto veciam, nezúfajte, pretože na trhu môžete nájsť aj cargo nohavice, ktoré sú navrhnuté práve pre vás a to častokrát aj s pastelovými či neutrálnymi farbami.

Pánske nohavice - House Brand sú štýlové úhľadné nohavice a prichádzajú v rôznych prevedeniach, vrátane pastelových farieb.

Začni písať komentár...

Odošli