icon
avatar
pr_clanok
22. apr 2014

Multicooker je skvelá kuchárka! Čo všetko vie?

Po vlne populárnych Slowcooker prichádzajú výrobcovia s novou generáciou hrncov, ktoré sa pri varení postarajú o úplne všetko. Okrem pomalého varenia zvládnu opekať, fritovať, variť na pare a dokonca aj zavárať.

Perfektné načasovanie a rozvod tepla

Multicooker má v sebe jedinú univerzálnu nádobu, ktorá sa podľa potreby vyhrieva z rôznych strán. Spája tak v sebe vlastnosti obyčajnej panvice, hrnca, elektrickej rúry, paráka a fritézy. Namiesto desiatich hrncov a plne vybavenej kuchyne tak vystačíte s jediným prístrojom.

Multicookery si vhodnú teplotu pre varenie určujú samy, takže nemusíte zložito nastavovať teplotu ani dĺžku úpravy. Všetko za vás zvolí program tak akurát, aby ste nič nepripálili.

Vďaka programovateľnému načasovaniu si tak prípravu jedla môžete ľubovoľne posunúť, aby na vás čakala hotová hostina v momente, keď sa vrátite z práce. Spustený a naprogramovaný multicooker nemusíte strážiť - o všetko sa postará program a akonáhle je jedlo hotové, udržiava sa v teple bez plytvania energie.

Majstrovské recepty bez sporáku i rúry

Všetky domáce recepty, ktoré milujeme, majú často pôvod v jednom hrnci. V skutočnosti ale človek pri varení zašpiní veľa riadu a vyplytvá zbytočnú energiu pri zapínaní elektrickej rúry a sporáku.

Multicookery vracajú jednoduchosť do varenia a naučia vás, ako sa v kuchyni správať čo najviac efektívne. Tým, že si poradí so všetkými spôsobmi varenia, nebudete musieť siahať po inom riade a všetko, čo na konci budete musieť umyť, je jediná nádoba multicookeru. Spotreba multicookeru je presne riadená, takže pri varení s ním nevyjde nadarmo ani jeden kW.

V multicookeru si tiež trúfnete na jedlá, ktoré by vám inak prišli zložité, alebo pri ktorých by ste mali pocit, že je potrebné ich neustále strážiť. Tu stačí venovať štvrťhodiny na prípravu a aj zložitý recept sa skvele vydarí.

Pre inšpiráciu vám pridávame výborný recept

Mäkká roláda na víne

1 kg hovädzích pŕs, 0,5 l červeného vína, 0,5 l hovädzieho vývaru, 150 g šampiňónov, 1 cibuľa, 3 lyžice kapary, 2 lyžice dijonskej horčice, 2 lyžice oleja, 1 lyžica masla, 1 zväzok tymianu, 1 bobkový list, 5 guličiek čierneho korenia, soľ, korenie

Cibuľu, kapary a šampiňóny nasekáme nadrobno. Multcooker prepneme na program opekanie a na oleji krátko opečieme šampiňóny a cibuľku, kým huby nepustia všetku prebytočnú vodu. Zmes húb a cibule zmiešame s kaparami a dochutíme soľou a korením. Hovädzie prsia zľahka naklepeme a rozprestrieme na plochu. Potrieme ho horčicou a rozložíme náplň. Zvinieme do rolády, zviažeme špagátom a na povrchu osolíme a okoreníme. Celú roládu potom v multicookeri opečieme zo všetkých strán. Zalejeme vývarom a vínom, pridáme bylinky a korenie a prepneme na režim pomalého varenia. Akonáhle je mäso mäkké, dáme ho von, z hrnca vylovíme korenia a bylinky a necháme omáčku sčasti vyvariť. Na konci do omáčky primiešame studené maslo a podávame roládu nakrájanú na plátky.

Začni písať komentár...

sticker
Odošli