pr_clanok
30. nov 2016
594 

Päť tipov, ako si uľahčiť pranie

Pranie nám zaberá čas, ktorý si dokážeme predstaviť inak a lepšie. S dobrou knihou, šálkou kávy, s príjemným filmom alebo s deťmi v prírode. Máme pre vás päť tipov, vďaka ktorým bude takmer každodenné pranie opäť o niečo zábavnejšie.

1. Zapojte potomkov

Dnešná doba je uponáhľaná, stále viac času trávime v práci a na rodinu nám zostáva menej času i energie. Deti i partneri sa domácim prácam zvyčajne vyhýbajú a my sa im nečudujeme. To ale neznamená, že ich nezapojíme! Naučte deti aj svoju milú polovičku bielizeň dávať do koša miesto na podlahu, triediť ho aj prať. S dnešnými modernými práčkami je to doslova hračka a výhovorka „ja prať neviem“ sa jednoducho nepočíta!

2. Osviežujte

Nielen tínedžeri hádžu do koša bielizeň, ktoré na sebe mali len raz a nenesie žiadne známky obnosenia. Tričko, ktoré nie je špinavé a nezapácha, stačí osviežiť na krátky program. Daný kúsok si môžu obliecť hneď znova a nemusí čakať na plný kôš.

3. Nezabudnite triediť

Ak máte v práčovni či kúpeľni dosť priestoru, kúpte si na špinavú bielizeň niekoľko košov. Rozdelenie na svetlé, tmavé a farebné vám ušetrí veľa drahocenných minút! Roztriediť ponožky a tričká bude otázkou pár okamihov. Ak máte malé deti, nakreslite im na koše obrázky, čo kam patrí. Naučia sa tak skoro poriadku aj farbám.

4. Vyberte správnu pračku

Výber práčky nie je jednoduchý, ale oproti našim babičkám máme veľké šťastie - automatka so žmýkaním nie je nič, na čo by sme museli stáť frontu. Dôležité je si dnes dať pozor na veľkosť bubna, rýchlosť a šetrnosť prania, spotrebu alebo hlučnosť. V kombinácii so sušičkou navyše ušetríte priestor i čas s vešaním a sušením bielizne, a dokonca aj jeho žehlením!

5. Skráťte to

S funkciou TurboWash práčok LG vyperiete bavlnenú bielizeň za iba 59 minút. Práčku navyše môžete spárovať so svojim smartfónom a stiahnuť si zadarmo ďalšie programy pre vlnu, studené pranie či špeciálny program Baby Care pre detskú bielizeň. Vďaka objemu 9 kg sa práčka hodí aj pre väčšie rodiny, pričom spotreba energie je až o 15% nižšia a úspora vody dokonca až 40-percentná.

Vďaka invertorovému motoru Direct DriveÔ je práčka LG nielen menšia, ale aj tichšia a menej náchylná na poškodenie. Aj preto je práve na motor predĺžená záruka na 10 rokov. Novinkou je aj možnosť prerušenia prania pre pridanie ďalšej bielizne. Ďalšou prednosťou je technológia 6 MOTION, ktorá pohybuje bubnom šiestimi rôznymi smermi. Vďaka tomu je bielizeň šetrnejšie a dôkladnejšie vypraná.

Viac informácií nájdete na www.lge.sk