pr_clanok
24. feb 2018
602 

Legendárna včielka Maja sa vracia na filmové plátna

Všetci fanúšikovia malej Maje sa majú na čo tešiť! 1. marca prichádza do kín nový film o nezbednej včielke, ktorá svojimi príhodami pobaví dospelých divákov aj deti. Milovala ju už generácia dnešných mamičiek a oteckov, a určite sa zapáči aj ich ratolestiam.

V rodnom úli  včielky Maje to vrie ako…ako v úli. Práve sa skončil letný zber medu a prišiel dôležitý odkaz od samotnej Cisárovnej. Včielky sa možno budú môcť konečne zúčastniť Veľkých hier o med! Nadšenie však veľmi rýchlo vystrieda sklamanie, lebo sa zistí, že ich úľ nebude vôbec súťažiť a navyše musí poskytnúť účastníkom hier polovicu svojich zásob medu. Maji sa to vôbec nepáči a rozhodne sa za Kráľovnou vycestovať na vlastnú päsť. Lenže audiencia u Jej Veličenstva skončí katastrofou a urazená panovníčka dá Maji podmienku – jej úľ sa môže Hier zúčastniť, ale ak prehrá, príde o všetky zásoby medu.

Kráľovná Majinho úľa je z toho veľmi sklamaná, pretože Maja svojou neposlušnosťou ohrozila celú včeliu rodinu. Rozhodnutá dokázať svojej Kráľovnej, že sa v nej mýli, Maja prisľúbi, že Sladké hry vyhrá a zachráni svoj úľ.  Kráľovná súhlasí, ale pripomenie jej, že na to, aby svoj tím doviedla k víťazstvu, bude sa musieť naučiť spolupracovať s ostatnými a počúvať ich.

Maja prichádza na Hry spolu so svojím najlepším kamarátom, ustráchaným Vilkom. Krátko na to stretnú Violet,  žiarlivú včelu, ktorú Maja spoznala počas nešťastnej návštevy u Jej Veličenstva. Violet len ťažko skrýva, že Maju vôbec nemá v láske a zámerne ju vyprovokuje hádke. Maja dostane prvé oficiálne napomenutie od riaditeľa Hier. Maja však veľmi rýchlo zistí, že jej tím zložený zo samých outsiderov je vopred odsúdený na neúspech. Napriek tomu sa Maja nevzdá a vďaka jej odhodlaniu získavajú svoje prvé body.

Motivovaní Majiným nadšením, všetci členovia tímu sa neustále zlepšujú, a pre Violet sa zrazu stanú veľkou hrozbou. Preto sa opäť uchýli k podvodu a vyzve Maju na tajné preteky, ktorá nič netušiac  súhlasí. Lenže tým poruší pravidlá a dostane definitívny zákaz pokračovať v Hrách. Maja musí poprosiť Cisárovnú o odpustenie, ktorá jej napokon dovolí pokračovať, ale ešte pritvrdí v podmienke - ak jej tím prehrá, Majina Kráľovná bude zosadená z trónu a nahradí ju včela, ktorú vyberie sama Cisárovná. Kráľovná s tým súhlasí, pretože je presvedčená, že Maja je schopná zvíťaziť.

Podarí sa to malej včielke? Uvidí sa už čoskoro v kinách. V slovenskom znení obľúbeným postavičkám prepožičali svoje hlasy okrem iných aj títo herci - Lukáš Frlajs, Táňa Kulíšková, Eva Matejková, Juraj Predmerský, Lukáš Frlajs či Martin Kaprálik. Samotnú Včielku Maju nahovorila Martinka Kapráliková. Slovenská premiéra animovanej rozprávky VČIELKA MAJA 2: SLADKÉ HRY je už 1. marca.