pr_clanok
15. aug 2023
33 

Kryty na mobil chránia váš mobilný telefón aj peniaze

Stačí chvíľka nepozornosti a váš mobilný telefón sa razom môže ocitnúť na zemi a poškodiť. Zistite, aké máme typy ochranných krytov a puzdier na mobilné telefóny a aké sú ich hlavné výhody a nevýhody.

Mobilné telefóny používame každý deň. Surfujeme s nimi na internete, sledujeme videá, alebo telefonujeme. Určite sa vám stalo, že sa vám mobil vyšmykol z ruky, alebo ste ho omylom zhodili zo stola.

V lepšom prípade sa mu nič nestalo. V horšom prípade sa môže poškodiť zadná strana, funkčnosť mobilu či rozbiť displej. Oprava nemusí byť práve lacná záležitosť a môže sa vyšplhať na stovky eur. Pri lacnejších telefónoch môže stáť oprava viac, než kúpa nového mobilného telefónu.

Kryty na mobil alebo puzdrá dokážu spoľahlivo ochrániť váš telefón, a tak nemusíte utrácať peniaze za opravy. Prevencia je jednoducho lacnejšia.

V dnešnej dobe je obrovská ponuka rôznych typov, a preto vám poradíme, aké sú ich hlavné výhody a nevýhody. Navyše, kryt či puzdro na mobil neplní len ochrannú funkciu, ale je aj pekným dizajnovým doplnkom.

Aké sú obľúbené typy krytov a puzdier na mobily?

Kryty na mobil: Môžu byť vyrobené z rôznych materiálov ako tvrdený plast, sklo, najčastejšie ide o silikón alebo materiál TPU. Tieto dva materiály sú obľúbené pre svoju pružnosť, odolnosť proti oderu a majú dlhú životnosť. Kryty na mobil sa nasadia na zadnú časť mobilného telefónu.

Výhody: Priehľadné kryty na mobil sú na mobilnom telefóne skoro neviditeľné, Máte na výber z množstva vzorov a materiálov. Na rozdiel od knižkových puzdier nezakrývajú displej mobilného telefónu.

Nevýhody: Nechránia displej telefónu, sklenené kryty pri páde z väčšej výšky môžu prasknúť.

Puzdrá na mobil: Chránia zadnú aj prednú časť mobilného telefónu. Na trhu nájdete rôzne typy puzdier na mobilné telefóny, ako sú knižkové puzdrá, flipové puzdrá (puzdrá s otváraním zhora nadol), puzdrá so zasúvaním mobilu zhora, vodotesné puzdrá (vďaka nim môžete fotiť s mobilom pod vodou). Existujú aj puzdrá s uchytením na opasok, krk, ruku alebo kormidlo bicykla.

Výhody: Môžete si vybrať z množstva rôznych typov a uchytení, ponúkajú aj ďalšie možnosti využitia ako sú puzdrá s bezdrôtovým nabíjaním, integrovanou power bankou alebo priestorom pre platobné karty, chránia aj displej telefónu.

Nevýhody: Puzdrá môžu zväčšiť celkový rozmer a hmotnosť telefónu, môžu znížiť komfort pri používaní, vodotesné môžu znížiť citlivosť displeja na dotyk.

TIP: Skladacie Samsung telefóny podporujú dotykové pero S Pen, ale nemožno ho zasunúť do tela prístroja. Vyriešiť sa to dá ochranným puzdrom s uchytením dotykového pera.

Kryty a puzdrá na mobil vyberajte vždy pre váš konkrétny typ mobilného telefónu.

Nezabúdajte na ochranu displeja mobilu

Odporúčame nezabúdať na ochranu displeja pred poškriabaním alebo rozbitím. Výmena displeja je drahá záležitosť. Ochranná fólia vám spoľahlivo ochráni displej pred poškriabaním. Vyššiu ochranu ponúka tvrdené sklo, ktoré zabráni poškriabaniu displeja a taktiež dokáže ochrániť displej pred slabším úderom alebo pádom telefónu.


Zdroj fotografií:  https://cz.123rf.com/photo_161395382_pile-of-mu...

Začni písať komentár...

Odošli