pr_clanok
6. jún 2016
5785 

Návod na dobrý spánok našich detí.

Uspávanie detí je niekedy namáhavá „športová disciplína“, ktorá z rodičov vyčerpá poslednú energiu, ktorá im po celom dni ešte zostala. Je ale možnosť, ako z uspávania detí spraviť rozprávkovú, príjemnú chvíľu a jedným zázračným slovíčkom priniesť deťom sladké sníčky. To zázračné slovíčko je Levanduľa.

Modrofialový kvet levandule má skutočne široké využitie. Okrem toho, že krásne vyzerá a vonia, táto fialová bylinka aj lieči. V prvom rade upokojuje dušu a zmysly. Jej vôňa sa podľa odborníkov dostane až do centra pocitov, kde potom pôsobí. Vďaka tomu sa ukľudníme, bude sa nám ľahšie zaspávať a ustúpi aj bolesť z hlavy.

Už naše staré mamy vedeli o liečivých účinkoch tejto zázračnej rastliny. Pod vankúš nám vkladali voňavé vrecúška a my sme sa vďaka nim vždy dobre vyspali. Môžu za to tzv. vonné silice, ktoré levanduľa obsahuje. Tieto majú upokojujúce účinky na nervový systém a zlepšujú psychickú odolnosť. Okrem toho majú protizápalové, dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Tieto silice sa najčastejšie získavajú destiláciou čerstvých kvetov a stoniek pomocou vodnej pary. Čiže sú čisto prírodne získané, bez akejkoľvek chémie a sú vhodné aj do detskej kozmetiky.

Práve takýto malý kúsok prírodnej levandule napríklad v umývacom géle či pene do kúpeľa dokáže v rámci večerného kúpeľa vášho dieťatka zabezpečiť jeho ukľudnenie po celodennom vystrájaní a spoznávaní sveta a jeho uvoľnenie pred uložením do postieľky. Vôňa levandule je jemná a príjemná pre dieťa aj mamičku a navodí rozprávkovú atmosféru, ktorá vaše dieťatko pripraví na sladký a príjemný spánok po celú noc.

Vaša žabka Bupi