pr_clanok
27. mar 2014

MUDr.ovanie s Hamánkom

S príchodom nového člena rodiny prichádza veľa nových otázok, na ktoré nie vždy dokážeme nájsť uspokojujúcu odpoveď či už u seba, svojich blízkych alebo priateľov.
Preto sme si pre vás pripravili sériu edukačných videí, s ktorými vám detská lekárka pani MUDr. Radka Trávníčková bude nápomocná.

Zaoberali sme sa šiestimi najpálčivejšími témami, ktorými sú: dojčenie, dojčenská výživa, stravovacie návyky a s nimi súvisiaca obezita, ďalej výchova dieťaťa a jeho rast.

Veľa mamičiek má problémy s dojčením, preto vám ukážeme správne techniky, ďalej sa dozviete prečo je dojčenie prospešné pre vás aj vaše bábätko. Ako správne zvoliť polohu pri dojčení, aby bola čo najoptimálnejšia. Nemôžete dieťatko dojčiť tak dlho, ako by ste chcela? Všetko o tejto téme sa dozviete vo videu, nazvanom Dojčenie "tu".

Kedy je vhodné začať s príkrmami a ako ich postupne zaradiť do jedálnička, aby u detí nevznikali alergie? Na túto tému sme pre vás pripravili video s témou Dojčenská výživa "tu".

Dnes čoraz viac detí uprednostňuje nezdravé potraviny a sladkosti. Ako správne zostaviť jedálny lístok či už pre najmenších predškolákov, alebo školákov býva často otázkou.

Deti tiahnu k nezdravým veciam spôsobujúcim nadváhu alebo obezitu, pokiaľ je pre vás dôležité vypestovať u svojho najmenšieho správne návyky aby neskôr netrpel obezitou, potom bude pre vás zaujímavé ďalšie video s názvom Obezita "tu".

Často sa hovorí, že deti rastú ako z vody. Ktoré potraviny zaradiť do jedálnička, aby vaše dieťa správne rástlo a nechýbali mu žiadne dôležité látky potrebné k správnemu vývoju malého organizmu? A čím je rast okrem toho ešte ovplyvnený? Na tieto otázky vám odpovieme vo videu s názvom Rast "tu".

Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré sa deti v predškolskom veku učia sú okrem iného aj zásady správnej výživy, stravovania a stolovania. Čo by už deti mali v rôznom veku vedieť a s čím je potrebné im pomôcť? Aký je správny pitný režim? Prezradí vám pani MUDr. Trávníčková v časti Stravovacie návyky "tu".

Vychovať svoje dieťa najlepšie ako vieme a poskytnúť mu nielen dostatočnú materiálnu, ale predovšetkým psychickú podporu - to je cieľ každého rodiča. Často vychádzame z príkladu, ktorý sme sami mali vo svojom detstve. Malé deti sú ako huby. Nasávajú do seba návyky, ktoré vidia vo svojom okolí. Či už dobré alebo menej dobré. Na čo sa zamerať a na čo si dať pozor? Dozviete sa v diele MUDr.ovanie - Výchova dieťaťa "tu".

Edukačné videá pripravila spoločnosť Hamé v spolupráci s pediatričkou MUDr. Radkou Trávničkovou.

Začni písať komentár...

Odošli